• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

[159] Interfejsy diagnostyczne

napis AUTO jest podświetlony jak każdy inny / oczywiście klima jest załączona jak AUTO jest dodatkowo podświetlona kółkiem zewnętrznym :)

tak wiem, ale na wyświetlaczu, pod temperaturą świeci napis auto, na na wielu zdjęciach widziałem, że świeci tylko wartość temperatury bez napisu auto. Nie wiem też, czy mas tak samo, ale mnie od czasu do czasu włącza się klimatyzacja. Powiem Ci, że ma do czynienia z różnym samochodami, ostatnio nawet z Mercedes Travego, a ze sterowaniem klimatyzacją w Alfie nie mogę sobie poradzić:):) Może trochę to śmieszne, ale jest..............

Jak chcesz żeby przestało świecić "auto" to ustaw sobie któryś kierunek nawiewu lub przyciskami "+" lub "-" zmień prędkość wentylatora

Właśnie tak robiłem i nic, więc już nie wiem, co z tym jest. Każdy, kto próbował to wyłączyć poległ:)

Właśnie tak robiłem i nic, więc już nie wiem, co z tym jest. Każdy, kto próbował to wyłączyć poległ:)

TTTM.
U mnie standardem jest to, że klimatyzacja próbuje się włączyć tuż po odpaleniu auta, potem po kilku sekundach i potem po kilku minutach. 2-3 razy ją wyłączam, a ona i tak wie lepiej (pewnie to kwestia czujnika zaparowania szyb – dla mnie zupełnie zbędny bajer).

Witam
panowie jakim programem mogę zlikwidować migotanie licznika? i jak to zrobić, dziekuje

Pytanie - testowal ktos moze juz windows 8 z ELM'em od Viakena. Bo u mnie niestety sterowniki z ich strony nie dzialaja pod 8ke. Mam windows 8 wersje RC.

Tak dziala klimatyzacja w 159
Polecam instrukcje.

Sent from my GT-I9300 using Tapatalk 2

Ostatnia edycja:

Ja raz przez przypadek coś naciskałem i udało się.
Miałem na początku FullAuto, później samo Auto, coś naciskałem i wyświetlał tylko temp i siłę nawiewu. Ale nie pamiętam jak to zrobiłem ;D
Ale generalnie wyświetla cały czas Auto jak się ręcznie ustawia kierunek i temp itd.

Ja raz przez przypadek coś naciskałem i udało się.
Miałem na początku FullAuto, później samo Auto, coś naciskałem i wyświetlał tylko temp i siłę nawiewu. Ale nie pamiętam jak to zrobiłem ;D
Ale generalnie wyświetla cały czas Auto jak się ręcznie ustawia kierunek i temp itd.

AUTO znika całkiem, gdy na dworze jest cieplej niż zadana temperatura.
Co do reszty – przejrzałem instrukcję i nie znalazłem powodu, dla którego klimatyzację muszę wyłączać 2-3 razy po odpaleniu samochodu.

To już wiem dlaczego :)
A klimatyzacja nie wł się automatycznie przez czujnik?
Może po wykryciu wilgoci? U mnie też sama się wł, nie powiem że jest to przydatne.
Bo przeważnie ustawia siłę nawiewu na full i wali zimnym powietrzem gdy na zewnątrz ledwo kilka stopni.

Klimatyzacja wlacza aie przez czujnik zaparowania szyby przedniej. Mysle ze dziala to tak a nie inaczej ze wzgledow bezpieczenstwa tzn zeby w momecie np. slabej widocznosci i zaparowanej szybie nie absorbowac uwagi kierowcy. Co nie zmienia faktu ze wolalbym miec przycisk Off tak jak maja to wersje poliftowe.
Pozdrawiam

Sent from my GT-I9300 using Tapatalk 2

Ostatnia edycja:
A co będzie przy -10*C?
Sprężarka chyba nie zacznie działać?
Wtedy czujnik nie będzie reagował? Czy wł sam nawiew bez klimatyzacji?

witam,
wracam do tematu diagnostyki,
mianowicie zakupiłem : http://viaken.pl/pl/diagnoza-fiat/p...scan-multiecuscan-fiat-alfa-romeo-lancia.html
i oczywiscie nie doczytałem że jest to zestaw do programu FIATECUSCAN multiecuscan a ja zrozumiałem że zawiera ten program ;/ - czy jest możliwość pobrania takiego programu tak aby kabelki zakupione pasowały ?? może ktoś podeśle instalkę ?? - temat troszkę podbramkowy ..

Sklep sieci torrent polecam? Tam można pobrać wersje próbne... nazwijmy to tak.

Sklep sieci torrent polecam? Tam można pobrać wersje próbne... nazwijmy to tak.
Pomijając nielegalność Twojej rekomendacji, nie polecam kradzionych wersji.

Za darmo można sobie ściągnąć ze strony producenta(http://www.multiecuscan.net/) Multiexcuscann FREE. Oczywiście ma ona dużo ograniczeń, choć może Ci wystarczy?
Jeśli nie to wersja REGISTERED kosztuje 210zl u polskiego przedstawiciela (http://allegro.pl/licencja-multi-fiatecuscan-fiat-alfa-lancia-97-12-i2760841396.html).
Cena niezbyt wygórowana, oszczędzisz na płaceniu mechanikowi za podłączanie się do kompa, można uznać że po paru wizytach koszt się zwraca. Poza tym wspiera się autorów, dzięki czemu mają więcej $ na robienie nowych wersji, poprawek itp.
Płacąc raz za licencję wszystkie nowe wersje ma się free.

Amortyzatory
Powrót