• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

[159] Jaki wahacz dolny?

Panowie, trzeszczy jak stary tapczan przy ruszaniu i hamowaniu (na wybojach mniej) to dolny czy górny wahacz może być wyrobiony? Na trzepakach nic kompletnie nie słychać i zero luzów jest...

Tak właśnie akustycznie to mi wygląda. Wymienialiście samą tuleję czy jednak cały wahacz od razu lepiej?

Cały wahacz. Polecam jak wyżej Kolega Czarny_28 - Meyle HD (albo ori).

A czemu nie ma sensu wymiana. Ja wymieniłem tuleje (na nowe o konstrukcji fabrycznej) i sworzeń bez problemu wytrzymał kolejne 60 kkm (jazda miejska)

Trzeba dbać o środowisko i naprawiać i eksploatować co się da do końca. Dla kumatego mechanika z prasą to 15 min roboty.

A ja polecam regenerowane od jasio79. Mam póki co jeden i jestem zadowolony. Za jakiś czas będę zamawiał dolne.

Wysłane z Tapatalka

Witam
Jeśli ktoś by potrzebował dolnego wahacza ori to mam lewy i mogę oddać w dobrej cenie.
Jak coś, to zainteresowani niech pisza na priv
Pozdr

A ja polecam regenerowane od jasio79. Mam póki co jeden i jestem zadowolony. Za jakiś czas będę zamawiał dolne.

Wysłane z Tapatalka

Ile aktualna cena za regenerowany wahacz dolny od jasio79.
Ile wynosi kaucja, bo rozumiem, że za każdy jest liczona osobno.

Mam podobno naderwane już tylne tuleje. Boje się, że jak wymienię tylko te tuleje i zrobię zbieżność, to zaraz padnie coś innego w tym wahaczu.

Ile aktualna cena za regenerowany wahacz dolny od jasio79.
Ile wynosi kaucja, bo rozumiem, że za każdy jest liczona osobno.

Mam podobno naderwane już tylne tuleje. Boje się, że jak wymienię tylko te tuleje i zrobię zbieżność, to zaraz padnie coś innego w tym wahaczu.
Poszedl pw. Zalezy ile masz przebiegu. Jesli powyzej 100-120 tys wymiana samej tulei mija sie z celem bo za chwile padnie sworzen

Wysłane z mojego G8441 przy użyciu Tapatalka

Poszedl pw. Zalezy ile masz przebiegu. Jesli powyzej 100-120 tys wymiana samej tulei mija sie z celem bo za chwile padnie sworzen

Mój przebieg to ponad 220 tyś, oprócz górnego i dwóch łączników wymienionych też zresztą na ORI, wszystko fabryczne.

No to dolne wymienilbym cale. Ale zalecam zawsze parami. Robotyjest niewiele wiecej i spokoj na dlugo

Czy dolny wahacz firmy teknorot ktoś używał ?
Po ile te wahacze? Ciężko je na necie znaleźć, nie są zbyt popularne.
Znam ludzi którzy założyli SRL i jeździło to trochę. Sam kiedyś nawet założyłem jakiś moto equipment za 400 zł, chinol pełną gębą, i auto zrobiło na nim co najmniej 70 kkm (później nie rozmawiałem już z obecnym właścicielem samochodu). Więc można trafić. Najpewniej to kupić jakiś sprawdzony. Meyle, Delphi. Chyba że wymieniasz sam, to można zaryzykować i w razie wtopy kupisz drugi a wadliwy zareklamujesz.
Dolne są raczej wytrzymałe, z górnymi swojego czasu była loteria.

Amortyzatory
Powrót