• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

[Giulia] Giulia- felgi, opony

To zależy od tego, czy masz felgi różnej szerokości. Jeśli tak, to 225 przód i 255 tył.

Wysłane z mojego Pixel 4a przy użyciu Tapatalka

hej, temat wraca do mnie jak bumerang, jeden ze sprzedawców alledrogo okazał się .... cóż, do transakcji nie doszło, na szczęście nic nie straciłem.

Szukam OE
Qv 156112959 156112958
lub od veloce 156107474 156119164

używki z oponami.

proszę nie rekomendować wszechobecnych zamienników. Gdyby ktoś miał, znał kogoś kto może mieć albo kto ma ciotkę córki syna i może polecić - Proszę o priv! P.s. oferty po 10k+ traktuję jako żart.

Będę szukał do skutku

z góry dzuękuję:)
Mam na sprzedaż coś innego z 19'
2x156131455 9J ET 34
2x156131449 8J ET 33
66.jpg

Wysłane z mojego Mi A2 przy użyciu Tapatalka

To zależy od tego, czy masz felgi różnej szerokości. Jeśli tak, to 225 przód i 255 tył.

Wysłane z mojego Pixel 4a przy użyciu Tapatalka

Hmm misze sprawdzić ale obawiam się ze jedna szerokość -

RoUmiem ze jak jedna to nie ma opcji wrzucić szerszego tylu ?

Mam na sprzedaż coś innego z 19'
2x156131455 9J ET 34
2x156131449 8J ET 33
66.jpg

Jaka cena za komplet? Z oponami, jeśli tak, to co to jest i w jakim stanie?
Pozdrawiam

dla 2.0 homologowane szerokosci felg dla 18" i 19" to albo 4x8J, albo 8J na przod i 9J na tyl (8" i 9")

opony:
18x8J - 225/45/R18
18x9J - 255/40/R18

19x8J - 225/40/R19
19x9J - 255/35/R19

wystarczy do instrukcji zajrzec..
nie wystepuje zadna wersja majaca 4x9J, nawet Q ma 19x8,5J na przod i 19x10J na tyl

Ostatnia edycja:
Jaki jest kod lakieru felg oryginalnych ciemny grafit 19 do Veloce? Czy ktoś dorabiał lakier do tych felg?

Szukam alternatywnych felg do mojej veloce i jakie bezpieczne ET można zastosować? Felgi chcę zostawić 19 cali i szerokości standardowe 8 i 9 cali. Chciałbym trochę wysunąć ale rozsądnych granicach.

Czy ktoś malował może te felgi?
PXL-20220630-111612655.jpg

Można dobrać kolor? Jaki orientacyjnie koszt malowania? Niestety, jedną dość solidnie przetarłem o krawężnik.

Czy ktoś malował może te felgi?
Pokaż załącznik 284427

Można dobrać kolor? Jaki orientacyjnie koszt malowania? Niestety, jedną dość solidnie przetarłem o krawężnik.

Hej!

Miałem ten sam problem, też zdarzyło mi się przetrzeć jedną z tych felg, też myślałem o ich malowaniu ale na włoskim ebay znalazłem gościa, który sprzedaje te felgi nówki po 80Euro za sztukę, nie zastanawiałem się długo i kupiłem dwie 9" i dwie 8" będę miał na zapas drugi komplet, a cena śmieszna. Aha, przesyłka 4 felg do Polski kosztowała 45 euro. Poniżej link do 9" bo widzę, że 8" już nie ma. Gościu ma w ofercie jeszcze inne alfowe ori felgi w mega cenach.

https://www.ebay.it/itm/284894809317?hash=item42550dcce5:g:Os0AAOSwGPFeJbTg

Ostatnia edycja:
Widziałem to ogłoszenie - to są nowe oryginały? Coś zbyt piękne to się wydaje, żeby było prawdziwe...

Akurat 9" mnie interesuje, bo właśnie tył "ustrzeliłem"...

Ostatnia edycja:
Widziałem to ogłoszenie - to są nowe oryginały? Coś zbyt piękne to się wydaje, żeby było prawdziwe...

Akurat 9" mnie interesuje, bo właśnie tył "ustrzeliłem"...

Ja też miałem wątpliwości, ale po rozmowie ze sprzedawcą zaryzykowałem i kupiłem. Kiedy felgi doszły okazało sie że są absolutnie nowe i oryginalne, identyczne pod każdym względem do tych które kupiłem rok wcześniej w ASO, tak że polecam.

Ja też miałem wątpliwości, ale po rozmowie ze sprzedawcą zaryzykowałem i kupiłem. Kiedy felgi doszły okazało sie że są absolutnie nowe i oryginalne, identyczne pod każdym względem do tych które kupiłem rok wcześniej w ASO, tak że polecam.

Jedna felga za 320 złotych? Coś mi tu mega śmierdzi.

No może raczej 380 jednak to i tak przepaść do ok. 1000 w ASO po rabatach. Ale skoro sprzedawca sprawdzony to po co przepłacać

Dzięki bardzo za info, zamawiam :). Kojarzysz, jak długo do Ciebie szły?

Przesyłka poszła kurierem GLS i doszła w 4 dni, dostałem nr nadania więc można było sobie monitorować paczkę.

- - - Updated - - -

Jedna felga za 320 złotych? Coś mi tu mega śmierdzi.

Felgi są jak najbardziej ok, nie wiem skąd ta cena ale towar jest nowy i niczym nie różni się od tego kupionego w ASO, no może kartony są inne ale felgi takie same. Tak sobie jeszcze przypomniałem, może ktoś pamięta lepiej o co chodziło. Kiedyś ktoś opisywał sytuacje że kupił Giulię z felgami 18" o różnej szerokości i w ramach jakiejś akcji zmieniali mu tylne felgi na węższe 8" z niewiadomych mi powodów.

Felgi są jak najbardziej ok, nie wiem skąd ta cena ale towar jest nowy i niczym nie różni się od tego kupionego w ASO, no może kartony są inne ale felgi takie same.

Ważyłeś może te kupione i oryginały? Jeśli ważą tyle samo, to sprawa byłaby oczywista. Nabite z tyłu oznaczenia są takie same?

Ostatnia edycja:
Amortyzatory
Powrót