Czym różni się skrzynia m32 w 159 od np. m32 w zafirze, insigni itd?
Dlaczego? czym się objawia?
Obudowa zewnstrzna , ale niwszystko
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Hej Alfaholicy!
Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.
Zachęcamy do:
Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.
Czym różni się skrzynia m32 w 159 od np. m32 w zafirze, insigni itd?
Dlaczego? czym się objawia?
Witam , ja mam takie pytanie
Mam pęknięcie w obudowie mechanizmu róznicowego skrzyni ,sączy się olej , mechanik mówi ,że może pospawać
I pytanie, spawać czy szukać używki ? trochę już podzwoniłem i ciężko kupić samą obudowę. Miał ktoś taki problem?
i czy to jest ta obudowa ze zdjecia?
Jeszcze zapytam , odnośnie powyższego , trzeba do tej operacji sciągać skrzynie?
A może to jednak klimatyzacja tak Ci wyje przy redukcji na 2?Witam mam problem ze skrzynią na 5 i 6 biegu lekko wyje ale bez szału bardziej martwi mnie metaliczny dżwięk zależny od prędkości powyżej 30 km/h niżej tego dżwięku nie ma a do tego jadąc np na 3 biegu redukcja na 2 bieg i dżwięk identyczny jak bieg wsteczny , czy wymiana łożysk pomoże czy może coś bardziej już się rozleciało ? wspomnie że za tydzień czeka mnie trasa 1200km .
z góry dziękuje
Spróbuj wyłączyć klimatyzację i zobacz czy problem nadal występuje. W wielu egzemplarzach podczas pracy klimatyzacji d czasu do czasu słychać typowy dźwięk, przypominający pracę wiertarki. Przyczyną może być np zbyt mało czynnika chłodzącego w układzie. W moim przypadku uzupełnienie czynnika nie pomogło. Oddałem samochód do mechanika i zobaczymy co stwierdzi. Właśnie najczęściej efekt ten pojawia się u mnie przy redukcji z 3 na 2 bieg. Daj znać czy jak wyłączysz Klime nadal słychać.A można rozwinąć problem ? nie bardzo wiem co by miała wspólnego klima z 2 biegiem , na ten temat jestem zielony , dodam że klima chodzi i chłodzi .
A czy jest szansa żebyś wrzucił nagranie jak to słychać?Teraz rozumiem ale niestety to nie rozwiąże mojego problemu bo ten dżwięk jest cały czas przy redukcji z 3 na 2 i czy jest włączona klima czy też nie , do tego cały czas ten metaliczny dżwięk jakby metal ocierał się o metal
I jak, udało Ci się dojść co to wyje? Robisz coś ze skrzynia przed wyjazdem? U mnie też szumi skrzynia i też przede mną droga 1200 km. Kierunek Chorwacja. Ogólnie planuje wykupić porządny assistance, na wszelki wypadek... Oby nie było potrzebne.Witam mam problem ze skrzynią na 5 i 6 biegu lekko wyje ale bez szału bardziej martwi mnie metaliczny dżwięk zależny od prędkości powyżej 30 km/h niżej tego dżwięku nie ma a do tego jadąc np na 3 biegu redukcja na 2 bieg i dżwięk identyczny jak bieg wsteczny , czy wymiana łożysk pomoże czy może coś bardziej już się rozleciało ? wspomnie że za tydzień czeka mnie trasa 1200km .
z góry dziękuje