[MiTo/Giulietta] porady przy zakupie aut nowych

Julka praktycznie zamówiona - udało się "wyrwać" fajny rabat .... czekają tylko na decyzję czy Alfa Red czy Enta Black :) .... bardziej chyba to drugie :)

Dziś po jazdach jestem pod wrażeniem działania "oszukiwanej" szpery w trybie D .... radocha :)

PS Może ktoś z Was wie ... bo standardowo julka ma 16" felgi - ja biorę pakiet sport z 17" ale .... no właśnie chciałbym te 17" które ma QV, a nie Turbiny. I teraz pytanie czy te felgi mozna jakoś domówić by trafiły do pakietu sport zamiast turbin ... trochę się boje dla wyglądu kupować 18" :(

Pochwal sie wyposazeniem, cena i rabatem ... tak dla potomnych :) Dilera tez mozesz podac, chyba ze nie chcesz ;)

Julka praktycznie zamówiona - udało się "wyrwać" fajny rabat .... czekają tylko na decyzję czy Alfa Red czy Enta Black :) .... bardziej chyba to drugie :)

Ja osobiście bym brał właśnie Etna Black lub Alfa Rosso(w tym momencie nie dostępny). Alfa Red jakoś mi nie pasuje.
BTW pozdrawiam kolegę moderatora z MyApple ;)

Ostatnia edycja:
Pochwal sie wyposazeniem, cena i rabatem ... tak dla potomnych :) Dilera tez mozesz podac, chyba ze nie chcesz ;)

To na razie wyposażenie i cena :)

Distinctive 1.4 MA 170
Pakiet Sport 1
Pakiet Premium (xenon itd)
Skóra + mikrofiba
Alarm fabryczy
System BOSE - jednak fajnie gra
Lakier tak jak pisałem - Etna Black

Cena do zapłaty 85 000 :)
Jestem zadowolony - może jeszcze dywaniki urwę :)

---------- Post dodany o godzinie 17:45 ---------- Poprzedzający go post został napisany o godzinie 17:26 ----------

Ja osobiście bym brał właśnie Etna Black lub Alfa Rosso(w tym momencie nie dostępny). Alfa Red jakoś mi nie pasuje.
BTW pozdrawiam kolegę moderatora z MyApple ;)

Witam witam - jak widać - świat maluśki, a jabłko juz na julkę czeka :)

PS. chyba pierwszy raz tak się nie mogę doczekać autka :)

Ostatnia edycja:

Dziś po jazdach jestem pod wrażeniem działania "oszukiwanej" szpery w trybie D .... radocha :)

PS Może ktoś z Was wie ... bo standardowo julka ma 16" felgi - ja biorę pakiet sport z 17" ale .... no właśnie chciałbym te 17" które ma QV, a nie Turbiny. I teraz pytanie czy te felgi mozna jakoś domówić by trafiły do pakietu sport zamiast turbin ... trochę się boje dla wyglądu kupować 18" :(
Ostatnio na Alle...o był komplet z oponami 17 2200,00zł ja osobiście je mam i wyglądają dobrze ale zdobyłem 18 turbinki i wyglądają znacznie ładniej .

Witam witam - jak widać - świat maluśki, a jabłko juz na julkę czeka :)

o jaki ten swiat mały - a ja robie foty do testów Dawida na MA :D tylko nick inny - czacha ;)
pozdrawiam z japka :D

a co do ceny to faktycznie fajna - 85tys, chociaz ja bym jednak celowal w sport2 dla 18'' :D

Ostatnia edycja:
zdobyłem 18 turbinki i wyglądają znacznie ładniej .
A gdzie takie turbinki można zdobyć? :)
Ja mam do odebrania giuliette na standardowych osiemnastkach ale zamierzam je sprzedać i kupić coś fajniejszego. Próbowałem zamówić turbiny srebrne w salonie przy zamawianiu samochodu ale powiedziano mi że nie ma takiej możliwości, musiałbym zrezygnować z pakietu sport i w zamian za same felgi turbiny :) - chore

Felgi sa w katalogu ale nie sa dostepne w pakietach sport tylko jako wyposazenie dodatkowe (ktorego nie mozna laczyc z pakietem sport) :) Dzwonilem nawet na infolinie alfy ale oni tam nic nie wiedza a tylko zrobili zamieszanie u dilera i handlowiec dostal po tylku za brak kompetencji :)

Turbinki mozesz sobie zamowic oczywiscie nie w pakiecie i dobrac sobie poszczegolne wyposazenie z pakietu sport ale to sie totalnie nie oplaca bo same felgi to chyba koszt 4 tys. a gdzie reszta :)
Od samego poczatku bylo to dla mnie nienormalne popytalem troche u innych dilerow i w centrali ale nic nie zalatwilem i dalem sobie spokoj.

Aaa zeby byla jasnosc - chodzi o turbiny 18 cali!!

Ostatnia edycja:
To ze 17'' sa w pakiecie sport to wiadomo - my rozmawiamy o turbinach 18'' :D Niestety w/g katalogu sa dostepne jedyne jako opcja przy Distingtive - przy pakiecie Sport nie wystepuja. Sa tez oczywiscie dostepne do wyboru przy wersji QV.

Mi sie podobaja te 435.

242.jpg

zrzutekranu20110130godz.png

Ostatnia edycja:
Powierdzam!
Turbine 18'' nie da sie zamowic z pakietem sport2. W sport2 sa 18'' takie jak w 8C w naglowku forum - czyli model 439 "Fori".
Pytalem, prosilem, nawet posunalem sie do blagan podczas zamawiania auta, niestety sprzedawca odpowiedzial "no way".
Ale nic straconego, zamierzam zakupic na wiosne Turbine 18" w ciemnejszym kolorze... Cena nie jest "zabijajaca" - 650GBP. W PL zycza sobie 1660pln/szt.

Niewatpliwa zaleta Fori jest pieknie widoczny czerwony zacisk i tarcza jak talerz do pizzy ;) Nawet hamulce Carrery 4S, ktora stala ostatnio kolo mnie w Zlotych Tarasach nie wygladaja tak smakowicie ;)

Ja model 55E razem z Pirelli P Zero Rosso kupiłem na Alle..o Ostatnio widziałem 17 model 421 z oponami za dwa tys.

PS.
Mam do sprzedania Continental Sport Contact 3

Qurde Panowie a jak te 18" (439) na naszych drogach .... bo moge jeszcze zmienić - robicie smaka no

No wiec tak:
miasto, srednie dziury jest w miare. Trzeba uwazac podczas parkowania, to felga wystaje poza obrys opony, wiec mozna zaliczyc kraweznik.

trasa: no i tu jest maly problem, do tej pory zalatwilem 2 opony + obie przednie felgi, jedna ma zalatwiony rant (do naprawienia) druga byl prostowana po najechaniu na jakies g***no pozostawione po robotach drogowych.

Bardzo, ale to bardzo bym sie zastanowil nad ponownym wybraniem takiego kompletu na zime. Po prostu zal patrzec i sluchac odglosow pracy zawieszenia.

Obecnie moja jazda wyglada jak gra w NFS, cala trase 110% skupienia i wypatrywania przeszkod na drodze - a to chyba nie o to chodzi.

Jesli wiec czesto podrozujesz w trasie to odradzam.

Wszystkie moje uwagi tycza sie zimy, oczywiscie na lato nie ma nic piekniejszego niz 18" z Pirelli P ZERO ;)

To jest troche jak z noszeniem szpilek - chesz byc piekna, musisz cierpiec, a przynajmniej uwazac - to nie trampki :P

---------- Post dodany o godzinie 17:46 ---------- Poprzedzający go post został napisany o godzinie 17:36 ----------

Ja model 55E razem z Pirelli P Zero Rosso kupiłem na Alle..o Ostatnio widziałem 17 model 421 z oponami za dwa tys.

wlasnie poszukalem i znalazlem, nie jest to mega okazja, ale 2/3 ceny sklepowej:
http://allegro.pl/show_item.php?item=1395795375

Amortyzatory
Powrót