[Giulietta] Lifting

Wprowadzenie MY 2014 to jeden wielki chaos informacyjny. Samochody weszły do sprzedaży kilka miesięcy temu ale do dzisiaj nie ma porządnego katalogu i konfiguratora a cennik jest przygotowany niedbale. Zamiast zgrać wejście wersji poliftingowej tak żeby wprowadzić wszystkie nowości razem (lifting, nowy diesel 175km, nowa QV) jako wielkie "BANG" puszczają to po kawałku bez jakiejkowiek polityki informacyjnej. Na polskiej stronie informacja o liftingu pojawiła się bardzo późno (interweniowałem w tej sprawie, zresztą w sprawie katalogu i cennika też) a dealerzy (nie ze swojej winy) nie do końca wiedzą o szczegółach samochodu. Gdybym miał wybierać samochód na podstawie prezentowanych informacji to Julka byłaby ostatnim ze wszystkich które oglądałem, na szczęście przejechałem się i wyprzedziła resztę peletonu :)

Ostatnia edycja:
Jeśli chodzi o "profesjonalizm" FAP, to nic się nie zmienia :). Ja informacje nt. Julki zbierałem na forach zagranicznych :D.

FAP swoją drogą, ale to włoska centrala odpowiada za spięcie całości. Nie wychodzi im to niestety.

Wrzucam kilka zdjęć foteli skóra + alcantara (QV) - otrzymane dzięki uprzejmości jednego z użytkowników zagranicznego formum Alfy:

49a3fb832eb9f4fff452c573b70232e9.jpeg IMG_1437_zpsd4a44c59.jpg IMG_1448_zpsf774c785.jpg IMG_1449_zpsb2d8634d.jpg IMG_1450_zpsd9bc729f.jpg IMG_1451_zps41004ea7.jpg IMG_1459_zps8f0774b9.jpg

Ma ktoś zdjęcia czarnej skóry w wersji po lifcie?

W PL tez bedzie 2.o tct z 175KM...ponoc nowe wtryski beda bardziej precyzyjne... tak mowil szef salonu ale dopiero w srode ponoc mnie poinformuje co jak i za ile bo centrala jeszcze nie dala znac...

Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka

Co do koloru siedzen...pomozcie!
W tym miesiacu posylam zamowienie na druga julke ale nie moge sie zdecydowac na fotele...
Albo czerwona skora
Albo skora z alcantara...

Zawsze marzylem o czerwonej skorze...lecz alcantara tez ladnie wyglada...siedzi sie tez przyjemnie...
Co bedzie trwalsze I dluzej zylo jak myslicie?
Kolor julki zostaje :) biala!

Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka

Do bialej julki czerwona skora jest w sam raz. Skora to skora, zawsze to level wyzej ja bym sie nawet nie zastanawial. Sam zreszta napisales ze marzyles o czerwonej skorze ;)

Sent from my GT-N7000 using Tapatalk

Skora to skora, zawsze to level wyzej ja bym sie nawet nie zastanawial.

Ja tam fanem nie jestem, nawet jakby za darmo dawali. Ale marzenia warto realizowac, wiec brac :cool:

Od siebie dokladam kilka fotek alkantary jakby ktos potrzebowal:

IMG_2171.jpgIMG_2165.jpgIMG_2164.jpgIMG_2163.jpg

Co do koloru siedzen...pomozcie!
W tym miesiacu posylam zamowienie na druga julke ale nie moge sie zdecydowac na fotele...
Albo czerwona skora
Albo skora z alcantara...

A nie rozważasz pełnej czarnej skóry? Chyba można ją dobrać do pakietu Sportiva?

Pozdrawiam,
Sławek

kurcze chcialbym obie wersje :)
do wszystkiego juz jestem przekonany silnik juz wybrany, opcje tez tylko nie do krzesel :P zawsze cos musi byc....

wzial bym czerwona skore tylko jakos nie pasuje mi ta czerwona wstawka na desce rozdzielczej...jak dla mnie wcisnieta na sile...no chyba ze na zywo wyglada lepiej bo widzialem tylko ze zdjec...

z drugiej strony przy alcantarze bylo by w srodku fajnie ciemno.... no i tez wlasnie czarna skora chyba tez by byla calkiem niezla... tylko ta wstawka z alcantara fajnie wyglada tylko ta biala nitka kierownicy calkiem mi sie nie podoba ale siedzialem i ....hmmmm musze sie przespac jeszcze kilka nocy z tym haha

moze jeden czynnik ktory idzie za alcantara to to ze obawiam sie w pelnej skorze ze moge ja przeciac siedzac w spodniach z zamkami np. lub czym takim... jest wytrzymala pelna skora na to czy trzeba uwazac raczej?

Ostatnia edycja:
Nie przetniesz jest bardzo mocna

Sent from my GT-N7000 using Tapatalk

640x480 to raczej nie bo proporcje ekranu na to nie wskazuja (chyba ze te zdjecia tak znieksztalcaja) Ja bym stawiał 1280x720 ew. 800x480

Wysłane z mojego GT-N7000 przy użyciu Tapatalka

Ponownie dzięki uprzejmości użytkownika zagranicznego forum, otrzymałem zestaw fotek ekranu 6,5"

Nice one. Jestem ciekaw czy mozna zrobic machniom z UConnect 5". Teoretycznie moje radyjko siedzi w ramce ktora wymiarami pasuje do tego 6.5". Jak sie na alledrogo takie pojawia trzeba sie bedzie im przyjrzec :cool:

Czy Julka z NAVI ma inna antene? Innymi slowy, czy modul GPS jest w radiu, czy wyprowadzony gdzies na zewnatrz? Ktos sie orientuje?

Też o tym myślałem. Ja się piszę na takie machniom nawet jakby navi nie działała. Ciekawe jak bebechy będą pasować. Mając na uwadze jakość 5" temat przeszczepu 6.5" będzie popularny a ceny na allegro wysokie :)

Też o tym myślałem. Ja się piszę na takie machniom nawet jakby navi nie działała. Ciekawe jak bebechy będą pasować. Mając na uwadze jakość 5" temat przeszczepu 6.5" będzie popularny a ceny na allegro wysokie :)

Ja bym chciał zrobić machnią, ale w wersji sprzed liftu, brakuje mi streamingu A2DP via bluetooth.

Czesc,

czy ktos wie czy mozna przelozac stare radio do Giulietty po liftingu?
Jakos srednio mi sie widza te nowe wynalazki.
Rouzmiem, ze nie powinno byc problemu z montazem radi 2DIM w miejce
podstawowego radia w modelu poliftingowym?

Pozdrawiam

Ja bym chciał zrobić machnią, ale w wersji sprzed liftu, brakuje mi streamingu A2DP via bluetooth.

W sensie ze w nowym nie ma streamingu audio przez bluetooth?

Amortyzatory
Powrót