• Jeśli chcesz dodać swojej Alfie charakteru i jednocześnie zaznaczyć przynależność do naszej społeczności – to dobry moment, żeby je zamówić.

Ramki Alfaholicy

Szczegóły, zdjęcia oraz informacje o zamówieniu znajdziesz tutaj.

Nie czekaj, bo jak zwykle schodzą szybko.

[Giulia] Giulia- felgi, opony

Masz link do testow 19" bo nie moge znaleźć. Ja na bridgestonach nie zauwazylem podsterownosci, predzej dupcie lekko zarzuca przy ostrych zakretach na bucie w podłodze ale trakcja nie pozwala na zbyt wiele. tyle ze ja mam naped na tył.

jak na takich szerokich kapciach auto zachowuje sie np w koleinach? jak spalanie, hałas czy dynamika?
to są Micheliny PS4 czy 4S?

Spalanie z 500km 10.1 w trybie dynamic. W koleinach ok, hałas jest większy niż na zimówkach miałem, ale zimówki miałem przewymiarowane na średnicy dla większego komfortu i były też węższe. Lato z uwagi mniejszej średnicy, dało efekt większej dynamiki. Generalnie jestem bardzo zadowolony z tego setupu, bo auto prowadzi się genialnie:)

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Pro

Panowie, mam pytanie.
albo jestem przewrażliwiony, albo odnoszę wrażenie, że (chyba) opony mocno huczą.. samochód stoi na oryginalnych felgach 17 od wersji super;
myślałem że huczenie było spowodowane zimowymi oponami, ale założone letnie i znowu huczenie.. pytanie czy jest to możliwe, czy może szukać gdzie indziej źródła dźwięku..
na dłuższą metę jest on męczący, szczególnie przy wyższych prędkościach..
wydaje się, że to opony, ponieważ odnoszę wrażenie, że w zależności od podłoża (rodzaju asfaltu) ten dźwięk się zmienia.. ale z drugiej strony sam już nie wiem.. Żona tego nie słyszy.. ale ja tak ...
ma ktoś może jakiś pomysł? pls help :)

Może powinieneś pogłośnić radio?:)
Powyżej pewnej prędkości jest głośno w Julce, ten typ tak ma.

Panowie,

Posiada ktos takie oto felgi?

12F5DF9A8E16BC901895CAC112F0463B.jpg

Podobaja mi sie... Cena 5k w serwisie.

Mozliwe ze cos pokaza ale te mi sie wlasnie podobaja, chialbym na zywo zobaczyc lub jakims real foto a tu doslownie nigdzie nie ma!

Łączę się w bólu

Wysłane z mojego EVA-L09 przy użyciu Tapatalka

Jest jeszcze taka 18tka aftermarketowa. podrabina 19ka koniczynka, na półsrebrno
https://www.ozracing.com/es/llantas/msw/avantgarde/msw-82
141.jpg

zalukalem po necie na te felgi, bo nawet calkiem ciekawe sie wydaja jako felunek na zime (alfowy wzor). cenowo tez calkiem OK, najtaniej jak na szybko znalazlem to 790zl/sztuka. 5x110mm/65,1mm otwor robia w 3 ET 30,35 I 40 - tylko 40 jest dostepna obecnie, a ja gdbym sie decydowal to chyba ET30 zeby ladniej wygladalo.

Witam
w wersji Veloce z felgami 18" jakie macie ET na felgach w przypadku kiedy fabryka wypuściła auto na felgach 4 x18x9"?

Występują 2 wersje felg 18x9" z ET44,5 oraz ET34

Natomiast felgi 18x8" mają ET33

nie spotkałem sie nigdy z taka wersją która ma wszystkie felgi 9" szerokie; w eperze do ktorego mamy dostęp (aktualność ok q3 2017) o ile pamiętam też nie było takich konfigow.

u mnie jest tyl 9" i sa et34 wzór srebrne koniczynki 19
https://photos.app.goo.gl/EGHsBT8ZP7F1hhEMA

Ale kolega mówi o 18tkach

Wysłane z mojego EVA-L09 przy użyciu Tapatalka

pierwsza czesc mojego postu odnosilem sie do 18 i 19 bo takie rozważałem przy zakupie wiec kupę aut ogladalem osobiscie czy analzowalem konfiguracje z ogłoszeń czy eper. a co do moich to moze info czesciowo sie przyda pytającemu albo komuś innemu

pierwsza czesc mojego postu odnosilem sie do 18 i 19 bo takie rozważałem przy zakupie wiec kupę aut ogladalem osobiscie czy analzowalem konfiguracje z ogłoszeń czy eper. a co do moich to moze info czesciowo sie przyda pytającemu albo komuś innemu

no to do jakich wersji szły i na którą oś felgi 9" z ET44,5?

- - - Updated - - -

no to do jakich wersji szły i na którą oś felgi 9" z ET44,5?

- - - Updated - - -

wg kalkulatora fronty felg równają się przy parametrach 8" ET33 i 9" Et44,5

dlatego wydawało mi się że Veloce wychodziły/wychdozą też w wersjach 4x9" 9"Et44,5 przód + 9" ET34 tył

- - - Updated - - -

wg kalkulatora fronty felg równają się przy parametrach 8" ET33 i 9" Et44,5

dlatego wydawało mi się że Veloce wychodziły/wychdozą też w wersjach 4x9" 9"Et44,5 przód + 9" ET34 tył

nigdy nie spotkałem się z żadną Giulią która miałaby 9" szerokie 18 lub 19 na przodzie i to miałem na myśli. Nawet w Quadrifoglio jest tylko 8.5" na przodzie (10" na tyle). Co do ET jakie dawali w autach które oglądałem nie wypowiem się, bo nie sprawdzałem aż tak dokładnie tego - po prostu auta wychodziły albo 4x8" (wszystkie opony 225 szerokie), albo jak ktoś wybrał opcję 142 (Opony Extra Series tak to w systemie zamówień się nazywało) to przód był 8" 225 a tył 9" 255.
Mogę Ci sprawdzić później jakie ET jest w moich 8" na przodzie - dam znać jeszcze.

Jedna uwaga co do mojego konfigu - mój wzór jest o tyle nietypowy (srebrne koniczynki, dealer mi mówił później że nawet ich się już nie da zamówić), że one nie występowały w ogóle bez szerszego tyłu a co ciekawe nawet nie wymuszały opcji 142 (i się jej nie dało zamówić z fabryki - mi ją odrzucili z zamówienia mimo że system zamówień w salonie pozwolił ją zaznaczyć) - po prostu jest szerszy tył przy tym wzorze mimo że opcja 142 jest niewybrana. W przypadku innych wzorów żeby tył był 9" trzeba wybrać opcję 142 inaczej wszystkie są 8".

- - - Updated - - -

jeszcze jedno, kolega [MENTION=76254]Firste[/MENTION] do swojego Stelvio kupił 4 felgi 19x9" z myślą o zimie, mierzył na aucie (chyba z oponami 255) i pisał że jest mało miejsca na przodzie o ile dobrze pamiętam. Chyba tego nawet nie założył tylko sprzedał. Nie pamiętam jakie on miał ET w tych felgach - poszukaj wątku/jego postów gdzieś z H2 2017 albo go podpytaj może jakieś dodatkowe informacje uzyskasz.

sprawdziłem co u mnie siedzi na przodzie - jest 19"x8" ET33 (tył przypominam 19"x9" ET34).

W ePerze tak na szybko widzę że dla większości felg 18/19 masz albo konfig 4x8" jeśli jest bez opcji 142 albo tą samą felgę masz tylko na przodzie jak jest opcja 142 (2szt i piszą "przód") i wtedy tył jest inny numer też 2 szt. zalukaj sobie tu: http://keyeper.pekidi.com/navi?CAT_COD=6S&SBMK=R&COMM_MODEL=GI&MOD_COD=620&MAKE=R&SGRP_COD=44316&COUNTRY=001&SGS_COD=44316-010&GRP_COD=443&LANGUAGE=6&ALL_LIST_PART=0&RMODE=DEFAULT&SB_CODE=-1&WINDOW_ID=1&EPER_CAT=SP&PREVIOUS_KEY=SUBGROUP_7&KEY=PARTDRAWDATA&ALL_FIG=0&PRINT_MODE=0&GUI_LANG=6&DRW_NUM=4%7C0

Więcej już nie podpowiem, może ktoś inny?

Amortyzatory
Powrót