• Jeśli chcesz dodać swojej Alfie charakteru i jednocześnie zaznaczyć przynależność do naszej społeczności – to dobry moment, żeby je zamówić.

Ramki Alfaholicy

Szczegóły, zdjęcia oraz informacje o zamówieniu znajdziesz tutaj.

Nie czekaj, bo jak zwykle schodzą szybko.

JTD 8v turbo

Był check skoro twierdzisz ze przeladowalo?
Ad sprężarki - w teorii wsadzic da się wszystko co jest bez kolektora, praktyka zaś to funkcja czasu i pieniędzy na ten cel przeznaczonych. Nie ma sensu pakowac sprężarek z vw skoro da się wybrac ciekawego łatwiejszego do adaptacji z grupy fiata - wybór jest od 17vb, gtb20 czy gt22 od słabszej do mocniejszej wersji.

Pozdro

Był check skoro twierdzisz ze przeladowalo?
Ad sprężarki - w teorii wsadzic da się wszystko co jest bez kolektora, praktyka zaś to funkcja czasu i pieniędzy na ten cel przeznaczonych. Nie ma sensu pakowac sprężarek z vw skoro da się wybrac ciekawego łatwiejszego do adaptacji z grupy fiata - wybór jest od 17vb, gtb20 czy gt22 od słabszej do mocniejszej wersji.

Pozdro

rozumiem ze chodzi ci o kontrolkę, nie nic się nie zapaliło i nigdy się nie paliła, kiedyś na forum wstawiałem wykres i z wykresu wychodziło ze na niskich obrotach nie ma doładowania a na wysokich przeładowuje, test robiłem z kumplem co chyba umie czytać wykresy ;)

a może egr puszcza Tobie??

Sluchaj z tego co napisales to wnioskuje ze twoje auto jedzie 185km/h i ma wtedy niecale 4tys obrotow. Jesli masz skrzynie 5 a pewnie taka masz bo w 115 chyba nie bylo 6, to moim zdaniem przy 185 obroty powinny byc wyzsze. Tzn tak jest u mnie. Napewno jest cos ponad 4tys. Musial bym dokladnie sprawdzic. Ps troche nie na temat: załozylem dzis nowe hamulce zimmermann sport te nawiercane. Roznica kolosalna do seryjnych

115 ma inne przełożenie u mnie na 5 przy ok 3700 jest te 180km/h

no dokładnie to nie patrzałem ale na pewno nie przeszło 4 tys (skupiałem się na drodze), a jeszcze jedno pytanie czy jak przekręcacie zapłon to na początku wyświetla wam sie Check Active na wyświetlaczu razem z grzaniem świecy ???

seryjny dwu mas ile wytrzymuje w 115?? I od czego można włożyć coś mocniejszego? i jeśli zmieniam dwu mas od innej jednostki to co z dociskiem sprzęgłem?

Odgrzeje temat, czy trubo od 16V np 140km lub 150km jest p&p do 8V 115km w 147? Czy potrzebne są dalesze modyfikacje?

Nie jest ono zamienne wrzucenie turbo od 16v wiąże się z przeróbka kolektora wydechowego nie wiem czy nie trzeba też wymienić węży olejowych.

Amortyzatory
Powrót