[Giulietta] Lifting

tak, bez problemu, musialbym zobaczyc na siatke ale z tego co kojarze to braz mozna w kazdej opcji zamowic teraz...

jednak wybralem brazawa pelna skore zamiast alcantary

Gratuluje wyboru! Brazowa tez mi sie podoba (najbardziej pasuje do slowa - exclusive ;)), choc ciagle bym zostal przy alcantarze :cool:

Z zupelnie innej beczki, czy mJTD jest wyposazony w jakikolwiek dogrzewacz? :confused:

Tak ponoc ma dodatkowy dogrzewacz, do wszystkich Jtdm chyba

Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka

Tak ponoc ma dodatkowy dogrzewacz, do wszystkich Jtdm chyba

Lepsze to niz nic... Dokladajac do tego ogrzewanie fotela to jeszcze moze da sie przezyc. Ja bym jednak bez webasto nie wzial diesela...

Dodatkowe ogrzewanie dla dieslow w standardzie tylko w exlusive...1500zl dla innych opcji

Ja juz wiecej opcji nie moge dobrac to chyba max :p

- - - Updated - - -

- - - Updated - - -

Lepsze to niz nic... Dokladajac do tego ogrzewanie fotela to jeszcze moze da sie przezyc. Ja bym jednak bez webasto nie wzial diesela...

to czyli jest to webasto czy cos podobnego? ......w QV -ce tez jest dogrzewanie w stantardzie bez doplaty

niestety w PL wszystko jak zawsze z opoznieniem :P
2.0 JTDM MY2014 ma 175KM, w katalogach ponoc maja zmienic na dniach a to wszystko przez zmienone ponoc wtryskiwacze jakies... tak mowili :) zawsze 5 kucykow wiecej a i tak bede planowal chipa wgrac gdzies po roku jazdy jak sie juz przyzwyczaje do wiekszej mocy... wtedy bedzie gdzies z 205KM i 400Nm :)

- - - Updated - - -

w innych panstwach juz jest zmienione na 175KM tylko nie u nas :(

Dodatkowe ogrzewanie dla dieslow w standardzie tylko w exlusive...1500zl dla innych opcji

IMVHO to nic wiecej jak farelka ktora pradem ogrzewa wnetrze samochodu. Cena w zaleznosci od producenta wozu sie zaczyna od 600pln.
Jakby montowali dogrzewacz postojowy to na moje kosztowaloby to nieco wiecej niz 1.5k pln. Tak ze 3k minimalnie.

IMVHO to nic wiecej jak farelka ktora pradem ogrzewa wnetrze samochodu. Cena w zaleznosci od producenta wozu sie zaczyna od 600pln.
Jakby montowali dogrzewacz postojowy to na moje kosztowaloby to nieco wiecej niz 1.5k pln. Tak ze 3k minimalnie.

Dokładnie, to spiralka oporowa na prąd z alternatora. Webasto to palenisko na benzynkę, którą przecież zamiast w cylindrach można palić jak na grillu. I wsiadać do już zagrzanego auta. Tyle, że jak śledzę różne cenniki, to to kosztuje koło 6 tysi.

Ostatnia edycja:
I wsiadać do już zagrzanego auta.

Yup, mam cos takiego fabrycznego w Yeti. Bez tego bym za nic nie kupil diesla. Do tego jest jeszcze pilot, uruchamiam przed zejsciem do garazu pare minut, bo lapie z okna kuchni ;) Dokladane poza fabryka mozna wyposazyc np w odbiornik GSM...

Tyle, że jak śledzę różne cenniki, to to kosztuje koło 6 tysi.

Mniej, wiecej tyle kosztuje. Choc nie kazdy dealer chce to montowac. Podejrzewam tez, ze zamontowanie nawet w ASO moze byc problemem z gwarancja niektorych elementow poza ASO ktore takie webasto montowalo. Choc nie drazylem tematu, wiec moge sie mylic.

Farelka tez troche daje, czasem uzywam, bo moje Webasto sie nie uruchamia kiedy jest rezerwa paliwa. W srodku robi sie cieplo, ale silnik jak zimny byl tak zimny jest.

Ogolnie porownujac grzanie sie MultiAira do diesla z Webasto to przy wstepnym grzaniu ok 10 minut zagrzewaja sie m/w po przejechaniu podobnego kawalka trasy. Bez Webasto to .... nie ma o czym rozmawiac :cool:

Z zalet Webasto poza ogrzewaniem i wsiadaniem do cieplego samochodu, z odmrozonymi szybami, jest jeszcze mozliwosc chlodzenia latem. Czyli uruchamia sie podobnie, ale zamiast grzac uruchamia klimatyzacje i chlodzi wnetrze do danej temperatury. Domyslnie 22 stopnie.

Z zalet Webasto poza ogrzewaniem i wsiadaniem do cieplego samochodu, z odmrozonymi szybami, jest jeszcze mozliwosc chlodzenia latem.
Czyli uruchamia sie podobnie, ale zamiast grzac <b>uruchamia klimatyzacje</b> i chlodzi wnetrze do danej temperatury. Domyslnie 22 stopnie.

Do uruchomienia klimatyzacji potrzebne jest uruchomienie silnika, bo sprężarka napędzana jest w wału korbowego.
Webasto jest wpięte w układ chłodzenia silnika i to tyle z jego działania.

Webasto jest wpięte w układ chłodzenia silnika i to tyle z jego działania.

Hmmm... To musze sprawdzic jak dziala tryb chlodzenia w ktory moge ustawic Webasto... Ustawilem po odbiorze na chlodzenie i tylko tak uzywam.

Luke, jestem na bierząco z znajomym, ta wersja o ktorej wspominal, to nie byla qvka (pewne jest to, ze testuja cos mocniejszego). Oni jako salon nawet nie wiedza jak beda wygladac nowe modele fiata ,mimo ze za chwile maja wyjsc. Wszystko jest objete scislą tajemnicą. Włosi kombinują po całosci.

293.jpg
A tak spogladajac na te zdjecia, to z zewnatrz prawie nic nie zmienili, inne progi, dyfuzor i wieksze koncowki wydechu, mozna bylo dokupic w wersji przedliftinfowej.

Ostatnia edycja:
To na zdjęciach to 'Launch Edition' - zwykła QV nie ma mieć tych bajerów.

Ale ma brzmieć lepiej niż aktualna - jeśli się do tego doda kilka bajerów we wnętrzu, to może być ciekawa propozycja. Szkoda, że na zewnątrz nic ciekawego...

Zwykła qv owszem ale zawsze można dokupić z akcesoriów. - progi, dyfuzor i tlumik.
attachment.php

Fotele są bardziej wyprofilowane. To teraz zagadka na tych zdjęciach udostępnionych wcześniej były kubełkowe a te tutaj pasują do tych z linku Luka : "and new leather and Alcantara seats, wraparound and sporty, with built-in headrest "

Załączniki

• gggg.jpg
    gggg.jpg
    44.4 KB · Wyświetleń: 345
Ostatnia edycja:
Amortyzatory
Powrót