Mikas89
Nowy
Dziś zmierzyłem poziom kilka minut po jeździe (po mieście ale bez oszczędzania) - trochę powyżej 1/2. Pomierzę jeszcze kilka razy w różnych sytuacjach. Tak czy siak zamówiłem puszkę 2l Selenii StAR - raczej się nie zmarnuje ;]
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Jest to jakiś rodzynek, panowie TT i TS którzy trochę różnych alfek widzieli i dotykali mówili że to druga lub trzecia taka sztuka z którą mają do czynienia. Salon Polska z końcówki 2007, mam go niecałe 2 miesiące, póki co jestem mega zadowolony i zamierzam zadbać żeby to się nie zmieniło![]()
Wpadnij na spoty czwartkowe do Tesco, chętnie zobaczyłbym tego SelespeedaW tej chwili mam 140kkm, jestem trzecim właścicielem. Przez pierwsze 100kkm samochód był służbowy, zalewany Selenią co podręcznikowe 30kkm... Na szczęście przy 95kkm wymieniony był cały rozrząd a następny właściciel zmieniał olej już co 15kkm, niestety lał wspomniany parę postów wcześniej Mobil1 albo nie wiem co jeszcze. Alfą odwiedziłem kilka znanych serwisów z okazji wymiany wahaczy i naprawy łopatki do zmiany biegów.
Jeśli już zeszło na Selespeedy - kojarzycie kogoś z forum z podobnym zestawem?
Witama jaki olej proponujecie przy przebiegu 138 tys. do tej pory był 5W40
No niestety jest ;/od jakiegoś czasu pojawił sie "check" po podpięciu pod kompa pokazało P0014 i P0013 gość stwierdił ze to rozrząd"check" czasem znika na dzień czasem kilka dni, z silnika nic niepokojącego nie słychać, brera pali od dotknięcia dlatego mam wątpliwośći czy napewno jest sens wymiany rozrządu... po rozmowie z innym "fachowcem" do gry weszła inna opcja na próbę czyli wymiana oleju na 10W40 że niby to pomoże ponieważ napinacz łańcucha dostanie gęściejszy olej. Stąd moje pytanie
z góry dziękuje za zainteresowanie i licze na wypowiedz kogoś kto zna sie na tych silnikach
![]()