Jakie wahacze ??

• Autor wątku Autor wątku Sparco123
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia

Jakie wahacze proponujecie?? (stosunek jakość/cena a nie którew najdłużej wytrzymają)

• Łącznie głosujących
    493
reklamuj
sporo ludzi odpuszcza "bo nie warto , szkoda zabawy" - a oni tylko na to liczą
nie ma zmiłuj

no chyba,że się z alle... kupuje to jeszcze większe zwłoki w czasie z reklamacją :/

Ja zastanawiałem się nad tym chyba z 4 miesiące jezdziłem na maksymalnych już luzach dzisiaj odwiedziłem warsztat gdzie powiedziano mi 4000zł kupiłem fast-y za 700 kpl przód góra i dół lewy jak i prawy oraz 4 tylne ponieważ jedynie do mocowania wzdłużnego kupiłem tulejke za kilka złotych i czekam na paczuszke z zabawkami założe sobie sam i redukcja kosztów o 3200zł mam nadzieje ze pośmigam ze 2 lata musiałem się tym podzielić pozdrawiam

Pytanie, jak czesto robi sie tylne zawieszenie w alfie 156,147... Pytam bo myslalem ze jest to wynalazek bezobslugowy, a conajmniej raz na 200 tys?

Tył? Moja ma jakieś 250kkm, zmieniłem 4ry tuleje wahaczy poprzecznych i obie strony tuleje zwrotnic. Poza tym - wszystko ok :)

Ja zastanawiałem się nad tym chyba z 4 miesiące jezdziłem na maksymalnych już luzach dzisiaj odwiedziłem warsztat gdzie powiedziano mi 4000zł kupiłem fast-y za 700 kpl przód góra i dół lewy jak i prawy oraz 4 tylne ponieważ jedynie do mocowania wzdłużnego kupiłem tulejke za kilka złotych i czekam na paczuszke z zabawkami założe sobie sam i redukcja kosztów o 3200zł mam nadzieje ze pośmigam ze 2 lata musiałem się tym podzielić pozdrawiam

Z czego mieli te wachacze? :D

ja do tej pory kupowałem przednie Vemy. Teraz do nowego auta kupiłem również dwa dolne Vema u sprzedawcy autoprado: http://allegro.pl/wahacz-dolny-lewy-alfa-romeo-156-147-vema-i3287699148.html , i nie jestem zadowolony z ich wykonania. Gumki osłaniające swożnie pospadały podczas montażu, potem trudno było je założyć. Jakby spręzynki je trzymające były za słabe.

Z czego mieli te wachacze? :D
powiedzieli ze to tak trudno wymienić tuleje później ze właściwie wahacze terz nie najłatwiej a części to chyba znalezli ze złota a ja wnioskując z forum i naszych dróg kupiłem fest-y i niech sie dzieje wola boska

Zmień warsztat bo skasują Ciebie 2 tysie za sama wymiane :D

ja do tej pory kupowałem przednie Vemy. Teraz do nowego auta kupiłem również dwa dolne Vema u sprzedawcy autoprado: http://allegro.pl/wahacz-dolny-lewy-alfa-romeo-156-147-vema-i3287699148.html , i nie jestem zadowolony z ich wykonania. Gumki osłaniające swożnie pospadały podczas montażu, potem trudno było je założyć. Jakby spręzynki je trzymające były za słabe.

Są dwie linie Vemy, ta droższa i lepsza kosztuje prawie tyle co TRW i pewnie dlatego mało firm ma ją w ofercie. Tańsza Vema , jak wynika z moich obserwacji , jest słabej jakości.

Mam OCAP górne przód wytrzymały ok 25 tyś obecnie są do wymiany na coś innego pewnie dla próby.
Drogi różne jak to w Polandii, myślę że za te pieniądze swoje wytrzymały, o dziwo nawet zimą mi nie skrzypiały.

Na alledrogo znalazłem taką aukcję:
WAHACZ WAHACZE Górne ALFA ROMEO 147 156 KOMPLET (3291013807)
Cena 190 zł

Więc piszę do gościa co to za wahacze a on mi na to że Włoskie FAST ewentualnie może mi zaproponować DELPHI za 295 również komplet.
I co wy na to bo cena jest wręcz śmieszna. Chyba że ja czegoś nie wiem.

Ostatnia edycja:
Mam OCAP górne przód wytrzymały ok 25 tyś obecnie są do wymiany na coś innego pewnie dla próby.
Drogi różne jak to w Polandii, myślę że za te pieniądze swoje wytrzymały, o dziwo nawet zimą mi nie skrzypiały.

Na alledrogo znalazłem taką aukcję:
WAHACZ WAHACZE Górne ALFA ROMEO 147 156 KOMPLET (3291013807)
Cena 190 zł

Więc piszę do gościa co to za wahacze a on mi na to że Włoskie FAST ewentualnie może mi zaproponować DELPHI za 295 również komplet.
I co wy na to bo cena jest wręcz śmieszna. Chyba że ja czegoś nie wiem.

Jeśli masz kupić Fasta to polecam swoje skromne usługi :cool:
z rabatem na AH wychodzi 183 zł kpl
http://autosklep24.pl/pl/p/Wahacz-gorny-ALFA-ROMEO-147-156-lewy-i-prawy-FAST/11639

jednak polecam wahacze przynajmniej Vemy bo Fasty górne wytrzymują około 10 tys

U mnie w sklepie co tylko , sprzedają części do włoskich aut, powiedział że lepiej kupić Fast niż Veme bo bardzo spadli z jakością , oczywiście pytałem się o dolny wahacz.

na góre dają rade vemy z kalamitkami , więc poszukaj ich , no albo tylko TRW

No a ma ktoś te Lemfordery u siebie? Podobno niemieckie.

Ja mam wahacze górne Lemforder kupiłem od RAIDO komplet wahaczy. Na sworzniu jest wybita literka "L" a pod nią jakieś cyferki. Jeśli chodzi o tuleje to szczerze mówiąc nie zwróciłem aż takiej uwagi ale chyba nie były to Mooga tulejki.Jeśli chodzi o produkcje to jest na folii napisane "made in ITALY".
Przejechałem na nich już paręnaście tys km i na razie żądnych luzów nie ma na sworzniu ani nie piszczą tulejki.Więc na razie dla mnie porównując cenę wahaczy Lemforder a wahaczy TRW to jest spora różnica oczywiście przy zakupie u RAIDO. A jakościowo jak do tej pory nie odbiegają od TRW.

Zamówiłem już Lemfordery, zobaczymy jak będą się spisywać, cena za sztukę 160 u mnie na miejscu w Zduńskiej, kolega ma sklep autoczęści i jak dla mnie załatwi w takiej samej cenie jak kolega RAIDO, odpadają mi koszty przesyłki.

Amortyzatory
Powrót