• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

FELGI - zestawienie modeli

Dziekuję Kolpak za rady, pomoc, miłą, szybką i kompetentną obsługę.
Pozdrawiam serdecznie Pokaż załącznik 281246

A ja Tobie dziękuję szczególnie za ten przyjazd, bo chyba wyszedłeś na prowadzenie z odległością i w PL już nikt Cię nie pokona :cool:
Dzięki również za pomoc z tym drugim kpl., no i za całą transakcję i kontakt. Pozostajemy w kontakcie w temacie napraw lata.
Żałuję tylko, że akurat nie mogłem być na miejscu i przybić piątki ale liczę, że jeszcze będzie okazja :)
Pozdrawiam

A ja Tobie dziękuję szczególnie za ten przyjazd, bo chyba wyszedłeś na prowadzenie z odległością i w PL już nikt Cię nie pokona :cool:
Dzięki również za pomoc z tym drugim kpl., no i za całą transakcję i kontakt. Pozostajemy w kontakcie w temacie napraw lata.
Żałuję tylko, że akurat nie mogłem być na miejscu i przybić piątki ale liczę, że jeszcze będzie okazja :)
Pozdrawiam

Hej.
Cieszę się że mogłem pomóc z tym kompletem drugim.
W kontakcie z Zamawiającym, jutro umówieni jesteśmy w sprawie odbioru.
Mam nadzieję, że nie jestem ostatnim klientem że Szczecina.

Poniżej moja Julka na kółkach od kolegi Kolpak.
Felgi 18" Racing Line

Kontakt i obsługa pierwsza klasa, bardzo sympatyczny człowiek. Cieszę się że mogłem poznać.

IMG_8543.jpg

B2AF33A8-7EC3-499B-80E9-AA11384D7E86.jpg 89BB76ED-6E5E-4AC3-B899-2C398BA4F483.jpg

Po dzisiejszej wycieczce do Częstochowy mami ja :) GMP Drake glossy black 19 cali.

Przy okazji widać, jak duży efekt przy czarnych felgami daje nabłyszczenie opon.

Dzięki Kołpak!

Ostatnia edycja:
Pokaż załącznik 281347 Pokaż załącznik 281348

Po dzisiejszej wycieczce do Częstochowy mami ja :) GMP Drake glossy black 19 cali.

Przy okazji widać, jak duży efekt przy czarnych felgami daje nabłyszczenie opon.

Dzięki Kołpak!

Dziękuję :)

A kolega po Tobie wyjechał na takim zestawie :)
12-19.jpg

- - - Updated - - -

Poniżej moja Julka na kółkach od kolegi Kolpak.
Felgi 18" Racing Line

Kontakt i obsługa pierwsza klasa, bardzo sympatyczny człowiek. Cieszę się że mogłem poznać.

Pokaż załącznik 281274

Dziękuję! :)

18ki Racing Line z Pirellkami na zimę - dzięki [MENTION=80009]Kolpak[/MENTION] za drugi komplet. Kolor Vesuvio Gray.
IMG_20211118_165823_HDR_copy_1664x1248.jpg

Serdeczne dzięki dla Kołpaka za wyrozumiałość i sprawną realizację zdalną. Dopiero niedawno miałem okazję założyć :D Pardon za suboptymalną czystość auta ;) MSW gun metal mat 18" + Vredestein Wintrac Pro

20211118_100404.jpg

Załączniki

• 20211118_100340.jpg
    20211118_100340.jpg
    155.7 KB · Wyświetleń: 54
Ostatnia edycja:
Nie rozumiem fazy na przyciemniane szyby... Przecież to tylko psuje linię samochodu. Rozumiem względy praktyczne, ale wizualnie wygląda to średnio.

Wysłane z mojego Pixel 4a przy użyciu Tapatalka

Dla mnie średnio wygląda bez przyciemnienia i brakuje tego wykończenia linii... ale... de gustibus non est disputandum

Każdy rysunek designerski jest zawsze z takim samym odcieniem szyb z przodu i z tyłu:
2018_alfa_romeo_stelvio_168.jpg

Zrzut ekranu 2021-11-25 133738.jpg

To są oryginalne szkice Cetro Stile AR. Przyciemniania szyba zaburza naturalny projekt samochodu, nad którym głowiło się kilku nie najgorszych designerów. Jak pisałem, rozumiem względy praktyczne, ale wizualnie - nie do końca. Miałem część samochodów z przyciemnianymi szybami (bo używka, bo akurat były w takiej wersji wyposażenia), ale jeśli jest możliwość, to zawsze biorę bez.

Sorry za post poza głównym nurtem.

Tak, jak pisałem wcześniej, DLA MNIE nieprzyciemnione szyby wyglądają nieciekawie w tak pięknym samochodzie, jakim jest Giulia. Względy praktyczne mają dla mnie drugorzędne znaczenie, gdyż nie jeżdżę z tyłu samochodu i nie zostawiam na tylnej kanapie niczego, co mogłoby kłuć w oczy złodzieja. Jak sam zauważyłeś, większość projektów koncepcyjnych ma szyby w jednym kolorze, ale w większości przypadków, są one przyciemnione, by samochód prezentował się lepiej. W mojej Giulii niestety nie miałem fabrycznych przyciemnień i dlatego też lekko przydymiłem je folią dla właściwego i pożądanego przeze mnie efektu.
EOT :)

Pamiątka z podróży do Częstochowy to nowe koła z zimowymi oponami do mojego Stelvio. Felgi wyglądają miodzio. Całe koła też dobrze, mimo zejścia z 20' na 19'. Dziękuję [MENTION=80009]Kolpak[/MENTION] za podpowiedzi, profesjonalne podejście. Oczywiście polecam. Człowiek zna się na tym czym się zajmuje. Pozytywne podejście do tematu i dobra atmosfera. Pokaż załącznik 281194

Hm .. nie najlepiej , to wygląda . Do szarego zdecydowanie lepszy byłby kolor felgi określany jako gunmetal .

Rzeczywiście, felgi są chyba za ciemne do tego lakieru. Sytuację trochę poprawiło wypucowanie karoserii. Na zdjęciach jest po podróży i niestety trochę po drodze zebrał z polskich dróg ;-) Tą zimę muszę z tym żyć, a za rok zobaczymy. Dziękuję za podpowiedź.

Hm .. nie najlepiej , to wygląda . Do szarego zdecydowanie lepszy byłby kolor felgi określany jako gunmetal .

Jak dla mnie, to one wyglądają b.dobrze i nie zamieniłbym na gunmetal. I nie piszę tego, bo sprzedałem... po prostu taki gust (a każdy ma jakiś) :) [MENTION=89748]AlfaTomik[/MENTION] nie pamiętam czy masz czarne lusterka myślę, że gdyby je obkleić na czarny połysk + ewentualnie przyciemnić szyby (tak, ja lubię, choć nie w każdym kolorze samochodu), to te felgi zgrają się jeszcze lepiej.

A pojawiły się w tzw międzyczasie jakieś 18j9?

Wysłane z mojego SM-G991B przy użyciu Tapatalka

Ja poszedłem po taniości i na zimę kupiłem felgi Rial Lucca Polar, bardzo podobne do oryginalnych tylko jaśniejsze. ET 29 zamiast oryginalnych 33.

WP_20211127_14_54_24_Pro.jpg
WP_20211127_14_54_37_Pro.jpg

A pojawiły się w tzw międzyczasie jakieś 18j9?

Wysłane z mojego SM-G991B przy użyciu Tapatalka

Ja kupiłem na OLX używane oryginalne koła 18" z zimowymi oponami, dedykowane do Veloce. Przód 8", tył 9", bieżnik odpowiednio 7 i 6 mm.
Czujniki w komplecie. Wyważenie 4szt. z testem drogowym na Hunter dodatkowy koszt 60zł. Trasa 600km i jest ok.

Amortyzatory
Powrót