Malowanie zacisków

Witam. :) Idzie wiosna i nadszedł czas na odnowienie zacisków. :) I chciał bym się zapoznać z wasza opinią. Jaki kolor zacisków widzielibyście przy Alfie w kolorze Azzurro Fantasia?? Alfa w avatarze :) Zacisk będzie z białym napisem Alfa Romeo.

Czerwony pasuje do każdego koloru. Obecnie jest jakaś nowa moda na żółte zaciski i czarne napisy ale często średnio to wygląda.

No jak narazie czerwony to jedyna opcja. No i może druga to w taki jak kolor nadwozia ale wtedy nie były by prawie wcale widoczne (aktualnie tak mam). Do czarnego każdy kolor pasuje a tutaj ciężko żeby nie popsuć :P

a do czerwonej 147 żółte zaciski z czarnym napisem czy będzie już to wsiowo wyglądało? i malować na czerwono z białym?

a do czerwonej 147 żółte zaciski z czarnym napisem czy będzie już to wsiowo wyglądało? i malować na czerwono z białym?
Ja tak próbowałem kiedyś na czerwonym civicu zrobic i pomalowac na żółto. Mi sie nie podobało i pomalowałem na czerwono i ładnie się prezentowały w dziewiątce do Rosso tez mam na czerono majdnięte.

a tak sobie pomyslałem czerwony napis alfa romeo i żóły na rosso proteo co wy na to?

ja też właśnie bedę się szykował do malowania, czerwony jest takim standardowym wyborem, ale zastanawiam się nad jakimś pomarańczowym albo jasno zielonym, zeby cos innego było :D

Panowie, to ja mam pytanie z innej beczki. Czy ma ktoś szablonik z napisem "Alfa Romeo" którego mógłbym użyć do napisu na zacisku? :) Bo tak samo jak koledzy wyżej, muszę wymalować zaciski a chce mieć ładnie z białym napisem.
Pozdrawiam.

To jest raczej jednorazowego użytku więc pisz do forumowicza _tomek_
Dlaczego jednorazowego użytku? Ja to chciałem zrobić w taki sposób, żeby najpierw przemalować cały zacisk jakimś podkładem białym, potem szablonik przyczepić i na czerwono, poczekać aż wyschnie i odczepić napis. Chyba, że jest to w formie naklejki, że przyklejamy, potem zrywamy i nadaje się tylko do wyrzucenia. Jeżeli tak to przepraszam, ale nigdy nie malowałem zacisku łącznie z napisem.

Dlaczego jednorazowego użytku? Ja to chciałem zrobić w taki sposób, żeby najpierw przemalować cały zacisk jakimś podkładem białym, potem szablonik przyczepić i na czerwono, poczekać aż wyschnie i odczepić napis. Chyba, że jest to w formie naklejki, że przyklejamy, potem zrywamy i nadaje się tylko do wyrzucenia. Jeżeli tak to przepraszam, ale nigdy nie malowałem zacisku łącznie z napisem.
dokładnie. Jest w formie naklejki

ja tam malowałem zacisk na czerwono, potem jak juz było suche nakleiłem białą naklejkę i tak zostawiłem :) wytrzymuje ponad dwa lata, teraz na wiosnę odświeżam zaciski czyli malowanie i znowu naklejka będzie

ja tam malowałem zacisk na czerwono, potem jak juz było suche nakleiłem białą naklejkę i tak zostawiłem :) wytrzymuje ponad dwa lata, teraz na wiosnę odświeżam zaciski czyli malowanie i znowu naklejka będzie

To aż dziwne, że naklejka wytrzymuje takie warunki. Widocznie dobra jakościowo i jakoś się trzyma. Ja jednak wolę sobie pomalować niż mieć coś naklejone. Niemniej jednak, dziękuję za informację.
Pozdrawiam :)

Podłącze się do tematu, ale troszkę z innej beczki. Czy znacie jakiś godny polecenia zakład regenerujący zaciski i malujący proszkowo w Warszawie lub okolicach?

Pytanie do osób malujących zaciski farbą Hammerite (wersja z napisem Alfa Romeo) - ile warstw farby stosowaliście? 1? 2?
Z góry dzięki za odpowiedź.

raz - kilka lat , bez problemów było

Ok to jeszcze dwa pytania - czym czysciliscie zaciski? Benzyna ekstrakcyjna? I czy nie było potem problemu z oderwaniem naklejki?

Wysłane z mojego GT-S5660 za pomocą Tapatalk

Amortyzatory
Powrót