• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

Jedyna taka 147 by Nika. :)

• Autor wątku Autor wątku Nika
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Wizualnie:

Pokrowce tzw. „Sierściuchy” w kolorze różowo- pomarańczowym, żeby pasowały do nadwozia.
Niebieskie kwiatki z tyłu na klapie.
Pies z kiwającą główką z tyłu na półce. (widziałam takie za 3,99zł więc jak by ktoś chciał to piszcie)
Nakładki na pedały z Hello Kity
Pokrowiec na kierownicę też „sierściuchowy” w zebrę, żeby mi pasował do foteli.
Wymiana gały na drążku zmiany biegów, na czaszkę ze święcącymi na niebiesko oczami.
Dywaniki aluminiowe, ryflowane niebieskie.
Wszystko ok tylko tą czachę weź z oczami w kolorze krwisto czerwonym będzie groźniej wyglądała i komponowała się z nicią w fotelach. No i tłumik to lepiej weź Remusa dedykowanego do Stara 266 ma piękne brzmienie. Reszta ok

ale Nika trzymamy Cie za słowo i czekamy na fotki z przebiegu twoich przeróbek

Mało, ciągle mało. Pamietaj o centralnym FMIC na całej masce, tylnim dyfuzorze rodem z F430, hamulcach ze Scani R420 z pincet tłokowymi zaciskami i obowiązkowym strojeniu i mistrza Rogala, wtedy nawet SLR Ci nie podskoczy, a sprzegło Łukasz Ci wykuje z płyty drogowej, ponoć wytrzymuje pierdylion Nm już od zgaszonego silnika!!!! A najlepiej bedzie jak kupisz angola A8 4.2 TDI bitego w tył i zrobisz swapa silnika no i napędu, bedzie o czym poczytać, a jak jednak pomyślisz że to zły pomysł możesz go sprzedać na części. A to wszystko zalać swieżo przepalonym Superolem z T25 Łukasza dla lepszej niezawodności. Wpadne na wiosne moim Rometem to wychylimy po Tymbarku jabco mięta co by był Fun i Niuton!!

Ładne autko swoją drogą.

Mateusz masz dobry pomysł z tym sprzęgłem i hamulcami, na pewno by się przydały, żeby zatrzymać to bydle. A do Mistrza Rogala czy tam Bułecki obowiązkowo podjadę na strojenie :) Raz możemy zaszaleć i Frugo zamiast Tymbarka wychylić :P

Dziękuję wszystkim za porady, wszak jestem zachwycona ilością odpowiedzi na mój temat.
Co do pokrowców, mama wyszywa mi na nich zielony znaczek Ferrari.
Do Tesco to tylko po paprykarze chodzę jak są w gratisie do proszku do prania. :P

Jak mi się 147 się nie podobają, to jest to pierwsza która mi się podoba. Fajne zmiany, na wielki +

Mateusz masz dobry pomysł z tym sprzęgłem i hamulcami, na pewno by się przydały, żeby zatrzymać to bydle. A do Mistrza Rogala czy tam Bułecki obowiązkowo podjadę na strojenie :) Raz możemy zaszaleć i Frugo zamiast Tymbarka wychylić :P

Dziękuję wszystkim za porady, wszak jestem zachwycona ilością odpowiedzi na mój temat.
Co do pokrowców, mama wyszywa mi na nich zielony znaczek Ferrari.
Do Tesco to tylko po paprykarze chodzę jak są w gratisie do proszku do prania. :P

Frugo to już wyższa szkoła jazdy. Trzeba się umówić na przyjazd to tydzien wczesniej nie bede nic jadł.

gratuluję i cieszę się że bella została w regionie, miło ją będzie widywać na spotach :)

Mateusz tylko czekać na cieplejsze dni, grill na plecy i dawaj do nas. :D

Solek do zobaczenia na spotach Zamojskich i Lubelskich, a już jak najczęściej Roztoczańskich :)

faktycznie, warto pożyczyć kilka fantów z ciężarówek i traktorów, przy tej opcji silnikowej efekt będzie piorunujący!
panowie tuningowcy z forum, uczcie się ;)))

moze cala 147 zrob w klimacie hello kitty :P bedzie fajna tak jak to ferrari :D
73.jpg

moze cala 147 zrob w klimacie hello kitty :P bedzie fajna tak jak to ferrari :D
73.jpg

So cute! :D hahaha, ale ja wolałabym być oryginalna, a wiedząc, że taka już jest nie mogłabym spać spokojnie :D A poza tym, nie komponowałaby się z resztą słodkich gadżetów :P

A tak na poważnie, od kupna w Alfie zrobione już troszkę kosmetyki wnętrza, a mianowicie odświeżenie skór, kokpitu, odkurzenie, a także lekkie czyszczenie pod maską.
Jeśli chodzi o sprawy techniczne, to zrobiony już termostat, odłączony box, klamka od strony kierowcy (była trochę poluzowana). Łożysko tył prawdopodobnie będzie do wymiany(jeszcze do dokładnego zbadania) i profilaktyczny przegląd zawieszenia.

Pozdrawiam!

Ogólnie to jestem na nie... Ale widać, że zadbana i co najważniejsze - podoba się właścicielce. Mi nie musi.

Ogólnie to jestem na nie... Ale widać, że zadbana i co najważniejsze - podoba się właścicielce. Mi nie musi.

Ale co Ci w niej się nie podoba? Nie neguję Twojej wypowiedzi, cieszy mnie szczerość, ale chciałabym też znać szczegóły, bo może masz jakieś trafne spostrzeżenia. :)

No spoko, już piszę. Otóż nie podobają mi się najbardziej tylne światła. Zderzaki z wersji GTA również mi nie podchodzą, auto wydaje się napompowane sztucznie i szybsze niż w rzeczywistości. Kolor, choć z tym się wypowiem do końca po założeniu alusów. Dodatkowo nakładki na lusterka gryzą się z kolorem nadwozia. Ja szedłbym w stronę czarnych dodatków, skoro masz dużo siatek w zderzakach. Może dach też bym pomalował, lusterka w czerń, felgi 17, 18 cali w czerń, przyciemnić szyby... Tu jest za cukierkowato z zewnątrz wg mnie.

Dzięki za opinię. O lampach i zderzakach się już wypowiadałam. Szyby są już przyciemnione i wystarczy, tak jak jest. Auto mam od niedawna więc drobne korekty będą z pewnością. Masz ciekawą wizję.

Pozdrawiam! :)

naprawdę, piękna Alfka :) wszystko super spasowane i kolor pierwszy raz widzę

Autko super. Tylko te światła...ale wiem wyczytałem, że właścicielce sie podobają i to jest najważniejsze. Kolor jest super, ja jedynie na Twoim miejscu nie pchałbym się w stronę 18 calowych felg, nie na polskie drogi. Wydaje mi się, że pasowały by Ci takie szprychy jak sobie ostatnio zapodałem :)...oby do wiosny ;D

Amortyzatory
Powrót