• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

MiTo 1.4 MultiAir - Lutraki

Lutraki masz silną(pozytywną) wolę i udało Ci się :) ciesze się :) i fajnie,że jest taki PabloGarage co daje radę :) i Maciek-156 i wielu innych na forum prawdziwych speców.

Pisze tak bo naczytalem sie opinii o aso wieeele, ponadto z wlasnego doswiadczenia moge powiedziec ze za kazdym razem oddajac im samochod po odebraniu cos nie dziala. Najpowazniejsza rzecza byl wlasnie olej ktory nie wiadomo dlaczego wymyslil ze po przegladzie chyba trzeba sie wylac na asfalt. Na szczescie doswiadczenia robia sobie na samochodzie sluzbowym bo gdyby cos takiego przydazylo sie w moim prywatnym samochodzie to jawnie wszystkich bym pewnie pozabijal. Jednak ja nie musze bawic sie z jazdami po mechanikach bo udalo mi sie trafic na wmiare bezawaryjny egzemplarz i oprocz zawieszenia w samochodzie nie dzieje sie nic. Dlatego tez jestem przeciwnikiem kupna samochodow w salonie bo jak widac na calej linii, jest to kompletnie nieoplacalne. Pozdraiwam.
Mówisz, że serwisy są bee.. Pewnie coś w tym racji jest. Największą wadą serwisów są cenniki - zwłaszcza stawka za roboczogodzinę. Od 3 lat serwisuję Fiata Bravo w ASO GANINEX w Gliwicach, i nie mogę na nich złego słowa powiedzieć. To co Ci się z tym olejem przytrafiło, to wina jakiegoś roztrzepanego imbecyla, który przez przypadek dostał pracę w ASO. Niestety popsuł warsztatowi opinię. tam, gdzie pracują ludzie, tam zdarzają się błędy w sztuce 0- nie jesteśmy nieomylni. Najważniejsze jest to, jak po takiej wpadce zachowa się kierownictwo ASO, chociaż niesmak i tak pozostanie - nie po to się przecież płaci grubą kasę, żeby zdoopili Ci samochód.

A dlaczego to zamieszcza się zdjęcia prywatne w dziele Nasze Belle?

Wujek w czym masz problem??Lutraki jest nasza Bella wiec chyba moze.Co Ci do tego??Jak ze spotow wrzuca sie zdjecia grupowe to nikt nie ma problemu ale zawsze sie znajdzie jeden taki co go wszystko boli

Ale z tyłu podkładek nie ma, nagana.

Mieliśmy założyć zlotowe, ale jakoś się nie wyrobiliśmy ;)

- - - Updated - - -

A dlaczego to zamieszcza się zdjęcia prywatne w dziele Nasze Belle?

05qh.png

Malin nie bardzo wiem do czego ten obrazek się odnosi. Możesz wyjaśnić?

Czarny 28 a po co zawalać serwer i internet jakimiś prywatnymi zdjęciami, które nie mają racji bytu na forum motoryzacyjnym?

Wujek a co Ty, babcia klozetowa Internetu ?
Jak Ci zdjęcia obciążają neta to po prostu się od niego odłącz...

Konkretnie mnie nie obciążają ,ale obciążają światowy internet cwaniaczku.
Ponadto wchodząc na tego typu forum spodziewam się obejrzeć fotki związane z motoryzacją a nie fotki piesków, kajaczków, widoczków itp. jak niektórzy użytkownicy zamieszczają. Ja rozumiem, że pragną się pochwalić i poczuć się prestiżowo w towarzystwie, ale do tego są inne fora, portale czy blogi.
Tu żądam porządku i tematów motoryzacyjnych.
Na tym forum jest też hyde park i tam wrzucajcie sobie foty nawet z Plutona żeby poczuć się lifestylowo i muttifejsowo, ale w innych działach ma być porządek. Jeśli dalej będą się tu udzielać forumowi mądrale, problem zgłoszę do administracji.

Pewnie zaraz będzie najazd na mnie, jaki to Wujek nie dobry i aspołeczny, ale zastanówcie się pierwej nad sobą.

Ostatnia edycja:
Malin nie bardzo wiem do czego ten obrazek się odnosi. Możesz wyjaśnić?

Do Twojego najeżdżania na Lutraki. Jej temat, więc ma prawo wstawiać sobie zdjęcia jakie chce - proste :P
Ma tak obszerny temat o swoim samochodzie, że nie widzę przeszkód żeby zamieściła zdjęcie o innej tematyce (z resztą chyba nie tylko ja).

P.S. Lutraki sorry za bałagan w temacie z mojej strony ;)

Do Twojego najeżdżania na Lutraki. Jej temat, więc ma prawo wstawiać sobie zdjęcia jakie chce - proste :P
Ma tak obszerny temat o swoim samochodzie, że nie widzę przeszkód żeby zamieściła zdjęcie o innej tematyce (z resztą chyba nie tylko ja).

P.S. Lutraki sorry za bałagan w temacie z mojej strony ;)

Zawsze się znajdzie ktoś komu coś się nie podoba i tyle, przyzwyczajona jestem. Pozdrawiam :)

Auto znów świruje....przy odpalaniu silnika buczy niemiłosiernie, po przekręceniu kluczyka o ponownym odpaleniu jest już ok.

Auto znów świruje....przy odpalaniu silnika buczy niemiłosiernie, po przekręceniu kluczyka o ponownym odpaleniu jest już ok.

Mi też ześwirowała :( Chyba padł mi czujnik ABS/VDC przy prawym przednim kole. Dzisiaj nie będę już grzebał, bo jak to mówią "niedzielna praca w goowno się obraca" ;)

Pod dworkiem Sienkiewicza w Oblęgorku :)

attachment.php

Kto przełożył anteny? :D

Ale z tyłu podkładek nie ma, nagana.

Po powrocie ze zlotu pojawiły się i są do dzisiaj ;)

Problem z blacharką. Po dokładnym myciu przez panów okazało się że na tylnej klapie koło znaczka zrobił się purchel (taka bulwa, gdyby ktoś nie rozumiał hihihi) wydaje się, że rdza się tam pojawia.
Zawieruszyla mi się książka gwarancyjna.
Może ktoś wie czy perforacja na blachę jest ważna 8 lat od daty sprzedaży auta? Na dodatek zaczęły wychodzić jakieś niedoróbki na błotniku, które wykonywało ASO (jakaś gnida obtarła samochód na parkingu i ulotniła się).

Kto przełożył anteny? :D
:rolleyes:

Jeśli był ciągły serwis gwarancyjny w ASO, to:
"Dodatkowa gwarancja na wady lakiernicze

Nadwozie samochodu objęte jest gwarancją na produkcyjne wady lakiernicze ujawnione w okresie 3 lat od daty sprzedaży .
Dodatkowa gwarancja na perforację

Elementy strukturalne nadwozia pojazdu oraz elementy ruchome nadwozia pojazdu, takie jak drzwi i pokrywy przednia i tylna, objęte są 8-letnią gwarancją na perforację spowodowaną korozją, gdy wytworzy się ona od wewnątrz i przebije na zewnątrz."

http://www.auto-res.pl/Samochody-nowe/Alfa-Romeo/Gwarancja-Alfa-Romeo

Pod blokiem pojawil się wlasnie drugi miciak wiec przypomniałem sobie o tym najbardziej awaryjnym na swiecie ;) Co do gwarancji na lakier jeżeli auto było serwisowane w ASO to jest tak jak kolega semri pisze gdzie jest lakier fabryczny. Tam gdzie jest już nie fabryczny czyli w miejscu wykonania naprawy to trzeba się udac z reklamacja do ASO które wykonywalo naprawe. Minus niestety ze przeważnie gwarancja na usługi lakiernicze jest na 12 miesięcy wiec pewnie po ptokach.
Ale jakby trzeba było to znam kilku lakiernikow. Jeden jest nawet z Targowka, bardzo dobry i ceny ma przyzwoite wiec jak trzeba to mogę dac kontakt na priva
P.S +1 do buczenia z radości jak Zmianowy pisze ;)

Amortyzatory
Powrót