Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Teraz najważniejsze pytanie co wybraćAR9100 ma inne właściwości od ceramizerów.
Teraz najważniejsze pytanie co wybraćDodam, że jestem po wymianie pierścieni. Jakiś dodatek bym wrzucił, gładź cylindra jednak już nie jest taka sama.
Co do 0w40 to Rock Oil Carbon to ze względu na cenę dość ekstremalne rozwiązanie (mam go za 79 zł/l minus zniżka 5% dla forumowiczów jak by co) ale mogę polecić Meguin Super Leichtlauf Driver 0w40. Bardzo dobry olej na bazie PAO jako jeden z nielicznych olejów koncernu Liqui Moly i w ogóle nielicznych na runku :
http://lejolej.pl/pl/p/Meguin-Super-Leichtlauf-Driver-0W40-5L/87
Z 0w40 dobry jest też Neste City Pro 0w40, Shell Helix Ultra 0w40 i Motul X-max 0w40 a także niedoceniany Specol Gold 0w40. Z wyższej półki cenowej jest jeszcze Penrite 10tenths premium 0w40 (całkowicie pao-estrowy). Wszystko to oleje full saps bez normy C3.
Co do Archoila AR2300 to jest to najlepszy moim zdaniem preparat do czyszczenia silnika na rynku. Po dobrym doczyszceniu AR2300 i krótkim okresie między wymianami mozna pokusić się o stosowanie płukanki rzadziej niż co każdą wymianę. U mnie AR2300 można kupić w mniejszych nieoryginalnych opakowaniach jest więc taniej i cena jest bardziej przystępna i zbliżona do tradycyjnych płukanek a naprawdę warto.
Archoil AR9100 nie jest typowym ceramizerem ale jego właściwości ochronne są można powiedzieć podobne tzn. zabezpiecza silnik przed zużyciem spowodowanym tarciem. Tyle, że ceramizer to trochę inna technologia nastawiona głownie na "regenerację" zniszczonych powierzchni a Ar 9100 tworzy przede wszystkim warstwę ochronną zmniejszając tarcie i temperaturę na węzłach tarcia. Do tego podnosi TBN i pomaga utrzymywać silnik w czystości. BTW. AR9100 tez mam w opcji w tańszych nieoryginalnych opakowaniach na 4 i 5 l oleju jak by ktoś pytał.
Najlepiej mix Archoil Ar9100 z Ar9200 lub samo AR9200.
Pytanie czy do jts'ów takie oleje to dobre rozwiazanie biorąc pod uwagę problemy z nagarem?Co do 0w40 to Rock Oil Carbon to ze względu na cenę dość ekstremalne rozwiązanie (mam go za 79 zł/l minus zniżka 5% dla forumowiczów jak by co) ale mogę polecić Meguin Super Leichtlauf Driver 0w40. Bardzo dobry olej na bazie PAO jako jeden z nielicznych olejów koncernu Liqui Moly i w ogóle nielicznych na runku :
http://lejolej.pl/pl/p/Meguin-Super-Leichtlauf-Driver-0W40-5L/87
Z 0w40 dobry jest też Neste City Pro 0w40, Shell Helix Ultra 0w40 i Motul X-max 0w40 a także niedoceniany Specol Gold 0w40. Z wyższej półki cenowej jest jeszcze Penrite 10tenths premium 0w40 (całkowicie pao-estrowy). Wszystko to oleje full saps bez normy C3.
Co do Archoila AR2300 to jest to najlepszy moim zdaniem preparat do czyszczenia silnika na rynku. Po dobrym doczyszceniu AR2300 i krótkim okresie między wymianami mozna pokusić się o stosowanie płukanki rzadziej niż co każdą wymianę. U mnie AR2300 można kupić w mniejszych nieoryginalnych opakowaniach jest więc taniej i cena jest bardziej przystępna i zbliżona do tradycyjnych płukanek a naprawdę warto.
Archoil AR9100 nie jest typowym ceramizerem ale jego właściwości ochronne są można powiedzieć podobne tzn. zabezpiecza silnik przed zużyciem spowodowanym tarciem. Tyle, że ceramizer to trochę inna technologia nastawiona głownie na "regenerację" zniszczonych powierzchni a Ar 9100 tworzy przede wszystkim warstwę ochronną zmniejszając tarcie i temperaturę na węzłach tarcia. Do tego podnosi TBN i pomaga utrzymywać silnik w czystości. BTW. AR9100 tez mam w opcji w tańszych nieoryginalnych opakowaniach na 4 i 5 l oleju jak by ktoś pytał.
- - - Updated - - -
Najlepiej mix Archoil Ar9100 z Ar9200 lub samo AR9200.
Piszesz ogolnie o jts'ach czy konkretnie o swoim? Co z tą ósmą nie tak i czy Ty coś z nią robiłeś?Bardzo dobre, wystarczy tylko "coś" zrobić z odmą.
odbiegając trochę od oleju silnikowego- do skrzyni biegów co będzie lepsze? W skrzyni też mi coś "jeździ"![]()
Kiedyś używałem ceramizera ale wiadomo czasy się zmieniają i jest większy wybór. Coś z Archoil się nada?
Mialem EE i cos tam dolewalem, jakies dwie, trzy setki.. Czemu ekstremalnie?Jeśli ktoś ma chęci zadbać ekstremalnie o Swojego JTSa, to polecam z czystym sumieniem Millers Oils CFS 5w40.
Przetestowane w wielu przypadkach i potrafi zmniejszyć apetyt na olej.
Z cywilnych Millers Oils EE Longlife 5w40, który nawet w Abarthah działa zbawiennie na Multiair.
Sprawdzone w naszym warsztacie ostatnio kilkukrotnie.
Mialem EE i cos tam dolewalem, jakies dwie, trzy setki.. Czemu ekstremalnie?
Mialem EE i cos tam dolewalem, jakies dwie, trzy setki.. Czemu ekstremalnie?
CFS? Pewnie cena![]()
Cena jest do ustalenia . . .
Ekstremalnie bo cena jest jaka jest, czy ma tak dobre parametry, ze ciezko znaleźć cos lepszego?Ekstremalnie - CFS/CFS NT , EE to cywilny olej z dodatkiem Nanodrive.
- - - Updated - - -
Cena jest do ustalenia . . .
Wyższa jakość oleju, inny olej bazowy.Ekstremalnie bo cena jest jaka jest, czy ma tak dobre parametry, ze ciezko znaleźć cos lepszego?
Ekstremalnie bo cena jest jaka jest, czy ma tak dobre parametry, ze ciezko znaleźć cos lepszego?