dobryduszek
Nowy
- Auto
- AR 159 1,9 JTDM 120KM
Czy M32 może powodować problemy z pooszarpywaniem auta przy redukcji biegu, lub zadławianiem się przy ruszaniu
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Hej Alfaholicy!
Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.
Zachęcamy do:
Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.
Zawsze 1,2,5,6 ale mogą w różnej kolejności.. 1i2 oraz 5i6 są na tych samych lozyskach.
U mnie przy przyspieszaniu albo zwalnianiu (hamowanie silnikiem) na biegu było huczenie, szczególnie z niskich obrotów, szczegolnie na wysokim biegu. I tak to jest przy uszkodzonej m32. Na luzie albo ze sprzeglem wcisnietym halasow oczywiście brak. Przy stałej prędkości i obrotach huczenie cichnie.
Inne objawy uszkodzenia to ruszajacy się w czasie jazdy lewarek.
Przy przyspieszaniu nie huczy? Najlepiej by było gdyby ktoś kto zna te dźwięki to Ci sprawdził. Skąd jesteś?
nieeee, no niby jak?Czy M32 może powodować problemy z pooszarpywaniem auta przy redukcji biegu, lub zadławianiem się przy ruszaniu
Przyjrzałem się dokładniej pod tym kątem temu. I dochodzę do wniosku, że skrzynia jest chyba w porządku. Ten "dźwięk" mam cały czas podczas jazdy, a na postoju na wolnych obrotach zwiększa się przy dodawaniu gazu. Ktoś wie co to może być?Jak szumi na postoju, to jeszcze może być łożysko oporowe... Znika po wciśnięciu sprzęgła?
Zawsze 1,2,5,6 ale mogą w różnej kolejności.. 1i2 oraz 5i6 są na tych samych lozyskach.
U mnie przy przyspieszaniu albo zwalnianiu (hamowanie silnikiem) na biegu było huczenie, szczególnie z niskich obrotów, szczegolnie na wysokim biegu. I tak to jest przy uszkodzonej m32. Na luzie albo ze sprzeglem wcisnietym halasow oczywiście brak. Przy stałej prędkości i obrotach huczenie cichnie.
Inne objawy uszkodzenia to ruszajacy się w czasie jazdy lewarek.
Przy przyspieszaniu nie huczy? Najlepiej by było gdyby ktoś kto zna te dźwięki to Ci sprawdził. Skąd jesteś?
Rozrząd wymieniłem jakieś 2 tyg. temu, więc raczej odpada.alternator, sprężarka klimy, rolki w napędzie rozrządu?
Dobra dzięki za trop. Już nie śmiecę tematu.szybciej znajdziesz z mechanikiem niż zdalnie-opisowo przez forum. tropy masz, skrzynia to nie jest więc nie spamujmy już w wątku o M32.
Dlaczego? czym się objawia?sprawdź jeszcze koło pasowe wału, często mylone z padającą dwumasą