FELGI - zestawienie modeli

Szerokość na przód i tył to 8 cali i ET33.
Natomiast oryginalne felgi 18 cali do Giuli mają takie parametry na przód, ale na tył jest już 9 cali i ET34.
Po co stosuje się taki zabieg? Wpływa to jakoś znacząco na parametry/prowadzenie/wygląd?

18-tki są w 2 rodzajach:
18x8J tył i przód
18x8J przód i 18x9J tył

Tak przynajmniej mówi instrukcja.

Czy ktoś ma foto Giulii na tych felgach? Najlepiej czerwonej :).

Zrzut ekranu 2021-07-30 113006.png

I jeszcze pytanie - czy wiadomo, które felgi 18" OE są w komplecie 8J przód i tył?

Ostatnia edycja:
Kolego [MENTION=80009]Kolpak[/MENTION] czy producenci, z którymi współpracujesz mają też model felgi 3EF? 20 cali Black Miron.

https://www.google.com/url?sa=t&sou...FjAKegQIFBAC&usg=AOvVaw3W-VvixgOCilJ1_QwbRVtH

O ile mi wiadomo, to nikt nie robi "podróbki" tego wzoru.
Natomiast jeśli Cię interesują, to myślę, że mam lepsze rozwiązanie - posiadam takie NOWE ORYGINALNE, tylko w kolorze srebrnym. Możemy je przemalować na dowolny kolor (na pewno nie stracisz na jakości lakieru), cena będzie pewnie i tak niższa nić w ASO, no i zachowujesz jakość OE.

A te nowe oryginalne bez przemalowania to w jakiej cenie? Masz może dostęp no tych nowych 21 calowych w srebrnym kolorze?

[MENTION=80009]Kolpak[/MENTION]: a komplet WSP W259 (numer 15 z pierwszej strony) w jakiej miałbyś cenie? I czy masz dojście do fabrycznych turbin 18"?

Tak z ciekawości - jakich używacie opon 255/40 R18 95W? Mam wrażenie, że wybór w tym rozmiarze i indeksach jest dość skromny...

Ostatnia edycja:
[MENTION=80009]Kolpak[/MENTION]: a komplet WSP W259 (numer 15 z pierwszej strony) w jakiej miałbyś cenie? I czy masz dojście do fabrycznych turbin 18"?

Tak z ciekawości - jakich używacie opon 255/40 R18 95W? Mam wrażenie, że wybór w tym rozmiarze i indeksach jest dość skromny...

Cześć.

Ja w rozmiarze, o który pytasz używam Falkenów Azenis FK510, zresztą poleconych przez @Kołpaka, naprawdę przyjemne opony.

A co do felg, turbin 18" 8J + 9J, to w marcu udało mi się w ASO wyrwać za nie co ponad 4000 zł.

A można je dostać w komplecie 8J przód + tył? Miałem nadzieję, że chociaż te są bez szerszych tyłów...

Hej.

Jestem na etapie zakupu 17" do Giulietty (brembo) na zimę. Naturalnie z kompletem opon. Czy mógłbyś przesłać mi na PRV jakieś propozycje?
Dzięki

A te nowe oryginalne bez przemalowania to w jakiej cenie? Masz może dostęp no tych nowych 21 calowych w srebrnym kolorze?

Priv

- - - Updated - - -

Hej,
Mam w tej chwili jeszcze 1 kpl., który mogę "oddać" za 3300 brutto.
Te OE tylko w ASO (nie wiem jaka teraz cena, bo wszystko tam ostatnio mocno drożało).
I tak jak pisałeś - 255/40 jest mało popularnym rozmiarem, więc jak nie zależy na wyglądzie, to lepiej 4x 225/45.
Pozdrawiam :)

- - - Updated - - -

Dokładnie [MENTION=89003]Wasabi79[/MENTION] tak bym prosił :)

Ok Panowie,mi udało się dorwać w super cenie 17” z oponami zimowymi na OLX pasujące do mojej Julki. Mam tylko dylemat czy kupić 4 nowe zimówki czy dokupić 2 tyle ze w rozmarzę 50 225 (nie wiem czy się zmieści taki rozmiar opony) Dzieki za info :)

kup takie jakie ma auto w homologacji - nie kombinuj

Ok Panowie,mi udało się dorwać w super cenie 17” z oponami zimowymi na OLX pasujące do mojej Julki. Mam tylko dylemat czy kupić 4 nowe zimówki czy dokupić 2 tyle ze w rozmarzę 50 225 (nie wiem czy się zmieści taki rozmiar opony) Dzieki za info :)

Jeśli kupujesz do Giulii, to taki właśnie ma być rozmiar (225/50/17).
A jeśli chcesz opinii co do stanu, to potrzeba zdjęć.

Chciałbym kupić do Stelvio komplet z rozmiarze 19x8 cali wzór 1664 HB dymione i za diabła nie mogę ich znaleźć w necie , nawet jak są w ogłoszeniu czy sklepie internetowym , to faktycznie są niedostępne . Może Ktoś z Was wie gdzie je znaleźć na 100% ? Konieczna FV .

pozdrawiam

jacek

Chciałbym kupić do Stelvio komplet z rozmiarze 19x8 cali wzór 1664 HB dymione i za diabła nie mogę ich znaleźć w necie , nawet jak są w ogłoszeniu czy sklepie internetowym , to faktycznie są niedostępne . Może Ktoś z Was wie gdzie je znaleźć na 100% ? Konieczna FV .

pozdrawiam

jacek

Czyli masz na myśli nr 1 ze zdjęć?
Nie dostaniesz teraz, bo po prostu nie ma dostaw.
Produkcja Chiny i stąd problemy. Na początku sezonu brałem wszystko co było choć mocno podrożały, ale się skończyły.
Trzeba czekać, albo przemalować inne.

Czyli masz na myśli nr 1 ze zdjęć?
Nie dostaniesz teraz, bo po prostu nie ma dostaw.
Produkcja Chiny i stąd problemy. Na początku sezonu brałem wszystko co było choć mocno podrożały, ale się skończyły.
Trzeba czekać, albo przemalować inne.

Są czarne jeszcze po starej cenie 3199. Jaki jest koszt przemalowania i czy to musi być malowanie proszkowe ? lakiernik ?

pozdrawiam

jacek

Cześć :) W związku z nadchodzącą wielkimi krokami zimą wysłałem zawczasu do jednego z dealerów zapytanie o felgi z zimówkami (20 cali aluminiowe oksydowane). Wycena mnie zszokowała :-O W BMW płaciłem koło 8 k za wszystko a tutaj wychodzi 20... :D Czy dealer próbuje ze mnie "zedrzeć", czy faktycznie są takie ceny?

felgi model 9GF / wskazane przez Pana / numer 156147412 cena 3182 brutto za 1 sztuka
czujniki ciśnienia nr 50554747 260,92 brutto za 1 sztuka
nakrętka czujnika nr 50538465 11,09 brutto za 1 sztuka
opony 255/45 r20
Pirelli Scorpion Winter 105W z homologacja Alfa Romeo 1380 brutto za 1 sztuka

Cześć :) W związku z nadchodzącą wielkimi krokami zimą wysłałem zawczasu do jednego z dealerów zapytanie o felgi z zimówkami (20 cali aluminiowe oksydowane). Wycena mnie zszokowała :-O W BMW płaciłem koło 8 k za wszystko a tutaj wychodzi 20... :D Czy dealer próbuje ze mnie "zedrzeć", czy faktycznie są takie ceny?

felgi model 9GF / wskazane przez Pana / numer 156147412 cena 3182 brutto za 1 sztuka
czujniki ciśnienia nr 50554747 260,92 brutto za 1 sztuka
nakrętka czujnika nr 50538465 11,09 brutto za 1 sztuka
opony 255/45 r20
Pirelli Scorpion Winter 105W z homologacja Alfa Romeo 1380 brutto za 1 sztuka

Cena oczywiście kosmos, jak to na ASO przystało :D
Niedawno robiłem wycenę na podobny zestaw, tylko z inną felgą (taka też może być, ale na zimę nie polecam), to wyszedł ok 8,5k brutto.
Jak coś to pisz na fulltuning@wp.pl

Amortyzatory
Powrót