[Giulietta] Lifting

http://www.autoedizione.com/alfa-romeo-shows-new-mito-giulietta-quadrifoglio-verde/

We even saw the latter being tested on the road lately because of the changes to the 1750 TBI engine.
czyli by wychodziło że ten artykuł poprzedni dotyczył jednek QVki a nie GTA ;(

6.6 do setki, hmm zbili zaledwie 0.2 sekundy. Czemu tylko tyle, przecież skrzynia TCT, silnik co prawda tyko parę koni mocniejszy ale za to lżejszy...
Jak na hot-hatch 2014 6.6 sekundy nie zabija...

Ale hot-hatche to nie dragstery. Megane RS Cup 265 (czyli prawdopodobnie najszybszy hatch FWD na świecie) robi setkę w 6 sekund wg producenta...

Zalezy co masz na mysli mowiac najszybszy, z FWD jak dla mnie ford focus rs500

Sent from my Iphone using Tapatalk

Tylko ile kosztuje zwiekszenie mocy u konkjrencji?
W julce za 1500zl schodzi smialo ponizej 6 sec.

Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka

W leonie podajrze kilkanascie tysiecy...jest nawet na YT porownanie julki, leona I meganki

Ostatnia edycja:
Giulietta jest po tym chipie co ha mam I na innych pomiarach 6.0 sec wyszlo....np. autotop.nl

Sam tuning silnika kosztuje 400 ojro reszta to spojlery itp. Co wszedzie mozna zrobic z oficjalnej strony alfy

Haha kto da 35 tys eur na tuning leona... nigdy bym tyle nie dal...

To skoro alfa ma 260 i 6.0, mysle ze 280km w julce by bylo na rowni z tym leonem. Ciekawe jak ten silnik z 4c jest podatny na modyfikacje

Sent from my Iphone using Tapatalk

Ostatnia edycja:
Jak na hot-hatch 2014 6.6 sekundy nie zabija...

Nie zabija bo QV-ka to nie hot-hatch. To po prostu najmocniejsza wersja Giulietty, troche zbyt cywilizowany samochód żeby nazwać go hot-hatchem. 147 GTA to był rasowy hot-hatch i dopiero następca - jak (jeśli)wyjdzie - bedzie mógł być tak nazywany z czystym sumieniem.

A golf GTI nie jest cywilizowany? Każden jeden twierdzi że to hot hatch

Wysłane z mojego SM-N9005 przy użyciu Tapatalka

A golf GTI nie jest cywilizowany? Każden jeden twierdzi że to hot hatch

Golf może wyznaczać swoje standarty klasy i nikt się czepia.Do tego wersja GTI mocno różni się od innych Golfów. A czym się różni QV od inncyh Giuliet z pakietem sportowym? Właściwie tylko silnikiem.

Niewiele to zmienia odnośnie przechylania się na zakrętach, ciagle jednak komfort jazdy i wyciszenie wnętrza są priorytetem. Dobrze wiemy że QV-ka nie brzmi i nie jest tak ostra jak najlepsze hothatche w klasie. Była projektowana jako wygodny, idealny na dalekie trasy, mocny kompakt o sportowym charakterze, takie Gran Turismo wsród kompaktów:) Dlatego trzymam się wersji , że to dobry i mocny usportowiony kompakt. Druga wersja jest taka, że to mocno przeciętny hothatch.

http://autokult.pl/2013/10/25/volks...sg-nasladowany-niedoscigniony-testautokult-pl

"Różnice względem cywilnego Golfa są dosłownie kosmetyczne i ograniczają się do spłaszczonej u dołu kierownicy z logo GTI oraz kultowej już kraciastej tapicerki"
No dobra w pakiecie performance jest mechaniczna szpera, julka ma elektroniczną za to we wszystkich wersjach

Amortyzatory
Powrót