Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Czy korekty tak szaleja przez zuzyta dwumase?
A co ma dwumas do wtrysków? Masz DPFa?
1. Korekty +5 do -5 na zimnym i cieplym
3. Brak mocy przy rannym rozruchu (niebieski dymek obecny przy poranku)
4. Bardzo wysokie spalanie 15-20l na miescie
5. Problemy z odpaleniem
Czy mam mu wierzyc? Nie wykluczam ze to moze byc naciagacz bo jak przyszedlem by zobaczyc jak wtryski sprawdza to mial munzurki wypelnione rowno a pod przyzad podlaczony tylko 1 wtrysk i pokazywal jak ladnie chodzi. Rozwazam by isc gdzie indziej na test wtryskow bo tak mi intuicja podpowiada.
A jak wygląda pomiar kompresji przy urwanej klapce? Intuicja mi podpowiada, że przy urwanej klapce nie ma szczelności na zaworach, więc pomiar kompresji pokaże jakąś anomalie. I będzie jasne, że trzeba ściągać głowicę.
Tak, wygląda na klapkę. Raczej nie urwaną ale już źle działającą. Nie mniej ratowałem już kilka podobnie zachowujących się bolidów po "wycięciu" DPF-a. Nie wiedzieć czemu (nie grzebałem w starym sofcie) wariował jeden wtrysk, a nie całość.
Czy ta klapka moze jeszcze byc na miejscu i np byc oparta na zebranym syfie? Jakby tak bylo to powinien jakis blad wyskoczyc tak? A ja nie mam bledow
WytrzymałySpokojnie, wytrzymają.