Mechanik!!Warszawa!!

• Autor wątku Autor wątku RAQ
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Bołtowicz? Ewentualnie jak dalej możesz jechać to polecają tu bardzo Tomka Twardowskiego. Ja nie miąłem z nim osobiście styczności ale przez telefon parę razy mu głowę zawróciłem i zawsze miał do mnie cierpliwość :)

Możecie polecić jakiegoś blacharza w Warszawie lub okolicy?

Coolcar z własnego doświadczenia :
- Mercedesa mi spartolili, tzn. wymienili drogą rzecz która nie rozwiązała problemu - minus na całej linii
- drugi minus - samochód mi gaśnie (merc) a właściciel mi mówi, żebym jechał w trasę "przedmuchać układ" ... ciekawe co bym zrobił 300 km pod Warszawą z nieodpalającym autem, świetna rada
- serwis Opla - wszystko spoko, rzeczowo ale mają autoryzację ASO więc wiedzą pewnie coś o Oplach więcej niż ustawa przewiduje
- przegląd przed kupnem - fajnie, sprawdzają wszystko na podnośniku ale zdziwiło mnie, że autem NIKT się nie przejechał!
- serwis Alfy GT mojej koleżanki - rzeczy standardowe, wszystko ok

Ceny - średni/wyższy poziom za robociznę, da się znieść.
Uwaga : Nie oddawać samochodu z problemem-zagadką. Wszystko inne - jak najbardziej.

... Czy ktoś może jeszcze się wypowiedzieć na temat Coolcar?

Ja w Coolcarze byłem póki co dwa razy i na ten czas tam zostaję - mam blisko i w sumie jestem zadowolony. Myślę, że zadowolenie będzie zależne od tego czego się oczekuje. Mi np. podoba się, że jest to nowożytny warsztat, z dobrą drogą dojazdową i rzeczywiście standardem bardziej przypomina ASO niż stodołę pana Mietka. Wcześniej nie zwracałem na to uwagi, ale po roku jeżdżenia po wertepach, dziurach i groźbie urwania zawiasu przy każdej wizycie taką prostą rzecz doceniam. Podobnie jak folie na siedzeniu, dzięki czemu po każdej wizycie nie muszę czyścić tapicerki. O takim szczególe jak prysznic po przeglądzie nie wspomnę.
Kolejna rzecz, która jest miłym dodatkiem to fakt, że nie ma problemu z płatnościami - jest opcja płacenia kartą, a po każdej wizycie czeka fakturka/rachunek, przy czym nie zauważyłem, żeby podniosło to koszty, za to mam dokumentację.
Jeśli chodzi o samą robotę, to Pan kierownik podkreśla na każdym kroku profesjonalizm i wysokie standardy zgodne ze sztuką, nie znam się na tym, ale tak wyczyszczonych hamulców po przeglądzie to jeszcze nie miałem :)
Na plus niewątpliwie dobry kontakt, zawsze odbierają telefony, dzwonią kiedy coś trzeba zrobić górką, albo jeśli samochód musi zostać dłużej - czego nie można powiedzieć o wszystkich polecanych tu mechanikach...
W 10 min zdiagnozowali mi też rzecz, o którą przez rok w innym warsztacie nie mogłem się doprosić, więc też plus dla nich.
Na razie na minus tylko jedna rzecz - rozwiercenie 4 zapieczonych śrub kosztowało mnie aż 400zł...
Moja ocena póki co to 8/10.

Też szukam od jakiegoś czasu kogoś ale posucha w tej kwestii... Trzeba zaryzykować albo jechać gdzieś dalej.

ja w swojej po bliskim spotkaniu z jelonkiem lakierowałem w nieporęcie na ul. Jana Kazimierza ale nie pamiętam dokładnie numeru. Ogólnie jestem bardzo zadowolony z efektu. Jak potrzeba to mam ewentualnie nr. tel.

juz tu polecałem z pełną odpowiedzialnością za słowa: PHU Auto-Jarzębowski, Raszyn tel 605-044-404

Po tym komentarzu na googlach: "Niestety zdolności lakiernicze firmy są mizerne. Po odebraniu auta (lakierowanie dachu) pozostawili jedno ognisko rdzy przy krawędzi dachu zasłaniając się że nie było dostępu. Nie były zdjęte relingi co również argumentowano że byłby później problem ze wstawieniem podsufitki. Jeśli chodzi o lakierowanie to odradzam." raczej średnio się garnę żeby tam jechać...

Po tym komentarzu na googlach: "Niestety zdolności lakiernicze firmy są mizerne. Po odebraniu auta (lakierowanie dachu) pozostawili jedno ognisko rdzy przy krawędzi dachu zasłaniając się że nie było dostępu. Nie były zdjęte relingi co również argumentowano że byłby później problem ze wstawieniem podsufitki. Jeśli chodzi o lakierowanie to odradzam." raczej średnio się garnę żeby tam jechać...

to była moja subiektywna opinia po kilkukrotnym (mechanika i lakiernictwo) skorzystaniu z usług tego serwisu. i tak btw: zwykła przyzwoitość nakazywałaby przytoczyć drugą, zdecydowanie pozytywną opinię. i to całkiem aktualną, bo sprzed 3 tygodni, bo ta do której nawiązujesz to jakaś historia sprzed 2 lat...

Ostatnia edycja:
Podałem Ci komentarz który mnie odstraszył, nie pisałem że jest jednym z dwóch czy jednym z dwudziestu. Ale może mieć 10 pozytywnych i 1 negatywną opinię i wystarczy żeby dać sobie spokój. Pomijając fakt że pozytyw każdy sobie może sam napisać (negatyw zasadniczno też), także z dystansem.

Swoją drogą post wyżej z pełną odpowiedzialnością polecasz warsztat, a potem okazuje się że spaprali robotę. To partacze i są nie dokładni (bo jeśli byli to po co ryzykować i łudzić się że coś się zmieniło). A w blacharce to dokładność jak dla mnie jest najważniejsza, szczególnie w walce z rudą.

Ale oczywiście każdy może wybrać samemu, moja opinia jest taka jak wyżej :)

Czy może ktoś potwierdzić telefon do p.Darka z Tarczyna? Mam tylko numer 505 302 585, ale automat twierdzi, że "nie ma takiego numeru".

Nr masz dobry, jednak p. Darek chyba zawiesił działalność (niestety nie wiadomo na jak długo), zdjął stronę Mr. alfa, na facebooku ostatnia aktualizacja 4 miechy temu, na forum też się chyba nie udziela (użytkownik GhostRider - ostatni post mi pokazuje z 31.12.2014r.), jak byłem ostatnio w PabloGarage to też p. Paweł wspominał, że słyszał o tej przerwie w działalności p. Darka.

Amortyzatory
Powrót