[Giulietta] Lifting

Przynajmniej brzmienie mają poprawić w nowej wersji.

Po 115tys dla mnie brzmi zajebiscie, wydech sie przepalil i dzwiek znacznie poprawil. Wsadzilem kolege za kierownice zeby sprawdzic z zewnatrz i naprawde nie jest zle :)

Sent from my Iphone using Tapatalk

To fakt :) wydech licho wyglada w standardzie...
Ja juz popytuje czy w dieslu savali moze same koncowki wymienic bo sa pikne :p

Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka

lift

Miałem okazję oglądać dzisiaj w salonie Giuliettę po lifcie. Co mi się podobało:
1. Nowe fotele - nieźle wyglądają, mają lepsze podparcie ud i trzymanie boczne. Duży plus.
2. Wyświetlacz radia dotykowy w standardzie dodaje nieco świeżości.
3. Ładniejsza kierownica z grubszym wieńcem.
4. Wyjście USB w tunelu środkowym
Co mnie rozczarowało:
1. Nowa kierownica ma wstawki z polakierowanego plastiku a nie aluminium, jak na premium nie przystoi. Do tego skóra wydaje się gorszej jakości niż w starej, (wydaje się być ekologiczna)
2. Nawigacja 6.5 cala nieco rozczarowuje jak za 6 tys. Trochę za mały ekran jak na dzisiejsze czasy.
3. Nie ma teraz w opcji aluminiowego frontu deski rozdzielczej, który w mojej ocenie był największym smaczkiem jakościowym w całej desce Giulietty. Nie wiadomo czy będzie chociaż w nowej QV.
4. Nie zrobili nic z dźwignią ręcznego.

Podsumowując coś tam poprawili ale szału nie ma. Mogli się bardziej przyłożyć, szczególnie do materiałów w kabinie które nie zostały poprawione. Szkoda.

1. Nowa kierownica ma wstawki z polakierowanego plastiku a nie aluminium, jak na premium nie przystoi. Do tego skóra wydaje się gorszej jakości niż w starej, (wydaje się być ekologiczna)

Niestety, ale przyznam, ze i tak wole nowa od starej. Nawet z tym plastikiem.

2. Nawigacja 6.5 cala nieco rozczarowuje jak za 6 tys. Trochę za mały ekran jak na dzisiejsze czasy.

To akurat kwestia gustu czy wystarczy czy nie. Ostatnio przyuwazylem ze biorac Navi nie dostaje sie odtwarzacza CD. Niby w czasach wszechobecnych mp3 nie jest to duzy problem, ale dla mnie osobiscie bylby.

3. Nie ma teraz w opcji aluminiowego frontu deski rozdzielczej, który w mojej ocenie był największym smaczkiem jakościowym w całej desce Giulietty. Nie wiadomo czy będzie chociaż w nowej QV.
4. Nie zrobili nic z dźwignią ręcznego.

Niestety :(

Podsumowując coś tam poprawili ale szału nie ma.

Owszem, ale jak dla mnie to i tak duze plusy, wprowadzone zmiany w MY14. Trzy rzeczy ktore mi sie srednio podobaly przed MY14: fotele, radio i S&S ktorego sie nie dalo permanentnie wylaczyc.

Ja wiem że chcą sie przestawiać na te internetowe odtwarzacze i tak dalej, ale uważam że to troche paranoja.

A ja narzekałem że telewizor w julce poliftowej jest brzydki ;)
attachment.php

To z nowego leona

Załączniki

• 635_635__img-1153-1394219687[4].jpg
    635_635__img-1153-1394219687[4].jpg
    153.4 KB · Wyświetleń: 484
Owszem, ale jak dla mnie to i tak duze plusy, wprowadzone zmiany w MY14. Trzy rzeczy ktore mi sie srednio podobaly przed MY14: fotele, radio i S&S ktorego sie nie dalo permanentnie wylaczyc.
U żony w Veloce 1.4 TB z pierwszej połowy 2013 S&S jak i DNA pamięta ostatnie ustawienie. Fotele są fajne, wolę je od tych ze 159, choć na długich trasach nie testowałem Julki.
Miesiąc temu na delegacji z wypożyczalni dostałem Julką z 2012 z 1.6 dieslem (BTW diesel nie pasuje do Julki), tam ani nie pamiętało DNA ani S&S, co strasznie mnie wkurzało bo za każdym razem trzeba było ustawiać. Z tym S&S wracającym do defaultowego ekologicznego trybu to jest problem w większości aut jakie dostaję z wypożyczalni w Irlandii (latam co miesiąc od 5 lat i trochę tego zdążyłem potestować). Jak było auto ze S&S to nie przypominam sobie żadnego jakie by pamiętało że ostatnim razem wyłączyłem S&S.

Co do odczuć z MY2014. Siedziałem w salonie FAP w wersji Distinctivie jak w grudniu kupowaliśmy piękną czerwoną Veloce. W MY2014 nie podobała mi się tapicerka łączony brąz z czarnym w jakiś okrąg, ekranik jakiś tam wrzucili na desce ale małe to, poza tym brakuje cool przełączników, kierownica jakaś taka dziwna a scudetto nie wiem po co ruszali, chyba tylko żeby się nazywało że zrobili lifting. Nie zwróciłem uwagi czy same fotele są wygodniejsze, ale te z przed liftu naprawdę lubie.

Dostalem dzis zastepcza Julke TCT Sport+Premium... Jakie te fotele sa niewygodne! To byly te do pakietu sport, polskorzane. Bardzo niedobre. Porownuje do moich z pakietu Sportiva QV MY14.

Troche mi brak tych przyciskow pod radiem, ale i tak bym sie nie zamienil :cool:

Jeżeli chodzi o S&S to potwierdzam, w mojej przedliftowej też pamięta ustawienia (nie wiem kiedy, ale wprowadzili to jeszcze przed liftem).

Jeżeli chodzi o S&S to potwierdzam, w mojej przedliftowej też pamięta ustawienia (nie wiem kiedy, ale wprowadzili to jeszcze przed liftem).

moze jest szansa ze aktualizacja softu zmieni w Julkach 2010-2012 zeby zapamietywal ustawienie? czy komus kiedys poskutkowala zmiana softu?

Ktore fotele sa wygodniejsze? Te poliftowe?

Bezsprzecznie. Oczywiscie mowie o tych z pakietu Sportiva QV - skora + alcantara. Glebiej sie siedzi, lepiej trzymaja z bokow.

Nie. U mnie zmieniali i nie pomogło.

u mnie jak pamiętam to ostatnia aktualizacja była wgrywana ze 2 lata temu ale nie dotyczyła ona zapamietywania stanu S&S ani też DNA. Po prostu nie mają co wgrywać bo już od dawna nie ma żadnych aktualizacji do roczników 2010-2011. Auta po gwarancji więc mają to głęboko....

Amortyzatory
Powrót