FELGI - zestawienie modeli

Chodziło mi o to czy na rynku pojawiły się jakieś nowe modele 18j9

Wysłane z mojego SM-G991B przy użyciu Tapatalka

A masz jakieś źródełko do tych ala 8c? Tych co można w moparze kupić?

Wysłane z mojego SM-G991B przy użyciu Tapatalka

Jak dla mnie, to one wyglądają b.dobrze i nie zamieniłbym na gunmetal. I nie piszę tego, bo sprzedałem... po prostu taki gust (a każdy ma jakiś) :) [MENTION=89748]AlfaTomik[/MENTION] nie pamiętam czy masz czarne lusterka myślę, że gdyby je obkleić na czarny połysk + ewentualnie przyciemnić szyby (tak, ja lubię, choć nie w każdym kolorze samochodu), to te felgi zgrają się jeszcze lepiej.

Oczywiście w dużej mierze jest to rzecz gustu. Moim zdaniem nie zawsze, nie z każdym kolorem lakieru, przyciemnianie szyb da dobry efekt estetyczny. To nie jest tak, że jestem niezadowolony z uzyskanego efektu. Czyste auto i czyste felgi - teraz już całość po położeniu ceramiki - daje bardzo dobry rezultat. Najlepiej, jak samochód może przeglądać się jak w lustrze w felgach i odwrotnie. Błyszcząca Alfa wygląda, jak kobieta w dobrej biżuterii ;-) No i te lakiery na naszych Alfach są jakieś specyficzne. Ten na mojej nie jest po prostu szary. No i jak napisałem - może zmienię felgi. Ale jeśli to najchętniej u kolegi [MENTION=80009]Kolpak[/MENTION]. Pozdrawiam. Niestety nie mogę dodać aktualnych zdjęć. A szkoda! Linki wysyłam do kolegi [MENTION=80009]Kolpak[/MENTION] na maila.

No widzę, że dwa zdjęcia się podpięły. Dwa pozostałe u kolegi [MENTION=80009]Kolpak[/MENTION]. Może je opublikuje.

Załączniki

• 1635368025772_1.jpg
    1635368025772_1.jpg
    103.1 KB · Wyświetleń: 74
  • 1638222688217_1.jpg
    1638222688217_1.jpg
    127.9 KB · Wyświetleń: 56
Ostatnia edycja:
Czyste auto i czyste felgi jesienią i zimą ? Utopia na 5 minut . To powinno wyglądąć dobrze również przybrudzone .Na fotce gunmetal . Wygląda zdecydowanie lepiej do szarego niż czarne .IMG_4039.jpg

Ostatnia edycja:
Oczywiście w dużej mierze jest to rzecz gustu. Moim zdaniem nie zawsze, nie z każdym kolorem lakieru, przyciemnianie szyb da dobry efekt estetyczny. To nie jest tak, że jestem niezadowolony z uzyskanego efektu. Czyste auto i czyste felgi - teraz już całość po położeniu ceramiki - daje bardzo dobry rezultat. Najlepiej, jak samochód może przeglądać się jak w lustrze w felgach i odwrotnie. Błyszcząca Alfa wygląda, jak kobieta w dobrej biżuterii ;-) No i te lakiery na naszych Alfach są jakieś specyficzne. Ten na mojej nie jest po prostu szary. No i jak napisałem - może zmienię felgi. Ale jeśli to najchętniej u kolegi [MENTION=80009]Kolpak[/MENTION]. Pozdrawiam. Niestety nie mogę dodać aktualnych zdjęć. A szkoda! Linki wysyłam do kolegi [MENTION=80009]Kolpak[/MENTION] na maila.

No widzę, że dwa zdjęcia się podpięły. Dwa pozostałe u kolegi [MENTION=80009]Kolpak[/MENTION]. Może je opublikuje.

Sam mam felgi Glossy Black przy kolorze Vesuvio Grey, i w takiej konfiguracji upewniłem się właśnie widząc zdjęcia od kolegi AlfaTomik. :) Wszystko rzecz gustu. A tak naprawdę Panowie... kto poza nami zwraca na to uwagę - czy gunmetal, czy black, czy 19 czy 20. Tak naprawdę nikt poza nami tego nie zauważa :)
Więc ważne żeby się nam podobało!

Mi się gloss black do Vesuvio jakoś bardzo nie podobał i nie mogłem się doczekać do wiosny za każdym razem ;) Trochę za bardzo niweluje kształt felgi i się zlewa.

Screenshot_20211130_161329.jpg

Ja z kolei nie rozumiem fenomenu czarnych felg. Swoje oryginalne pomalowałem w ciemny grafit i uważam, że wygląda to b. dobrze nawet przy całym czarnym aucie. Felgi letnie (WSP model W261) również planuję pomalować w podobny kolor tylko troszkę jaśniejszy. Dodatkowo emblematy pójdą w Plastidipa grafitowego, a na wiosnę wrzucam dyfuzor z Veloce TI również w graficie i myślę że wówczas gafitowe / szare felgi nie będą wyglądały "dziko" na czarnym aucie :cool:

Załączniki

• 20211108-11523.jpg
    20211108-11523.jpg
    164.4 KB · Wyświetleń: 139
  • 20210901_095616.jpg
    20210901_095616.jpg
    155.9 KB · Wyświetleń: 96
[MENTION=38598]nero[/MENTION]sław podaj nr/kod lakieru którym to malowałeś- z góry dziękuję

- - - Updated - - -
[MENTION=38598]nero[/MENTION]sław podaj nr/kod lakieru którym to malowałeś- z góry dziękuję

- - - Updated - - -

Niestety nie mam, malowałem u gościa który ma na ścianie chyba z 15 felg o różnych odcieniach szarości / grafitu. Będę w lutym jechał z letnimi felgami to podpytam się czy w ogóle udostępnia RAL.

Kolor [emoji106]
Czarne ładnie kontrastują do białego/srebrnego
Ciekawe jak Twój kolor spsowałby z białym autem

Wysłane z mojego Mi A2 przy użyciu Tapatalka

Moim zdaniem kwestia wzoru felgi, niektóre słabo wyglądają czarne. Pomijam indywidualną kwestię gustu. Mi też zawsze podobały się grafitowe i czarne (w innych autach mam gunmetal, ciemny grafit, czarny mat), ale ten zestaw który mam na Stelvio zaskakująco robi dla mnie robotę i nie będę kombinował.
IMG_9628.jpg

Tak, ori z Q, 20 cali szerokość 9 przód i 10 tył.

u mnie zimowy setup jak zwykle troche nietypowy ;) wszystko ogarniane przez kolege [MENTION=80009]Kolpak[/MENTION] (pozdrawiam!)

aktualne felgi nie sa tymi ktore pierwotnie mialy byc, bo plan byl na lekkie flow-forged SL-01 od JR'a ale panowie z JRa dali ciala, potwierdzajac ze wybrane ET (28/22) bada pasowac a na przedniej osi byla kolizja z zaciskiem .. :eek:, takze mielismy troche z tym przejsc i nerwow.

Bardzo dziekuje [MENTION=80009]Kolpak[/MENTION] za fachowosc, interwencje i dogadanie sie z nimi na wymiane de facto zmonowanych juz felg, mialo byc szybko, lekko i przyjemnie a wyszlo sporo dodatkowej roboty i maili, zarowno dla Ciebie jak i dla mnie. Ostatecznie musialem wybrac inne z ich kolekcji ktore przy tych ET beda pasowac, juz niestety normalne odlewane, nie super lekkie ;) ale jest OK, wydaja mi sie optycznie male ale na lato mam 19 AEZa w troszke jasniejszym odcieniu, wiec stad pewnie ta roznica w odczuciach.

Za to te Bridgestone'y Blizzak kleja swietnie na sliskim musze przyznac, jak spadl pierwszy snieg w zeszlym tygodniu (no taki snieg z deszczem powiedzmy) pierwsze co zrobilem poszedlem potestowac, Race mode i ogien :D naprawde bylem zaskoczony :)

PXL_20211204_131733612.jpg
PXL_20211204_131702702.jpg
PXL_20211204_124014050.jpg
PXL_20211204_121952046.jpg

u mnie zimowy setup jak zwykle troche nietypowy ;) wszystko ogarniane przez kolege [MENTION=80009]Kolpak[/MENTION] (pozdrawiam!)

aktualne felgi nie sa tymi ktore pierwotnie mialy byc, bo plan byl na lekkie flow-forged SL-01 od JR'a ale panowie z JRa dali ciala, potwierdzajac ze wybrane ET (28/22) bada pasowac a na przedniej osi byla kolizja z zaciskiem .. :eek:, takze mielismy troche z tym przejsc i nerwow.

Bardzo dziekuje [MENTION=80009]Kolpak[/MENTION] za fachowosc, interwencje i dogadanie sie z nimi na wymiane de facto zmonowanych juz felg, mialo byc szybko, lekko i przyjemnie a wyszlo sporo dodatkowej roboty i maili, zarowno dla Ciebie jak i dla mnie. Ostatecznie musialem wybrac inne z ich kolekcji ktore przy tych ET beda pasowac, juz niestety normalne odlewane, nie super lekkie ;) ale jest OK, wydaja mi sie optycznie male ale na lato mam 19 AEZa w troszke jasniejszym odcieniu, wiec stad pewnie ta roznica w odczuciach.

Za to te Bridgestone'y Blizzak kleja swietnie na sliskim musze przyznac, jak spadl pierwszy snieg w zeszlym tygodniu (no taki snieg z deszczem powiedzmy) pierwsze co zrobilem poszedlem potestowac, Race mode i ogien :D naprawde bylem zaskoczony :)

Pokaż załącznik 281799
Pokaż załącznik 281800
Pokaż załącznik 281801
Pokaż załącznik 281802

Oj tak, trochę przejść z tym tematem było.. dzięki [MENTION=23389]method[/MENTION] za cierpliwość i wyrozumiałość.
Natomiast może nie ma tego złego... pomijając nieco większą wagę (choć wiem, że to było najważniejsze), to osobiście z wyglądu wybieram zdecydowanie JR36, szczególnie teraz te fotki mnie przekonały. Z białym komponują się świetnie!
Wrzucę tu jeszcze "szybką" fotkę tego co miało być w pierwszej wersji.

18 22-28.jpg

Szukam właśnie jakiś 19 cali (8J na przód i 9J na tył lub nawet 10J). Najbardziej podobają mi się te które są w standardzie w Q. One się chyba nazywają tecnico ale ceny oryginałów używanych są nie małe a "podróby" to nie do końca jest to. Chyba oleje ten wzór i zostane przy "koniczynach". Natrafiłem więc na te:
https://www.olx.pl/d/oferta/nowe-felgi-r19-5x110-do-alfa-romeo-giulia-veloce-8j-9j-CID5-IDzewrX.html
z tego co rozumiem to jest to firma PDW. Czy te wszystkie pseudo "koniczyny" są z firmy PDW czy różne firmy je produkują (oczywiście nie mówie o oryginalnych)? Czy w ogóle lepiej zostawić to szukanie i zgłaszać się do użytkownika Kołpak? ;) Dzięki za podpowiedzi.

Amortyzatory
Powrót