[Giulia] Giulia- felgi, opony

Niekoniecznie...tym bardziej, że to wielosezon z USA, a to oznacza, że taka opona raczej nie sprawdza się jako wielosezonowa. Tam generalnie wszystkie są "wielosezonowe", czyli w praktyce letnie.
[MENTION=10130]piotr_147[/MENTION] ma oznaczenie 3PMSF? Wątpię..

opony mają oznaczenie M+S i mają na dzień dzisiejszy 5000 km przebiegu
https://www.sklepopon.com/opona-caloroczna/continental-contiprocontact-ssr-225-45-r18-91-v-92231
bieżnik nie jest tak "agresywny" jak w typowych zimówkach

Wydaje mi się , że wielosezony w autach o mocy ponad 200KM to tylko chwyt marketingowy.... jeśli konie są zapędzane do roboty... bo albo odstają zachowaniem się na drodze - albo żywotnością...

opony mają oznaczenie M+S i mają na dzień dzisiejszy 5000 km przebiegu
https://www.sklepopon.com/opona-caloroczna/continental-contiprocontact-ssr-225-45-r18-91-v-92231
bieżnik nie jest tak "agresywny" jak w typowych zimówkach

No to tak jak pisałem- należy ją traktować jako letnią oponę, warunkach zimowych będzie bardzo słaba.
Generalnie nie powinna być głośna, chyba że jak wspominałem jest wyząbkowana. Bez obejrzenia trudno oceniać. Podjedź do Częstochowy..nie masz daleko ;)

Kupiłem od kolegi Kolpak te felgi wraz z czujnikami, jakość wg mnie OK, czujniki zadziałały od razu, poniżej zdjęcie jak wyglądają na aucie.

Pokaż załącznik 264607

Jak się już wszyscy chwalimy to ja też się pochwalę - zestaw od kolegi Kolpak (opony, felgi, czujniki).
Wszystko śmiga bez problemów, wygląda zajebi$cie :cool:

Fachowe doradztwo ;) a cena taka, że w ASO nie mogli uwierzyć LOL ;):D:cool:

MURD8671-1.jpg

Czy kolega Kolpak prowadzi jakąś masową sprzedaż takich cudeniek? :D Sam bym się chętnie przesiadł z 18" na 19". Wyglądają świetnie.

Czy kolega Kolpak prowadzi jakąś masową sprzedaż takich cudeniek? :D Sam bym się chętnie przesiadł z 18" na 19". Wyglądają świetnie.

Te czarne moje to 18ki, ale wlasnie dzięki temu ze sa czarne to wygladaja na 19:cool:

Niestety z tego co Kolpak pisal to takie czarne felgi jak moje sa na razie niedostepne

Co to za kolor? Gloss Black?

Ta felga to chinol, występuje w dwóch odcieniach. Jeden to srebrny wyglądający odrobinkę jak chrom czyli jak ten na niebieskiej Giulii wyżej (Kolpak popraw mnie jeśli się mylę).
I drugi taki jak mój czarny, lekko błyszczący ale na prawdę lekko.

Po umyciu felga jest ciemna bardzo. Ale jak się przejedzie trochę to się lekko zakurzy i wtedy lepiej widać ramiona i moim zdaniem wygląda już fajnie.
Szkoda, że nie ma jej w odcieniu grafitowym czyli ciemno-srebrnym.

Ta felga to chinol, występuje w dwóch odcieniach. Jeden to srebrny wyglądający odrobinkę jak chrom czyli jak ten na niebieskiej Giulii wyżej (Kolpak popraw mnie jeśli się mylę).

Po umyciu felga jest ciemna bardzo. Ale jak się przejedzie trochę to się lekko zakurzy i wtedy lepiej widać ramiona i moim zdaniem wygląda już fajnie.

Zawsze można proszkowo pomalować. Ja tak zrobiłem z felgami w swojej Giulii.

IMG_20190906_135337.jpg

Zastanawiam się nad zakupem oryginalnych felg na lato, czarnych, ale nie ukrywam, że jeśli kolega Kolpak miał by takie 18tki to mocno bym się zastanowił...

Pokaż załącznik 264647

Zastanawiam się nad zakupem oryginalnych felg na lato, czarnych, ale nie ukrywam, że jeśli kolega Kolpak miał by takie 18tki to mocno bym się zastanowił...

Mają się pojawić na wiosnę podobno.

Minusem tych felg jest to, że występują w jednej szerokości. Na zimę nie ma problemu bo książka dopuszcza identyczną szerokość opon na przód i tył.
W Veloce tylna felga jest chyba szersza od przedniej to nie jest moim zdaniem tylko kwestia szerszej opony z tyłu.

BTW
Gdzie we Wrocławiu dobrze pomalują proszkowo? Bo jakiś czas temu malowałem i średnio byłem zadowolony.

Mają się pojawić na wiosnę podobno.

Minusem tych felg jest to, że występują w jednej szerokości. Na zimę nie ma problemu bo książka dopuszcza identyczną szerokość opon na przód i tył.
W Veloce tylna felga jest chyba szersza od przedniej to nie jest moim zdaniem tylko kwestia szerszej opony z tyłu.

BTW
Gdzie we Wrocławiu dobrze pomalują proszkowo? Bo jakiś czas temu malowałem i średnio byłem zadowolony.

Będę w takim razie monitorował. Może jednak pojawią się kilka kilka tygodni wcześniej...
Moje były malowane u P.H.U MiKar - malowaniefelg com (zakład mają na granicy Stabłowic i Pracz Odrzańskich). Z terminami różnie, ja czekałem ponad miesiąc, no i z faktu, że nie miałem innych w zapasie, musiałem oddać auto na 5 dni do nich.

Jeśli interesują Cię demo tych 18 oryginał grafit - 18 cali- mogę zapytać znajomy zastanawiał się czy nie sprzedać

Jak się już wszyscy chwalimy to ja też się pochwalę - zestaw od kolegi Kolpak (opony, felgi, czujniki).
Wszystko śmiga bez problemów, wygląda zajebi$cie :cool:

Fachowe doradztwo ;) a cena taka, że w ASO nie mogli uwierzyć LOL ;):D:cool:

Pokaż załącznik 264628

Dzięki za tak pochlebne słowa! :shakehands:

- - - Updated - - -

Masowa to może przesada, ale od urodzenia tym się zajmuję, więc zapraszam, może pomogę :)
18" faktycznie się pokończyły, ale w 19" (i to w 2 szerokościach) są chyba dostępne.

- - - Updated - - -

Zgadza się - u [MENTION=10003]tomand[/MENTION] jest wersja w tzw. ciemnym chromie, a u Ciebie czarny pół mat.
Natomiast wcześniej jeszcze wstawiałem na szarej Giulii czarny połysk, tyle że inne firmy i nieco inny wzór.

Grafit jak w org. można też zdobyć z firmy WSP (ja nawet dla siebie chyba będę zamawiał).

- - - Updated - - -

Pokaż załącznik 264647

Czarne mają się pojawić ok marca..

- - - Updated - - -

Czasem mam też dostęp do oryginałów (nowe/prawie nowe), na początku roku było dużo, później wymiotło..

Polecacie jakiś warsztat do regeneracji felg na slasku?
Standardowy kolor na 19", który jak się okazuje jest tylko w alfie i trudno go dostać. Jedna próba mieszania się nie powiodła.

Wysłane z mojego Nokia 7.2 przy użyciu Tapatalka

Polecacie jakiś warsztat do regeneracji felg na slasku?
Standardowy kolor na 19", który jak się okazuje jest tylko w alfie i trudno go dostać. Jedna próba mieszania się nie powiodła.

Wysłane z mojego Nokia 7.2 przy użyciu Tapatalka

U mnie np. też możesz zregenerować, ale z identycznym to raczej ciężko będzie..
Często maluję na grafity, ale to inny grafit niż org. (mogę jakieś foto wstawić).
Można też podać nr RAL, tylko trzeba by go pierw znać.

Ostatnia edycja:
Amortyzatory
Powrót