• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

FELGI - zestawienie modeli

Witajcie,

No więc zeszły weekend należał do mnie, Giulii i Kołpaka ;) Dopiero teraz znajduję czas, żeby umieścić kilka fotek.

Dzięki Rafał za profeskę w serwisie - życzę każdemu takiej obsługi.
Felgi, opony i dekielki założone. 4 x GY Eagle F1 225/40/19 + GMP Italia DRAKE Glossy Anthracite Dark
Nie mogę oderwać oka, wysoki obcas mojej Włoszki powoduje jeszcze szybsze bicie serca :o

Jestem z Poznania, ale taką udaną rajzę do Częstochowy powtórzyłbym jeszcze raz i polecę każdemu.
Szerokości Wszystkim i Wesołych Świąt!

- - - Updated - - -

Nie wiem, ale to uploadowanie zdjęć jest jakieś kalekie. Nie chce podpinać więcej zdjęć?... Ktoś ma na to sposób?

To ja dziękuję Tobie, tym bardziej z racji odległości - to się ceni jeszcze bardziej :)
Ja dorzucę kilka fotek od siebie i nie będzie już tak skromnie ;)

20210327_125702.jpg20210327_125706.jpg20210327_125736.jpg20210327_125747.jpg

Piękność znad morza :)
Zestaw leciał kurierem, jednak szczęśliwy właściciel podesłał wiele fotek za co dziękuję!

WSP nr 18 w jednej szerokości

WhatsApp Image 2021-04-02 at 21.56.36.jpgWhatsApp Image 2021-04-02 at 21.56.48 (1).jpgWhatsApp Image 2021-04-02 at 21.56.48 (3).jpgWhatsApp Image 2021-04-02 at 21.56.49 (2).jpgWhatsApp Image 2021-04-02 at 21.56.49 (5).jpgWhatsApp Image 2021-04-02 at 21.56.49.jpg

Czy możecie się podzielić doświadczeniami z felgami 21" w Stelvio?
Jedyną większą zagwozdkę jaką mam to przy skonfigurowaniu nowego Stelvio to właśnie felgi. Dla Veloce Ti Alfa do wyboru przewiduje jedynie 20" i 21", przy czym czarne 5-holes można wziąć tylko 21". Nigdzie nie znalazłem tabeli z ciśnieniem. Obawiam się, że profil 40 w SUVie to trochę mało i może być za twardo. Zastanawiam się też czy zaciski hamulców w kolorze innym niż czarny nie będą się wydawały śmiesznie małe przy 21".

Czy możecie się podzielić doświadczeniami z felgami 21" w Stelvio?
Jedyną większą zagwozdkę jaką mam to przy skonfigurowaniu nowego Stelvio to właśnie felgi. Dla Veloce Ti Alfa do wyboru przewiduje jedynie 20" i 21", przy czym czarne 5-holes można wziąć tylko 21". Nigdzie nie znalazłem tabeli z ciśnieniem. Obawiam się, że profil 40 w SUVie to trochę mało i może być za twardo. Zastanawiam się też czy zaciski hamulców w kolorze innym niż czarny nie będą się wydawały śmiesznie małe przy 21".

Nie wiem czy ktoś Ci opowie o doświadczeniach z jazdy na 21", bo ja jeszcze nie spotkałem nikogo, kto by na takich jeździł..
Chyba najprościej przejechać się na próbę na 20" i wziąć pod uwagę, że na 21" będzie nieco gorzej.
255/40 to nie jest znów taka niska opona, wiele aut na takich jeździ.

no właśnie, też bym nie demonizował, Giulie jeżdżą na 255/35 i to Run Flat, w stelvio z tego co kojarzę są zwykłe - dużo miększe (poprawcie mnie jeśli się mylę co do RF w Stelvio, aż tak nie wnikam)

Tak właśnie zrobiłem - wziąłem jazdę testową, mieli 20". Było w porządku.
Jak niczego więcej się nie dowiem, to wezmę te 21" i podzielę się spostrzeżeniami.

Gdybym miał taka możliwość nie zastanawiał bym się tylko wyjechał na 21:-) będzie dobrze, pozdrawiam.

Wysłane z mojego SM-G975F przy użyciu Tapatalka

Tak właśnie zrobiłem - wziąłem jazdę testową, mieli 20". Było w porządku.
Jak niczego więcej się nie dowiem, to wezmę te 21" i podzielę się spostrzeżeniami.

A jaka dopłata do 21"?

- - - Updated - - -

no właśnie, też bym nie demonizował, Giulie jeżdżą na 255/35 i to Run Flat, w stelvio z tego co kojarzę są zwykłe - dużo miększe (poprawcie mnie jeśli się mylę co do RF w Stelvio, aż tak nie wnikam)

Wszystko się zgadza :)

- - - Updated - - -

- - - Updated - - -

piękne koła- jakie opony - rozmiar i rozmiar felg?

255/45R20
9x20

Cześć. Skorzystam z okazji i podpytam się. Jesteś w stanie podpowiedzieć jakie dobre opony letnie kupić do Giulietty QV z 2011 w rozmiarze 225/40 R18? Ostatnie 3 sezony przejeździłem na Nokian Powerproof ale chciałbym spróbować coś nowego. Byłem z nich zadowolony, szczególnie na mokrym ale raczej szybko się zużywają. U mnie w mieście za 395 zł facet z wulkanizacji proponuje mi Yokohama AE51 z 2020 roku. Masz jakąś opinie na temat tych opon? Budżet to tak powiedzmy do 420-440 zł za sztukę. Wiadomo, że im taniej tym lepiej hehe. Może masz coś ciekawego za dobrą cenę to bym coś u Ciebie zamówił o ile wysyłasz kurierem?

Cześć. Skorzystam z okazji i podpytam się. Jesteś w stanie podpowiedzieć jakie dobre opony letnie kupić do Giulietty QV z 2011 w rozmiarze 225/40 R18? Ostatnie 3 sezony przejeździłem na Nokian Powerproof ale chciałbym spróbować coś nowego. Byłem z nich zadowolony, szczególnie na mokrym ale raczej szybko się zużywają. U mnie w mieście za 395 zł facet z wulkanizacji proponuje mi Yokohama AE51 z 2020 roku. Masz jakąś opinie na temat tych opon? Budżet to tak powiedzmy do 420-440 zł za sztukę. Wiadomo, że im taniej tym lepiej hehe. Może masz coś ciekawego za dobrą cenę to bym coś u Ciebie zamówił o ile wysyłasz kurierem?

Napisz please priv, kopiując to, na rj@autopon.pl

I kolejny zadowolony klient do Kolpaka :) Szczerze polecam. Zestaw GMP Italia Drake w kolorze antracyt z GY Eagle F1 Asymm5 dotarł kurierem i od wczoraj na aucie. Tylko te zaciski teraz takie szare, brzydkie...
2021-04 - GMP_ID_19_GY_F1_ASYMM5_1z3.jpg2021-04 - GMP_ID_19_GY_F1_ASYMM5_2z3.jpg

kolor zaciskow to jeszcze ujdzie ale rozmiar ich i tarczy troche maly do takiej felgi imho - przydalaby sie przekladka a na te z veloce, a wtedy i zalozysz w kolorze jaki Ci sie podoba

Ostatnia edycja:
Witam .takie jak ge czarne 19 do giulia dodatkowo czujniki możesz orientacyjnie koszt wysłać na prywatnie . Dziękuje bardzo. Patrzę na tego typu Felę

- - - Updated - - -

4D14F9EF-4FFD-459B-B710-373E7857653B.jpeg
Te wlasnie

I kolejny zadowolony klient do Kolpaka Szczerze polecam. Zestaw GMP Italia Drake w kolorze antracyt z GY Eagle F1 Asymm5 dotarł kurierem i od wczoraj na aucie. Tylko te zaciski teraz takie szare, brzydkie...

no i jak już masz ładne felgi, to te chromowane ramki szyb też aż się proszą o czerń, ale to moje subiektywne zdanie

image.jpgWitam, zimowe felgi mam standardowe 16- nie wyglądały fajnie , planuje je pomalować na kolor czarny.
Widziałem ze guma w spraju robi robotę aczkolwiek wychodzi mat.
Zależy mi na połysku aczkolwiek wolał bym uniknąć ściągania opon, ma ktoś jakiś pomysł na te koła ?

Ostatnia edycja:
Amortyzatory
Powrót