Malowanie zacisków

Marek co Ty gadasz? :P Pewnie, że jak ktoś chce mieć profesjonalnie to ściągnie sobie zacisk i będzie malował, potem czekał aż wyschnie i zakładał.

Oj tam, każdy robi wg własnego widzimisię :) Ja po prostu nie uznaję roboty a'la "zamiatanie pod dywan" ;) Ale nie twierdzę, że ktoś ze zmysłem estetycznym nie jest w stanie uzyskac dobrego efektu bez rozbierania do śrubki :) Widziałem jednak nie raz prowizorkę i wyglądało to słabo. Dlatego sam jestem przeciwny takiemu powierzchownemu podejściu.

Ostatnia edycja:
tak wychodzi dzień roboty ale wygląda odpowiednio.
a nie napaćkane pędzlem na zacisku.
zrobisz to porządnie to 2-3 lata z głowy.
zrobisz na odpierdziel to rok maks.. jeśli jezdzisz autem a nie stoi.

ja tam szczerze mówiąc nie widzę różnicy. Jeżeli ktoś ściągnie zacisk, a nie będzie umiał obchodzić się z pędzlem to co za różnica czy zdjęty czy nadal na miejscu. I tak będzie "napaćkane"...

u mnie hammer daje radę
nie będę płacił za nazwę czy kij wie co
niektórzy piszą że tamp jest - wg mnie na sprawnym zacisku nie ma grzania i dla tego zwykły hammer daje rade

p.s
jak chcesz to ci podeślę dwie puszki hammer ( biała na napis , czerwona na zacisk )
kupiłem obie 250ml i teraz przekazuję po koleii bo na zaciski starcza o wiele mniej ale mniejszej pojemności nie było w sklepie więc kupiłem takie

Starczy na 4 zaciski?I właśnie będę naklejał naklejki i jak to zrobić?Trzeba też i biały kolor do tego?;)

starczy spokojnie

jak ? :
malujesz kawałek białego
naklejasz napis
malujesz wszystko na czerwono
odklejasz naklejkę napis
pod nią masz biało
wszystko

To jak wystarczy to mógłbyś podesłać.Jeszcze powiedziałbyś ile za to i będzie gitara;)

będzie pewnie z 10zł ( koszt paczki )
dane daj na PW i podeśle

tylko jedna prośba :
potem ty przekazujesz dalej jak ktoś będzie chciał ( bo na pewno farbki zostanie - jak nie wylejesz :-) )

Ile schnie hamerite? W sensie po jakim czasie od pomalowania można ruszyć w drogę?

spokojnie jakieś 3-4 godziny i można jechać

A ja pomalowałem zaciski na czarno + na to białe naklejki zrobione ok 5 tys km i nie widać by coś złego się działo. Farba Hammerite a naklejki od kolegi Wiertło

DSC04034.JPGDSC04036.JPG

a teraz porządnie zagrzejcie zaciski i zobaczcie jak ładnie lakier gotuje sie na zaciskach..

malowałem motipem i i tak po kilku dohamowaniach w DE autostradzie lakier zaczął schodzić z zacisków..

Mi klocki z tyłu się tak zagotowały, że leciał z nich dym prawie jak ze sprzęgła, felgi całe gorące. Farba dalej trzyma, za kilka dni zrobię zdjęcie. Malowane sprayem z obi za 20 zł zaraz po zakupie, więc już ponad rok.

a teraz porządnie zagrzejcie zaciski i zobaczcie jak ładnie lakier gotuje sie na zaciskach..

malowałem motipem i i tak po kilku dohamowaniach w DE autostradzie lakier zaczął schodzić z zacisków..

czyli motip do doooopy

u mnie hammerite zarówno na 156 jak i w GT nie złaził :-)

Malowanie spayem jest bez sensu kilka myć aktywną pianą i po farbie (brak utwardzacza), mnie tak zastanawia czy malowanie lakierem nie powoduję gorszego odprowadzania ciepła z zacisku?

Amortyzatory
Powrót