• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

Jedyna taka 147 by Nika. :)

• Autor wątku Autor wątku Nika
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Też to zauważyłeś... ;/ w pół roku przybyło ich 2 razy tyle co jeździło do tej pory ;/ nawet moja dziewczyna mi mówi że już dużo jeździ po Biłgo 156 i 147 i widuje je codziennie po kilka idąc do szkoły. Kilka 145 i 146 i na palcach jednej ręki można policzyć 159. Nie dobrze, nie dobrze. Jak zobaczysz bardzo jasny błękit AR 156 to moachaj :D odmacham na pewno. A na weekend parkuje zawsze u dziewczyny w Sokołówce :)
ok pomacham jak spotkam, ale chyba kilka razy widziałem na trasie. Co do nadmiaru AR to niestety ceny w ciągu roku poleciały w dół prawie 10k pln (po przykładzie 147ek).
Jak dobrze pamiętam to alfa Niki to z Włoch była sprowadzona :P.

No AR tak idą w dół, że dopieszczony model po prostu nie warto sprzedawać :( Tak Niki auto chyba z gorącej Italii. Przynajmniej z korozją nie będzie miała problemu :D

Tak, spodobała mi się Alfa Cypisa i pomyślałam, że sobie pomaluję na taki sam kolor :P
A tak na serio, to jak już pisałam, autko zostało kupione od Maćka.
Przyjechała z Włoch (przynajmniej tak było mówione:P).

Mi najbardziej podobały się właśnie TI. Skoro tyle osób je ma, to znak, że nie tylko ja uważam je za ładne. To akurat jeden z najciekawszych wzorów. Poza tym felgi to rzecz zmienna i w każdej chwili można je wymienić, nadając nowy wygląd Alfie. :)

Pozdrawiam! :)

No cóż, gratuluję wąskich horyzontów, skoro wybierasz to co podoba się wszystkim. Pozdrawiam.

alfinke sprzedalem do zaufanej osobny obcym bym jej nie sprzedawal bo duzo serca i pracy wlozylem w autko zeby wygladalo jak wyglada co to alf w naszym terenie macie w zupelnosci racje coraz wiecej ceny spadly i wiec i dostepnosc latwiejsza czym jezdze narazie jeszcze faza poszukiwan ale bede machal i mrugal jakies wieksze choc nie wykluczam jakies maleej alfinki w v6 dla zabawy po naszych ulicach.... mam nadzieje ze nikka bedzie dbala o moje niunke:)

---------- Post added at 12:05 ---------- Previous post was at 12:03 ----------

wogle was nie rozumiem dziewczyna ma swoja wizje i ciesze sie ze wszystko na orginalnych czesciach a nie jakies tam badziewie...

czytam co niektórych i dochodzę do wniosku że lans bierze górę nad zdrowym myśleniem, ale każdy musi się sparzyć aby się nauczyć, dodam że 18" (235/50) miałem w kudze i na zimę jak przekładałem 17" (235/55) to nie miałem ochoty ich zmieniać, dodam że 18 i 17 trzeba pompować na maxa tak jak w instrukcji 2,6-2.8 , a jak jeździmy na małym flaku, to opony starczą na sezon, ja oryginalne szprychy od 147 sprzedałem jesienią na alle...., pokrzywione i opony roczne z zjechanym bieżnikiem ( 40 tys / rok)domyślam się że klekotem nikt mniej rocznie nie robi.

nasze drogi zwłaszcza na wiosnę są totalnie wyj........
Porównujesz 2 inne samochody kolego.. kuga to miękki suw a 147 to samochód klasy niższej średniej o świetnym prowadzeniu w zakrętach.
147 na seryjnym zawieszeniu już pięknie jeździ na 17 calowych felgach z dobrą oponą nie mówiąc o 18.
18 nie trzeba pompować pod 3.0 bary tak jak piszesz .. ja pompuję na maks bo lubię polatać w zakrętach szybciej niż inni.
Na letnich kołach zrobiłem 25 tys km i zużycia bieżnika mam ok 1.5mm z czego 1mm uciekł mi na torach.
Takie bajki to możesz kolegom na podwórku opowiadać a nie tutaj.

A felgi krzywią Ci którzy nie patrzą na drogę ;) i ładują się w każdą możliwą dziurę..

Nika kolor Twojej 147 robi robotę do tego ładne srebrne felgi i będzie gitarka.. co do pakietu nie wypowiadam się bo jednym się podoba 1.9 JTD z pakietem GTA innym nie.
Gdybyś szukała jakiś ładnych 18' to zapraszam do mnie mam takie cacuszka na sprzedaż:
18' ducati.jpg
Pozdrawiam i do zobaczenia na drodze!

Cypis: nie martw się o Alfę, nie skrzywdzę jej. :) (chociaż korci mnie tłumik z Jelcza, tak dla poszerzenia swoich podobno wąskich horyzontów:happy:).

Omen: Dzięki za przychylną opinię. :) Co do tych felg, jak dorzucisz mi oponę do Stara i choinkę o zapachu kokosowym do Malucha to się zastanowię. :P Nie no piękne są, ale nie na moją kieszeń niestety. Póki co fele mam, ale szukam czegoś do odnowienia. Nie masz jakiś do renowacji zakopanych w piwnicy? :)

opon u mnie dostatek ;) a choinką będzie większy problem.
niestety nic na razie nie chomikuję
Pozdrawiam

To jak mi będzie trzeba opony to się do Ciebie zgłoszę :)
Do zobaczenia na trasie :)

Sezon wiosenny czas rozpocząć. Felgi letnie założone. :)

Pozdrawiam!

alfawiosna.jpg

Nie no, tak jak pisałam to 17" TI, opona standardowo 215/45.
Dystans z przodu 15mm i z tyłu 4mm.
Nie przycierają, chociaż z pełnym bagażnikiem nie jechałam.
Pozdrawiam :)

Myślałem że coś się może zmieniło a w tym kolorze na foto ciężko dostrzec model felgi. Wygląda całkiem, całkiem ;)
Nie spodziewasz się powrotu zimy?

Tym gestem zmiany opon, podziękowałam już zimie w tym roku. :)
Na razie to tylko foto poglądowe, w przyszłości, po reszcie modyfikacji zrobię lepszą sesję.

Tym gestem zmiany opon, podziękowałam już zimie w tym roku. :)
Na razie to tylko foto poglądowe, w przyszłości, po reszcie modyfikacji zrobię lepszą sesję.

Hihihi, czyżby z tego względu usłyszałem dzisiaj w radiu powrót zimy i nawet dużych mrozów? :rolleyes:

Nawet jak wróci, to te parę dni przelatam na letnich. Długo to już trwać nie może, czuje się wiosnę. :)

Amortyzatory
Powrót