Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Kto w Łodzi specjalizuje się w m32?Skoro jesteśmy przy tym temacie – czy ktoś korzystał z usług firm, które robią regeneracje skrzyni za 1200-1500 zł? Pojawiło się kilka takich firm z Poznania. W ofertach na allegro przewija się też Luboń, Skórzewo, Gdynia, Strzyżewice, Plewiska. Jest też Belfer z klubu Zafiry, również Poznań. Wszyscy piszą, że specjalizują się w skrzyniach M32. Są też firmy, które robią regeneracje za 2000-2800 zł (np. w Łodzi, podobnie chyba w Sosnowcu). Rozrzut cenowy duży. Czy ktoś korzystał z tych tańszych firm i jest/nie jest zadowolony?
Mam mieszane uczucia, ale może ktoś się wyspecjalizował i robi szybciej, taniej i lepiej. Trochę jak słynne belki w Citroenach/Peugeotach – regeneracje najlepiej robić w Antałexie w Mokrych, opłaca się jechać tam z końca Polski, ceny 2x mniejsze, a jakość 2x lepsza.
Nie wiem czym różnią się te naprawy, bo generalnie to słyszałem że niektórym wymieniali np tylko 1-2 łożyska a kasowali 3tys. Czyli cena nic nie mówi, ani co wymienią, ani nie daje gwarancji że goście znają się na robocie. Koszt 6 łożysk to ok 550zł, olej <150. Reszta to robota. Niektórzy robią bez wyciągania skrzyni (Pampik ma to opanowane, i liczy tanio za robotę, ale to w Tychach)Skoro jesteśmy przy tym temacie – czy ktoś korzystał z usług firm, które robią regeneracje skrzyni za 1200-1500 zł? Pojawiło się kilka takich firm z Poznania. W ofertach na allegro przewija się też Luboń, Skórzewo, Gdynia, Strzyżewice, Plewiska. Jest też Belfer z klubu Zafiry, również Poznań. Wszyscy piszą, że specjalizują się w skrzyniach M32. Są też firmy, które robią regeneracje za 2000-2800 zł (np. w Łodzi, podobnie chyba w Sosnowcu). Rozrzut cenowy duży. Czy ktoś korzystał z tych tańszych firm i jest/nie jest zadowolony?
Mam mieszane uczucia, ale może ktoś się wyspecjalizował i robi szybciej, taniej i lepiej. Trochę jak słynne belki w Citroenach/Peugeotach – regeneracje najlepiej robić w Antałexie w Mokrych, opłaca się jechać tam z końca Polski, ceny 2x mniejsze, a jakość 2x lepsza.
maxer86 to co wrzuciłeś to chyba cennik, a nie wycena
Jeśli robisz kompleksową regenerację wymieniając wszystko co się tylko da to cena się zgadza (chociaż robociznę mają faktycznie drogą). Co do gwarancji to pewnie nie pytałeś czy w standardzie jest np 12 miesięcy, a dodatkowa cena jest za jej rozszerzenie?
Normalnie (normalnie czyli w Polsce, gdzie nikomu się nie przelewa) po otwarciu skrzyni wymienia się te elementy, które uległy zużyciu/uszkodzeniu (lub profilaktycznie komplet tych elementów, żeby za chwilę znów nie trzeba było rozbierać). Wtedy sumujesz pozycje z listy i wychodzi Ci cena rzędu 1,5 - 2,5 tysiąca lub idziesz poszukać nowej skrzyni bo remont może się np nie opłacać.
W Warszawie może faktycznie być inaczej bo np po odziedziczeniu jakieś kamienicy nikt nie będzie się bawić w półśrodki za tak drobne sumy
Niedawno pod Rzeszowem wymieniałem łożyska w skrzyni (6 sztuk wewnętrznych chociaż ślady zużycia były tylko na dwóch). Demontaż skrzyni, mycie, wymiana łożysk, nowy olej i geometria kosztowały mnie 1300 zł.
Spróbować trzeba... Czytałem u chłopaków z forum GM, że w vectrach z m32 niektórzy również "podjeżdżali" sami do tematu. Ewentualnie jak się nie uda, to podrzucę komuś kumatemu z okolicy wyjętą i rozebraną skrzynię...
Znacie firmę która ma doświadczenie w regenerowaniu naszych skrzyń biegów oczywiście w manualu M32?