Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Nwm czy interesuje Cię coś więcej poza fabrycznymi rozmiarami, pewnie widziałeś instrukcje obsługi ale podsyłam:Witam. Jestem trochę laikiem jeśli idzie o kwestie doboru felg do samochodu, stąd moje pytanie.
Posiadam Alfę Giulię Sport Q4 i oryginalnie jest ona na felgach 17 i oponach 225/50/17, ET 33.
Muszę dobrać coś do zimowych opon. Jaki jest zakres szerokości felg do tego modelu, zeby nic nie wystawało poza obrys auta?
Jaki zakres ET?
Dzieki i pozdrawiam
Witam. Jestem trochę laikiem jeśli idzie o kwestie doboru felg do samochodu, stąd moje pytanie.
Posiadam Alfę Giulię Sport Q4 i oryginalnie jest ona na felgach 17 i oponach 225/50/17, ET 33.
Muszę dobrać coś do zimowych opon. Jaki jest zakres szerokości felg do tego modelu, zeby nic nie wystawało poza obrys auta?
Jaki zakres ET?
Dzieki i pozdrawiam
Mam pytanie czy są felgi pod Q, 8.5 i 10 x 19 ale nie produkcji AR?
Jedyne które znalazłem mają inne ET,
nie wiem czy takie felgi nie będą obcierały o zacisk.

Oczywiście możesz mieć zimówki na 19".
Doczytaj czy to nie jest jedynie kwestia łańcuchów na koła.
Na tą zimą w Veloce na sprężynach RWD będę miał 19x8 + 19x9, na lato wskoczyły felgi z Q kute 19x8.5 + 19x10.
Podsumowując, jeśli ostatecznie można mieć opony zimowe na takich samych oryginalnych 19" felgach, to według rekomendacji mogę kupić opony tego samego producenta czyli Pirelli. Z tego co przeglądam byłyby to takie opony:
- przód Winter Sottozero 3 225/40 R19 93H RF XL cena 873
- tył Pirelli Winter Sottozero 3 255/35 R19 96H RF XL cena 1444zł
- - - Updated - - -
Jeśli można zapytać a jakie zakładasz nabyć felgi i jakie myślisz kupić opony?
i tak trochę OT w jaki sposób wrzucasz zdjęcia? Pytam bo próbowałem już nie raz i za każdym razem wyskakuje jakiś błąd i nie mogę nic wrzucić jedynie zdjęcie z linkiem do strony na którym go można zobaczyć.
Felgi już mam, takie same jak ori miałem, tylko kupiłem nówki (srebrne "koniczyny").Jeśli można zapytać a jakie zakładasz nabyć felgi i jakie myślisz kupić opony?
i tak trochę OT w jaki sposób wrzucasz zdjęcia? Pytam bo próbowałem już nie raz i za każdym razem wyskakuje jakiś błąd i nie mogę nic wrzucić jedynie zdjęcie z linkiem do strony na którym go można zobaczyć.
Raczej kupię bez runflata, spodziewam się że z opon premium lub wyższej średniej będzie jakiś wybór.
Sorry że będę drążył, jeśli można dopytać. Są jakieś różnice w użytkowaniu opon z i bez Runflat'u prócz trwałości opony?Dlatego że nie lubię,