Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Hej Alfaholicy!
Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.
Zachęcamy do:
Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.
Warto też patrzeć na cenę do jakości bo Selenia w puszkach bywa dość droga a jakiś cud to nie jest tylko niezły olej z dobrym pakietem mid saps i sporą dawką PAO ;-)
Zawsze można go podkręcić np. modyfikatorem tarcia. Digitek to tylko (jak na Selenię aż) syntetyk z domieszką PAO na niezłym pakiecie dodatków.
Świadczy szczególnie o tym, że okres wymiany w dobrym serwisie jest krótszy niż 30kkm/2lata ;-)
Valvoline, Motul... 5w40. Nie mo co się podniecać olejem. Najgorszy 5w40 i tak przytrzyma blachę. Do motocykla leje synpower za stówe i mam 200 kunia z litra a silnik wewnątrz jak nowy. Moja QV by musiała mieć pod 400 kunia żeby być tak samo obciążona. Wymieniać co 10 i nie marnować czasu na zbędne problemy.
po przeczytaniu całego tego wątku kompletnie już nie wiem który olej wlać do mojej QV, a tym bardziej nie rozumiem dlaczego tak dużo ludzi poleca olej MILLERS OILS EE LONGLIFE. Cały czas myślałem, że to jest olej do diesla, a nie do samochodu, w którym olej wymienia się co 10 tys kilometrów jak sama nazwa wskazuje LongLife.. Może wypowiedzą się osoby, które mają QVki na temat tego co sami leją?u mnie poprzednio ktoś zalał jakiegoś Castrola 5W40 z tego co widzę na fakturze, co mnie kompletnie ścięło z nóg
![]()
I co Twoja odpowiedź wniosła w temacie oleju do Giulietty QV?