Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Jeśli chcesz dodać swojej Alfie charakteru i jednocześnie zaznaczyć przynależność do naszej społeczności – to dobry moment, żeby je zamówić.
Szczegóły, zdjęcia oraz informacje o zamówieniu znajdziesz tutaj.
Nie czekaj, bo jak zwykle schodzą szybko.
Samodzielna naprawa tego rodzaju wtryskiwacza nawet nową końcówką to wyrzucenie kasy w błoto.Czy kupowaliście końcówki w tym sklepie i czy ona będzie pasować do alfy 1,9 jtdm?
http://sklep.gazparts.pl/m/rozpylacz_koncowka_wtrysku_cr_bosch_1.9cdti_1.9jtd-5559i
Z praktyki ile końcówek kupic tj na ten jeden wtrysk czy juz komplet ...
No tak.Widziałem na forum opis takiej wymiany i wtrysk pracuje cud malina...
Jak masz w garażu myjkę ultradźwiękową i masz pewność że w Twoim wtryskiwaczu akurat końcówka jest winna. Częściej winny jest inny element.3 lata temu wymieniłem rozpylacz (brałem od gazparts) bo korekta była na 3-, do tej pory działa poprawnie czyli da sie samemu, nie da sie tylko dla tych co maj 2 lewe ręce lub opieraja się tylko na teorii z pism motoryzacyjnych
czy końcówka siada to łatwo sprawdzić. Akurat końcówka najczęściej pada i do jej wymiany nie potrzeba specjalistycznego sprzętu bo porostu jej sie nie reguluje. Co do działania wtyskiwacza to nie musisz mi nic przytaczać.Jak masz w garażu myjkę ultradźwiękową i masz pewność że w Twoim wtryskiwaczu akurat końcówka jest winna. Częściej winny jest inny element.
Tu masz trochę wiedzy skoro ta z tygodnika motor jest dla Ciebie niewystarczająca:
https://www.polsl.pl/Wydzialy/RT/ZN_T/pelne_teksty/z86/065_ZN86_2015_KoniecznyAdamczykAdamczyk.pdf
Oczywiście że tak też można.Myjki ultradźwiękowej nie trzeba. Kupuje się końcówkę i po prostu się ją wymienia.
No jestem jak widzisz dociekliwy. Jak ktoś pisze że coś wie, umie to staram się zgłębić tą wiedzę.ciebie to lepiej olać niż się z tobą użerać.
czy końcówka siada to łatwo sprawdzić.
tyle już w tym temacie juz było pisane i jeszcze tego nie ogarnąłeś?