• Jeśli chcesz dodać swojej Alfie charakteru i jednocześnie zaznaczyć przynależność do naszej społeczności – to dobry moment, żeby je zamówić.

Ramki Alfaholicy

Szczegóły, zdjęcia oraz informacje o zamówieniu znajdziesz tutaj.

Nie czekaj, bo jak zwykle schodzą szybko.

Malowanie zacisków

Widać że tarcza źle się ściera

chodzi Ci o moją GT? jak to źle się ściera? Jakiś miesiąc temu był zdejmowany lewy zacisk i kolega nic takiego nie stwierdził... właśnie powiedział, że ranty są pozytywnie starte na tarczy

chodzi Ci o moją GT? jak to źle się ściera? Jakiś miesiąc temu był zdejmowany lewy zacisk i kolega nic takiego nie stwierdził... właśnie powiedział, że ranty są pozytywnie starte na tarczy
tarcza jest gorzej wytarta na zewnętrznej powód coś się przyciera, źle oczyszczone jarzma lub kiepskiej jakości tarcze czy klocki.

A wy to tylko same negatywne strony widzicie. Kawał dobrej roboty, dobrze wygląda, chociaż ja malowałem na czerwono ponieważ jest to bardziej widoczny kolor :)

Pomalowałem tylko dwa przednie i w sumie jeden i tak do poprawy. Ale po zmianie koloru na tytanowy między tymi szprychami prawie nic nie widać tego czarnego zacisku. Wniosek- też będę malował na czerwony :)

A wy to tylko same negatywne strony widzicie. Kawał dobrej roboty, dobrze wygląda, chociaż ja malowałem na czerwono ponieważ jest to bardziej widoczny kolor :)

Co jest ważniejsze krótsza droga hamowania czy ładne zaciski ?

yyyyyyyyyyyyy ???

:lol:

ładne zaciski na dobrej tarczy przy której czekają tylko na znak dobre klocki ??

wygrałem coś ??

yyyyyyyyyyyyy ???

:lol:

ładne zaciski na dobrej tarczy przy której czekają tylko na znak dobre klocki ??

wygrałem coś ??

Jeśli to jest dobrze to tak jest masz racje,
nic nie wygrałeś bo to nie konkurs piękności
Masz dla mnie ramkę pod tablice

Malowanie zacisków-zdj_cie0026.jpg
Coś jest nie tak ze ścieraniem tarcz. Od strony zawieszenia też jest taki szeroki rant na zewnątrz tarczy? Albo klocki są przekoszone w zaciskach, albo są do mniejszych tarcz...

Ostatnia edycja:
Coś jest nie tak ze ścieraniem tarcz. Od strony zawieszenia też jest taki szeroki rant na zewnątrz tarczy? Albo klocki są przekoszone w zaciskach, albo są do mniejszych tarcz...
nareszcie ktoś to zauważył zajął bym się tym a nie malowaniem zacisków, o to mi chodzi. Jeśli chodzi o malowanie jest ok.

a myślicie, że to, co zauważyliście na zdjęciach może być powodem delikatnego drgania przedniej osi?

nie, w zasadzie to najbardziej odczuwalne są tak przy 40 km/h. nie jest to jakieś mocne drganie, ale w sumie dosyć denerwujące dla osoby wyczulonej na takie rzeczy (czyt. dla mnie:P)

To masz felgę krzywą, albo oponę walniętą.

Napraw te hamulce. Z drugiej strony to samo? Były smarowane przy wymianie?

Ostatnia edycja:
Felgi były prostowane 2 tygodnie temu, opony są kupione nowe- półtorej miesiąca temu. Więc odpada. Czy były smarowane nie mam pojęcia, bo to poprzedni właściciel robił, a o tym nic nie wiem

Musiałem pomalować puszkę w motocyklu i kupiłem od razu więszką puszkę(:P) farby - mówię sobie, że przy okazji pomaluję zaciski:P

Kupiłem Hammerite prosto na rdzę, kolor czarny młotkowy. Pomalowałem już co miałem od moto i stwierdzam, że kolor z czarnym to niewiele ma wspólnego. Bardziej wygląda to jak grafitowa płyta, czy tytanowa, ale strukturę koloru ma właśnie taką jak blat z grafitu, takie są przynajmniej moje odczucia. Co do samej farby to świetnie kryje, bardzo ładnie się nakłada, ogólnie miłe w użytkowaniu.

Nie ma nic na opakowaniu, to zapytałem gościa w Castoramie czy wie coś o jej wytrzymałości na wysokie temperatury, ale pan ni znaju. Mówił, że jestem pierwszą osobą co chce tym zaciski malować, ludzie zawsze się pytali o produkty stricte do tego przeznaczone:P

Amortyzatory
Powrót