Nic bardziej mylnego9100 to przeciez to samo tylko 9200 bardziej skoncentrowany
http://archoil.pl/ar9000-friction-modifiers/
Do cywilnej jazdy AR9100 - nie ma po co przepłacać. AR9200 raczej do auta na tor.
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Nic bardziej mylnego9100 to przeciez to samo tylko 9200 bardziej skoncentrowany
Jeszcze raz dzięki za porady. Jednak wyleje enviro i dam selenia star 5w40, nie będę eksperymentował z tymi dodatkami. Zobaczymy jaki będzie efekt. Dalej zastanawiam się czy zmiana oleju może mieć, aż taki wpływ na kulturę pracy silnika. Filmik zamieściłem na poprzedniej stronie, wcześniej na oleju 5w30 pracował silniczek jak "pszczółka" a teraz tłucze się prawie tak jak moje Mitshubisi Grandis 2.0 did na pompowtryskiwaczach. Napiszę jak wymienię olej. Błędów nie ma żadnych.
Pozdrawiam.
Konkretnie co najlepsze?Czołem,
Nic nie namieszałem. Nadał podtrzymuje swoją opinię że mid/low sapsy lepsze do jtsa ze względu na wstępujący nagar. Ten mój wpis jest dosyć stary, trochę się w olejach pozmieniało od tego czasu. W każdym bądź razie ten enviro teraz jest trudno dostępny wiec może trafił się jakiś lewy stan magazynowy ?? Poza tym pisałem o wersji dopalonej o te cuda wianki od archoilaSam enviro+ jest przyzwoity ale ogolnie są teraz lepsze oleje[emoji14]Co do wyszukiwarek olejowych, one dają czasem dziwne typy, przykładowo do opli benzynowych na wtrysku bezpośrednim konfigurator motula zaleca 5w30 a do alfy 5w40 only a przecież baza do jtsa podobna[emoji14]
Poza tym oleje HC trochę lepiej wyciszają silnik. btw jakiego 5w30 miałeś zalanego ?
Osobiście jeżeli nie jesteś zadowolony z tego enviro to polecam użyć go jako bazy do płukanki archoila:
http://www.sklep.oilspa.pl/archoil-ar2300
Przejedziesz 2-3k i wymiana na inny olej. Możesz być niestety zaskoczony efektem (tzn. tym co wypłucze)...
Dobry 5W40 z Archoil AR9100. Były już przypadki, że silniki brały znacznie więcej oleju z normą C3.Konkretnie co najlepsze?
Rozumiem że w kwestii olejowej 3.2 i 2.2 nie ma różnicy?
No ok Ale konkretnie marki.Dobry 5W40 z Archoil AR9100. Były już przypadki, że silniki brały znacznie więcej oleju z normą C3.
Jeżdzę aktualnie na LM top tec 4100 5w40 i jak narazie po 2500 km nic mi nie ubyło, rozumiem że mogę to uznać za dobry wynik?to moja pierwsza wymiana w jts.
Raczej dużo jeżdżę także w miarę szybko dojdzie do wymiany i ciekawy jestem różnicy, czy na "ucho" uda się ją wyczuć![]()
z tym, że brała dość sporo oleju
Około 0,5 litra na 1000 km przy średnim stylu jazdy.