lukas15071
Nowy
Kupowałem go do chłopa z Siedlec, ma aukcje powystawiane na olx. Też zajmuje się naprawami M32. Po wymianie mechanizmu stukanie zdecydowanie jest mniej słyszalne jednak nadal występuje.
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Hej Alfaholicy!
Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.
Zachęcamy do:
Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.
to raczej problem w skrzyni. Lub mechanizm roznicowy. U mnie tez to wystepowalo. Wymienilem obie polosie. Wymienilem mechanizm roznicowy. Problem byl nadal. Zrobilem remont skrzyni - problem zniknal. Znalezienie zrodla tego pukania i stukania....mozna sobie doktorat z tego napisac [emoji2] Alfa [emoji4]nie, tylko w sytuacjach jak zmieniam biegi i po odjeciu lub dodaniu gazu.
Z starej zostala tylko obudowa. Cale wnetrze nowe.czyli nie ma jednego konkretnego elementu odpowiedzialnego za to?
Marti a na czym dokladnie polegal twoj remont skrzyni? wymiana lozysk czy cos wiecej?
Sprawdzales poduszki skrzyni/silnika?Witam.
Po naprawie skrzyni biegów auto w końcu do mnie wróciło i mam pytanie: na wszystkich biegach poza 3 biegiem gałka skrzyni biegów się nie rusza a na trzecim podczas przyspieszania idzie do przodu a w momencie odpuszczenia gazu do tylu, na 5 biegu też ale delikatnie. Czy to jest normalne, jak powinna zachowywać sie skrzynia po naprawie? Reklamować to?
Pozdrawiam
Gdzies w tym wątku na wcześniejszych stronach chyba było o tym, nawet gdzieś widziałem filmik z Astry gdzie to było pokazane (nie wiem czy podlinkowane było na forum czy po prostu wygoolowałem szukając problemów skrzyni M32). W każdym razie to co wiem ogólnie na ten temat, to że ruchy lewarka przód/tył właśnie na 3 biegu to objaw skrzyni do roboty - nie pamiętam dokładnie czy to było odnośnie któregoś łożyska do wymiany czy czegoś innego - nie interesowałem się bo u mnie takich objawów nie było (tylko szumienie).nie nie sprawdziłem bo jak, przed naprawą miałem tak na każdym biegu a teraz zostało tylko na 3. Rozumiem ze jeżeli przyczyną były by poduszki to działoby się tak na każdym biegu a jest tylko na 3:/
W takim razie reklamacja. Znajdz co typowo jest odpowiedzialne za ruchy lewarka. Poza tym dobrze byloby miec pewnosc ze wymienili Ci wszystko co napisales, roznie to bywa z warsztatami ktore probuja wiecej zarobic...Wymieniłem:
kpl. łożysk wałka sprzęgłowego
kpl. łożysk wałka głownego
kpl. łożysk wałka pośredniego
kpl. łożyska mechanizmu róznicowego
Uszczelniacz mechanizmuróznicowego
Uszczelniacz wałka sprzęgłowego
Złożenia igiełkowe
Koła 6 go biegu -kpl.
Satelity i koronki mechanizmu różnicowego
duzo...
reklamacja sie szykuje...
Też myślałem, że to linki ale byłem u mechanika i wszystko niby jest dobrze. U mnie dokładnie jest tak samo jak kolega "slon" wyżej pisał.
- - - Updated - - -
U mnie to tak wygląda najbardziej widoczne od ok.30 sekundy, podczas przyspieszania i hamowaniu silnikiem.