Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Hej Alfaholicy!
Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.
Zachęcamy do:
Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.
Czy nie jest to błąd Egr? Jak z mocą do 2000 obrotów przy ruszaniu, normalnie czy trzeba używać więcej "gazu"?Witam,
Czy ktoś z was mógłby mi bliżej wyjaśnić co powoduje ten błąd?Pokaż załącznik 49010
Wyskakuje przy każdym podłączeniu pod kompa.
Czy nie jest to błąd Egr? Jak z mocą do 2000 obrotów przy ruszaniu, normalnie czy trzeba używać więcej "gazu"?
Na to wygląda. Myślę, że Egr jest cały czas zamknięty i dlatego masz moc poniżej 2000 obrotów. Na forum jest opisane jak czyścić Egr, ważne żeby sprawdzić, czy trzpień który otwiera i zamyka Egr porusza się.Wszystko jest normalnie, trzeba będzie przeczyścić EGR?
Na to wygląda. Myślę, że Egr jest cały czas zamknięty i dlatego masz moc poniżej 2000 obrotów. Na forum jest opisane jak czyścić Egr, ważne żeby sprawdzić, czy trzpień który otwiera i zamyka Egr porusza się.
Tak, to jest to.Rozumiem, że ta instrukcja ze 156 jest jak najbardziej poprawna?
http://www.forum.alfaholicy.org/zro...irculation_alfa_romeo_156_1_9_jtd_2004_a.html
Po rozkręceniu Egr-a, trzpień chodził lekko?Przeczyściłem EGR, nie odczuwam jakichś większych zmian. Podepne jutro FES i zobaczymy czy błąd będzie się dalej wyświetlał.
Tak.Po rozkręceniu Egr-a, trzpień chodził lekko?
Tonny a co z Egr-em?
No to i ja mam kilka pytań odnośnie interfejsów od Viakena:
1. Czy "Interfejs FIAT ECU SCAN USB we wtyku OBD2", to jest po prostu "Interfejs diagnostyczny ELM 327 CAN USB" z przełącznikiem?
2. Czy ma ktoś na forum ten interfejs z przełącznikiem do 159/Brery, i czy mieści się bez problemu w złączu diagnostycznym - czy ten przełącznik nie przeszkadza, bo ogólnie jest tam dosyć ciasno.
3. Czy jest ktoś na forum kto ma ten interfejs z przełącznikiem, i ma 159/Brerę z silnikiem benzynowym? Bo wg info na stronie Viakena, to ten interfejs obsługuje tylko silniki diesla w 159/Brerze.