• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

MiTo 1.4 MultiAir - Lutraki

hehehehe, coś nie możecie odpuścić :D
zrobię chyba fotę wnętrza, co byście zobaczyli faktyczne ustawienie fotela :D

NIe miałam przyjemności siedzieć na tylnej kanapie; co masz na myśli pytając się czy jest wygodna ? ;p ;)

Dziś Bella miała awarię. W czasie jazdy na zmianę opon na światłach stanęła jak wryta i nie chciała ruszyć, na dodatek rozkraczyła się na środków pasów dla pieszych. Kilka razy zostały podjęte próby odpalenia, ale efekt był zerowy. Całe szczęście, że mój facet jechał przede mną i pomógł się usunąć usterkę.
Prawdopodobnie jest coś nie tak z wtryskiem, ale dowiem się więcej jak pojadę do serwisu. EOBD już się nie pali. Dziwna sprawa.
Najgorsze było uczucie rozkraczyć się na środku skrzyżowania nowym autkiem :(

O kurczę ;/ nieciekawa sytuacja.. Już sobie wyobrażam teksty przejeżdżających obok Ciebie kierowców.

Pewnie bluzgali co za blondynka siedzi w aucie, na dodatek same nauki jazdy były za mną.

oby więcej nie kaprysiła, bo będę zła...nadal jestem w szoku, że stanęła jak wryta....dziś dzwonię do serwisu

Przez awarię nie przyjechałam na spot :eek:

heh tego nie miałem na myśli, chodziło mi o teksty typu.. alfa to syf, ciągle się psują itp itp

Dziś Bella miała awarię. W czasie jazdy na zmianę opon na światłach stanęła jak wryta i nie chciała ruszyć, na dodatek rozkraczyła się na środków pasów dla pieszych. Kilka razy zostały podjęte próby odpalenia, ale efekt był zerowy. Całe szczęście, że mój facet jechał przede mną i pomógł się usunąć usterkę.
Prawdopodobnie jest coś nie tak z wtryskiem, ale dowiem się więcej jak pojadę do serwisu. EOBD już się nie pali. Dziwna sprawa.
Najgorsze było uczucie rozkraczyć się na środku skrzyżowania nowym autkiem :(

Jak dotąd miałem kiepskie mniemanie o Mito...
ale jednak ...
puro spirito alfa romeo :-P

Pozdrawiam, d.

coś mi się zdaje, że ten multiair będzie godnym następcą TS 16V w usterkach miejmy nadzieję, że tylko elektroniki :D

I co było powodem postoju Belli?

Bella strzeliła focha, a tak na poważnie to wg. właściciela salonu auto musiało przejechać przez dużą kałuże i doszło do zamoczenia świec; ale na 100% będzie wiadomo za kilka dni (fakt na Tarchominie mam przyjemność jak są deszcze "topić" się w ogromnej kałuży, ale to miało miejsce jakieś 3 tyg. temu).
Oprócz tego okazało się, że jest mało oleju - został uzupełniony.
Błąd EOBD już się nie pali. Samochód bierze udział w kampanii, serwis czeka na przesłanie odpowiednich narzędzi i zobaczymy co i jak.

Bella śliczna trochę mnie zastanawia znaczny ubytek oleju jak wynika z Twojego opisu, pilnuj stanu i nie czekaj na przeglądy serwisowe!Pozdrawiam;)

Bella śliczna trochę mnie zastanawia znaczny ubytek oleju jak wynika z Twojego opisu, pilnuj stanu i nie czekaj na przeglądy serwisowe!Pozdrawiam;)

miejmy nadzieje że te silniki niebędą pić oleju.Oby to była sytuacja przejściowa.Na przykładzie silnika fiata 1.3jtd mogę powiedzieć że w poprzednich latach nowe silniki na dotarciu też piły olej do ok 20tyś.(Na 8 tyś prawie 1l oleju).W tej chwili po wyjechaniu z salonu nowym nie pobierają wogóle oleju

miejmy nadzieje że te silniki niebędą pić oleju.Oby to była sytuacja przejściowa.Na przykładzie silnika fiata 1.3jtd mogę powiedzieć że w poprzednich latach nowe silniki na dotarciu też piły olej do ok 20tyś.(Na 8 tyś prawie 1l oleju).W tej chwili po wyjechaniu z salonu nowym nie pobierają wogóle oleju
ja na 12k km nie dolalem nic bagnet pokazuje stan

Auto wzięło udział w kampanii, zrobili mały otworek i póki co ma być git, ponoć właśnie z braku otworku mógł pojawić się błąd EOBD. Póki co jest ok i mam nadzieję, że tak już będzie zawsze.

Amortyzatory
Powrót