[159] Korekty wtrysków

Tak przeczytałem, jest ok bo wartości mieszczą się w normie która wspomniałeś a ta rozbieżność też jest prawidłowa że jeden ma +1 inny - 1 a znów kolejny tylko 0.2

Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka

Jeden równoważy drugi dlatego jest -1 i +1. Albo ten na mnus leje delikatnie za duzo albo ten na plus jest​ przytkany i delikatnie za mało.

Profilaktyczne możesz zastosować jakiś dodatek do ON i sprawdz za jakis czas korekty. Jak będą rosnąć dwa te wtryski do sprawdzenia.

A coś konkretnego polecasz, nie chciałbym wlewac jakiegoś gowna

Czy po regeneracji wtryskiwaczy w 1.9 jtdm trzeba je kodować te co były kazdy pojdzie w to samo miejsce ?

zaley. jak wymienuales tylko koncowke teoretycznie nie. jesli byl caly rozbierany powinni wygenerowac ci nowy kod

Wysłane z mojego SM-G920F przy użyciu Tapatalka

Z tym, że na pacach rąk można policzyć zakłady w Polsce robiące pełną regeneracje wraz z nadaniem nowych kodów IMA.

Liqui Moly, Archoil itp.
Ok, jeszcze źle robiłem odczyt, (z klima ics Świata) teraz zrobilem prawidłowo.
469.jpg

No to chyba właśnie trafiłem na taki zakład. Gosc co regenerował mówił zeby zakodowac i nowe kody sa przyklejone do wtryskiwaczy ,ale znowu mój mechanik mówił ze sie nie koduje się tych samych co wcześniej były bo po co . Zobacze wieczorem jak bedziemy montować. Mam jeszcze pytanie co sie będzie działo jak wtryski jednak beda wymagały kodowania wyskoczy check czy w ogóle nie odpali ?

odpali ale kultura pracy bedzie ponizej silnika jtd pierwszej generacji.

Wysłane z mojego SM-G920F przy użyciu Tapatalka

Mam jeszcze jedno pytanie wie ktos jak wyglada koniec gniazda pod wtryskiwacz tzn. czy jest miedziane bo nie wiem czy to podkladki mi z wtryskiwaczy zostały czy to jest gniazdo a nie pamiętam czy wtryski właśnie wyjalem z podkladkami

Podkładki ci zostały.

- - - Updated - - -

No to chyba właśnie trafiłem na taki zakład. Gosc co regenerował mówił zeby zakodowac i nowe kody sa przyklejone do wtryskiwaczy ,ale znowu mój mechanik mówił ze sie nie koduje się tych samych co wcześniej były bo po co .

Co za matoł z tego mechanika !
Jak nowe kody IMA zostały nadane, to należy je wkodować do ECU.

Nijak bo jak widać na załączonym screenie komp przestał liczyć korekty w połowie pomiaru. Było wielokrotnie pisane, że komp pod obciążeniem nie przelicza korekt.

Jeśli chcesz wykonać logi korekt pod obciążeniem, to jadąc na 3, 4 biegu wciskasz z wyczuciem gaz. Na ogół w granicach 30-50%. Możesz lekko wspomóc się hamulcem ręcznym.

Jeśli chcesz wykonać logi korekt pod obciążeniem, to jadąc na 3, 4 biegu wciskasz z wyczuciem gaz. Na ogół w granicach 30-50%. Możesz lekko wspomóc się hamulcem ręcznym.

i ile czasu mam tak jechać ?
czy to ma być do danej ilości obrotów ?
proszę o dokładne informacje

Zrób pomiar korekt jak wszyscy na jałowym biegu z wyłączonym obornikami, z nagrzanym silnikiem i nie komplikuj sobie życia. Jak korekty mieszczą się w -/+1 i auto nie ma żadnym objawów to nie szukaj sobie na siłę problemów.

Amortyzatory
Powrót