filipczasz
Nowy
https://autokult.pl/34250,to-nie-je...l-tylko-czy-faktycznie-jest-syntetyczny?amp=1
Co wy na to?To co tu lać..
Co wy na to?To co tu lać..
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Hej Alfaholicy!
Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.
Zachęcamy do:
Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.
Przez 6 ostatnich lat jeździłem na LM 5w 40, najpierw synthoil, później top tec 4100, od jakiegoś miesiąca jeżdżę na shell helix ultra 5w40 i mam wrażenie jakby było ciszej. Oleju nie ubywa, wczoraj wróciłem z trasy 800+ km prędkości momentami były "spore" ładnie trzyma temperaturę. Na ten moment uważam zmianę na + szczególnie, że cenowo też wychodzi korzystnie.
Witam
taka sytuacja alfa 159 2.2 jts przebieg 177 000 tys, stała 5 - 6 lat, jaki wlać olej,(wcześniej prawdopodobnie castrol 5W40 znalazłem butelkę w bagażniku). robić płukankę? przy 172 tys wymieniony rozrząd. Wcześniej olej wymieniany co 10-12 tys.
jakieś sugestie co zrobić przed pierwsza trasą.
silnik pracuje równo bez falowania.