[GTV Spider] FELGI do Gtv

Na czarnej gtv niestety szału nie robią zwłaszcza w 17'',ale gdy bym miał czerwoną gtv leżały by już u mnie w garażu:D

Sam bym chętnie takie przygarnął do GTV ale póki co brak wolnych funduszy na takie cuda i muszę się zadowolić TI albo telefonami :D

Sieny robią robotę, ale tylko cztery 18-stki. 17-stki nie wyglądają zbyt szałowo.

Jak jest tylu chętnych na zendery 17 ,a ty juz masz praktycznie kupca to podrzucę wam coś :D bo nie chciałem wcześniej robić koledze Woda 83 konkurencji w sprzedaży,,,,, wiszą już od kilku dni....:D
http://olx.pl/oferta/alufelgi-alfa-romeo-zender-siena-17-niespotykane-CID5-ID9l0oZ.html#2475221b34

Widziałem tą aukcję, dlatego swoje wystawiłem trochę taniej :P Pytanie tylko w jakim są stanie, bo moje są proste nie naprawiane i w oryginalnym lakierze.

Edit: koła sprzedane :)

Ostatnia edycja:
Panowie, sorry ze spamuję ale muszę się pochwalić:D jest pięknie, przeżyłem powrót do przeszłości:D Wczoraj kupiłem za 350zł komplet felg Rial Daytona 7x17:D Takie same miałem w poprzedniej GTv tyle ze 18tki:D
2.JPG
a te wygladają tak:D
17761430_1343629332381491_15814070_o.jpg
:D:D:D

Założyłem Zendery 17 et 30, ale okazuje się że przy szerokości 8" felgi ocierają przy mocniejszym skręcie o wahacze z tyłu:-S muszę dobrać jakieś dystanse. jakie są fabryczne parametry 17-tek do Gtv?

Założyłem Zendery 17 et 30, ale okazuje się że przy szerokości 8" felgi ocierają przy mocniejszym skręcie o wahacze z tyłu:-S muszę dobrać jakieś dystanse. jakie są fabryczne parametry 17-tek do Gtv?

fabryczne telefony 17" mają 7,5" szerokości i ET30,5

dla potomnych - dystanse minimum 13 mm (piasta wystaje z tarczy ok. 11). Okazuje się, że felgi nadal trą - na szczęście o linki od ręcznego a nie o wahacz, więc będę je musiał tylko przesunąć.

Pytanie do kolegów, ktorzy przerabiali temat dopasowania felg i opon do GTV 3.0 V6 PH1 - mam dylemat między 7×17 ET38 a 7.5×17 ET35. Lepiej iść w mniejsze osadzenie czy węższą felgę?
Jakie oponki do takiej felgi zeby nie bylo tarcia z Bellą? 215/45R17?

Masz PH1? jakie ET i szerokość? Chyba zadna z oryginalnych nie ma osadzenia 35 lub 38 dlatego pytam...

7.5x17 et35 225/45 trochę szoruje nadkola przy skręcie

Witam, zima za oknem, wiec sobie felgi oglądam - telefony bym przytulił może na wiosnę jeżeli jakaś okazja by się trafiła, ale wszystkie które znajduje maja ET 41,5 -co jak mi się wydaje spowoduje ze felgi będą zbyt schowane.
Jakie ET maja telefony w waszych Alfach i skad wziac takie ktore maja go w okolicy 30?

Ja znajduje tylko takie" 6,5 x 16 ET 41,5, 5 x 98

telefony i inne felgi 16-calowe z alfy 156/147/GT będą miały ET 41 - potrzebne są więc dystanse żeby koło nie siedziało we wnęce. Jak chcesz telefony bez dystansów to musisz znaleźć 17-tki z GTV.

Amortyzatory
Powrót