Jakie wahacze ??

• Autor wątku Autor wątku Sparco123
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia

Jakie wahacze proponujecie?? (stosunek jakość/cena a nie którew najdłużej wytrzymają)

• Łącznie głosujących
    493

słynny na forum wymysł vemy, kalamitki do smarowania "służą" :)

osobiście odradzam veme, jak juz to trw z wyższej półki a z niższej to vemy, całkiem ok chinczyki, mi w holandii po awstostradach i ich dremplach na drogach miejskich osiedlowych to owyk 40 tys wytrzymaly i zero luzu póki co :)

Komplet Vema po Wrocławiu 14k km. Dziękuję, pozdrawiam. Zamówiony komplet TRW.

a ja od 2 tygodni szukałem i szukałem co mi znowu stuka... dopiero na stacji diagnostycznej zauważyliśmy, że po 5 miesiącach i 4,5tys km górny wachacz lewy delphi z allegro lata jak by wogóle nie był dokręcony... czyli cholerne gumy rozwalone :/ normalnie załamany jestem...

To samo u mnie. Górny lewy delphi wytrzymał ledwo 5 tys. km. Nie całe pół roku pojeździł. Duże luzy na sworzniu. Był w gorszym stanie niż co najmniej roczny prawy QAP. Dziękuje za takie wahacze. Dzisiaj założyłem TRW na obydwie góry. Zostały mi jeszcze dolne. Duży luz na środkowych tulejach. Nie wiem czy również nie wrzucę TRW.

Ostatnia edycja:
na dół vemy dają radę , ja na dole mam Fasty które też dają rade , mam je od półtora roku i ok 30kkm

Wszystko zależy jak kto jeździ, ja na każdych nierównościach zwalniam i jadę pomału a w Łodzi takich ulic nie brakuje :(
Co do wahaczy to najlepiej od razu wymieniać górne i dolne, kiedy wymieniamy górne to stare dolne szybciej padają, no chyba, ze faktycznie są w bardzo dobrym stanie.

Ręce opadają...
Parę dni temu byłem moją 156 na przeglądzie zawieszenia bo mi skrzypi i stuka jakby dwa słonie na starej kanapie się seksiły, więc wpadłem tutaj po poradę.
Czytam.. moje 15, moje 20, moje aż 40k km wytrzymały itp.
Jak to się ma do 196k km na oryginalnych ? Co oni nam sprzedają ??!! Są przypadki, że ktoś przejechał 100k km po wymianie czy trzeba się pogodzić z...coroczną wymianą???

Ręce opadają...
Parę dni temu byłem moją 156 na przeglądzie zawieszenia bo mi skrzypi i stuka jakby dwa słonie na starej kanapie się seksiły, więc wpadłem tutaj po poradę.
Czytam.. moje 15, moje 20, moje aż 40k km wytrzymały itp.
Jak to się ma do 196k km na oryginalnych ? Co oni nam sprzedają ??!! Są przypadki, że ktoś przejechał 100k km po wymianie czy trzeba się pogodzić z...coroczną wymianą???

w kazdym razie ja odradzam DELPHI kolo 3 tys po angielskich drogach i juz oba dolne skrzecza na gorze trw 8 tys i cichutko zreszta trw sprawdzone-najlepsze. Dali mi dolne delphi po takie oni czyli AUTOLUSSO polecaja i zakladaja-niech ich szlag jasny...przepustnice tez mi sprzedali zjeba....zreszta

Zamówiłem cały zestaw TRW. Jak szybko padną to się zamknę w sobie. Ciekawi mnie jak to jest z gwarancją? Te które kupiłem mają mieć 48 miesięcy i gdyby tyle wytrzymały to byłbym happy :D Ale gdyby nie..tfu,tfu,tfu to czy sprzedający robią jakieś problemy?

Nie wiem jak to do końca jest, ale wydaje mi się, że jakbyś wymianę wahaczy przeprowadził w ASO i miał jakiś papier fakturę czy paragon to chyba nie było by problemu :rolleyes:

Panowie ja mam obecnie w ofercie zestaw wahaczy Master sporta cały komplet 2 łączniki 4wahacze i 2 końcówki z pisemną gwarancją na 80tys.osobiście teraz testuje u siebie i jak narazie po 5tys i rozebraniu zawieszenia sworznie są sztywne jak nowe

Nie wiem jak to do końca jest, ale wydaje mi się, że jakbyś wymianę wahaczy przeprowadził w ASO i miał jakiś papier fakturę czy paragon to chyba nie było by problemu

Wydaje mi się, że wystarczy papier od warsztatu samochodowego - jeżeli będziesz robił to sam to mogą być problemy z gwarancją, czego zupełnie nie rozumiem.

- - - Updated - - -

osobiście teraz testuje u siebie i jak narazie po 5tys i rozebraniu zawieszenia sworznie są sztywne jak nowe

To daj znać jak przejedziesz już jakieś 20tys.km jak wyglądają. Osobiście raz kupiłem górne wahacze VEMA i wytrzymały jakieś 4tys. po czym były do wymiany.

z pisemną gwarancją na 80tys.
80 bez czasu ?
gwarancja obejmuje co ??
bo jak to jest dobra gwarancja to jak tylko bym miał zakup to bym brał jak bolek i lolek tole kurde

jak masz to daj nawet linka do szczegółowych warunków - chętnie poczytam na jakiej zasadzie ktoś daje gwar na 80tys km

Górne TRW ok 30 tys - na razie bez problemów, dół TRW ok 10 tys - także cisza. Rejon codziennych jazd: kujawsko pomorskie. Do pracy dojeżdzam jednak drogą powiatową, która dość dziurawa jest.
Tył będę na dniach robił ale nie wiem jeszcze co i jak, nie orientowałem się w cenach, choc przypuszczam że TRW.

Za górne TRW płaciłem ok 190 - 200 za sztukę, za dolne po 350. Łączniki TRW 55 zł

Ostatnia edycja:
a ja DELPHI na góre mam już dość... pierw kupiłem z allegro - wytrzymały 4,5 tys km - roztelepane gorzej jak moje stare - na szczęście reklamacja uznana. No to kupiłem delphi w sklepie - może nie trafie tym razem podrób :) no i jest poprawa... wytrzymały 6tys km.... :/ teraz zamówiłem Lemforder, sprzedawca mówił że najlepszy producent niby... zobaczymy :/

GÓRNE PRZEDNIE AR156 Oryginalne lub/i TRW wytrzymują najdłużej. Jest szansa dobić do ponad 100tys czyli dla większości ludzi jedna wymiana.

FAST górne miałem i skrzypiały od nowości, przy pierwszym zawilgoceniu powietrza. Na zbieżności gościu powiedział i pokazał, że te wahacze to szajs, nie trzymały koła należycie

80tys lub 2 lata.Warunki tak jak mowie montaż przez mechanika poprostu musi być pieczątka, żekomo samochód nie może być tuningowany(czego nikt nigdy nie sprawdzi)
2 kwestia demontujesz wahacz opinia od mechanika (zużyta tuleje sworzeń). wysyłasz do sklepu z ktorego brałeś lub czasami można bezpośrednio do Master sporta ale to już trzeba się z nimi kontaktować. po wysłaniu do sklepu sklep wysyła wahacz do mastersporta z dokumentami zakupowymi, protokołem od mechanika, Tam mniej więcej po 14-21dniach dostajesz albo nowy wahacz albo udokumentowane uzasadnienie czemu gwarancja nie uznana.

Panowie myślę o wymianie przodu i generalnie górne chciałbym TRW, ale w ramach cięć dolne VEMA - miał ktoś tego typu mieszankę :)?

Amortyzatory
Powrót