[Giulietta] Felgi do Giulietty

• Autor wątku Autor wątku Marcin_1
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
No właśnie nie wiem... Pani twierdzi, że są tego pewni, ale wysłałem im moje parametry i sprawdzają... Może w końcu wybiorę się na miejsce o ile będzie możliwość przymierzenia. Dzięki za potwierdzenie, że pasują ;-)

Brera poza chyba 2 wzorami felg, resztę miała jak w 159, a ta ma znowu jak Giulietta(otwory na śruby mniejszej średnicy ale to się rozwierca) i Giulia (tu mniejsze ET). Generalnie pasują pomiędzy wszystkimi felgi

Pisałem do kilku sprzedających ... nie wszyscy mi odpisali ale Ci co odpisali są pewni ... Felgi nie pasują na duże brembo - trzeba jak to stwierdzili "szlifować zacisk".

Czyli na zwykle zaciski te felgi 18" 8 et33 wejda do giulietty na 100%?? Szukam takich I nie moge sie zdecydowac w jaki rozmiar isc - czy ori 7.5 et41 18" czy wlasnie te ET33....

Felgi , o których piszesz pasują w 100 % pod duże Brembo , wiem bo mam ;-)
20190809_110105.jpg

Felgi , o których piszesz pasują w 100 % pod duże Brembo , wiem bo mam ;-)

Już się zdecydowałem ;-). Felgi zamówione, malują się na kolor grafitowy. Jak już będą na aucie wrzucę zdjęcia. Dziękuję Wszystkim za rady i przede wszystkim forumowiczowi (niestety nie pamiętam nicka), który mi takie załatwił;-)

Witam!

Zbyt pospiesznie zakupiłem felgi 18" (18x8 5/110 ET35) do Giulietty QV z zaciskami Brembo. Wg sprzedawcy miały pasować, ale nie pasują – dochodzą z przodu do zacisków. Felga mi się wybitnie podoba i zastanawiam się nad dystansami (3-5mm).
Felga z Toptup model 084:

felga.jpg

Aktualnie mam oryginalne 18 "turbinę"

8.jpg

Chciałem je odrestaurować (co nieco porerane) i mieć na zimę.

Próbował ktoś te ciemno grafitowe felgi z Toptun?

Felga 18x8 + 5mm dystans, myślicie że będzie OK?

Witam!

Zbyt pospiesznie zakupiłem felgi 18" (18x8 5/110 ET35) do Giulietty QV z zaciskami Brembo. Wg sprzedawcy miały pasować, ale nie pasują – dochodzą z przodu do zacisków. Felga mi się wybitnie podoba i zastanawiam się nad dystansami (3-5mm).
Felga z Toptup model 084:

Pokaż załącznik 262339

Aktualnie mam oryginalne 18 "turbinę"

Pokaż załącznik 262340

Chciałem je odrestaurować (co nieco porerane) i mieć na zimę.

Próbował ktoś te ciemno grafitowe felgi z Toptun?

Felga 18x8 + 5mm dystans, myślicie że będzie OK?

Generalnie ja kupiłem i odsyłałem ale ja miałem 17 cali. Z dystansami 3mm i 5mm walczyłem dość długo z drganiami kierownicy i w końcu pozostałem przy oryginałach. Chyba że dasz dystanse 10-12 mm z pierścieniem i dłuższe śruby

Bardzo dziękuję Wszystkim za rady ws felg do mojej Giulietty, a szczególnie Rafałowi [MENTION=248]alces1[/MENTION], który mi je załatwił i przygotował tak jak chciałem :). Felgi były w idealnym stanie, tak jak Rafał obiecał ;-). Jestem bardzo zadowolony i polecam Jego usługi ;-).
IMG_20191022_160827.jpg

Również gorąco polecam i pozdrawiam [MENTION=248]alces1[/MENTION] ! ! Zero problemów z felgami, a prezentują się wybornie123215.jpg

[MENTION=82849]piotruś1[/MENTION] [MENTION=83247]EduarDOOX8[/MENTION]
Cieszę sie, że jesteście zadowoleni i za polecenie innym.
Zapraszam ponownie, również w kwestii profesjonalnej renowacji felg.
Pozdrawiam.
Rafał

Witam wszystkich,

Czy ktoś z Was ma lub rozważał założenie tego wzoru do swoich Julek?
Alfa-Romeo-Giulietta-cerchi-in-lega-936x703.jpg

Czarna wersja z żółtymi zaciskami przezentuje się interesująco. Myślę że na czerwonych będzie podobnie.
Potencjalnie może wymieniłbym je u siebie. Teoretycznie rozważam dwie opcje pozbyłbym się 17 na zimę lub sprzedałbym obecne 18 "turbiny" na lato.
Zastanawia mnie też czy zostawienie 18 na zimę to już nie przesada :D.

Pewnie cena powaliłaby z nóg, bo pozostaje ich zakup w ASO :D

Ma ktos konkretne fotki Giulietty z PSW DUBAI ET33 8jx18 albo cos o podobnych parametrach, bo nie wiem czy nie bedzie przegiecie szerokoscia i ET? Dodam ze mam seryjny zawias i standardowe heble. Nie planuje obnizac, bo nie wjade(poki co) do garazu a na tym mi bardziej zalezy.

Cześć,

Ma ktoś namiary na jakieś sprawdzone felgi ori w rozmiarze 17 cali do Julki? Rozważę każdy kształt :-)
Rozglądam się za nowym kompletem, ewentualnie używkami w dobrym stanie bądź po regeneracji.

zostaly mi po Julce turbinki 17" ori z przebiegiem ok 30k, nie regenerowane ale w dobrym stanie, moge sprzedac w dobrej cenie, jesli ktos jest chetny prosze o priv

Załączniki

• received_2395206664132335.jpeg
    received_2395206664132335.jpeg
    102.4 KB · Wyświetleń: 87
  • received_896457407416759.jpeg
    received_896457407416759.jpeg
    74.9 KB · Wyświetleń: 42
Ostatnia edycja:
Rafał te telefony na Twojej 159 są na sprzedaż? Widzę właśnie na olx... Szukam akurat tego modelu i tylko oryginałów. Jakie mają et i szerokość? Wstępnie pytam :cool:
Tak, są na sprzedaż. Jak nowe, po renowacji.
Oczywiście, że to oryginał, ET41, szerokość 7,5".
Pozdrawiam.
Rafał

delikatnie zaryzykowałem...
Kupiłem nowe felgi z AR Giulia Veloce 8"x18" ET33 ( wszystkie 4 jednakowe)
IMG_20191117_121606_1.jpg

Myślałem, że skoro to oryginał AR to "powinno" pasować ... Powinno
Brakuje na Dużym Brembo w Giulieccie dosłownie 1mm.
Widać na feldze czerwony odcisk po zacisku
IMG_20191117_121552.jpg
Testowo dałem pod każdą śrubę podkładkę 2mm i problem się rozwiązał z zapasem - muszę kupić jakieś 1 lub 3mm dystanse :)

IMG_20191117_114311.jpg
IMG_20191117_115102.jpg

Jak kupię dystanse to przymierzę wszystkie 4 sztuki :) ( bo na podkładkach bałem się jechać dalej niż 4m z garażu).

Opony na feldze to 225/45 R18 - na seryjnym zawieszeniu super to wygląda :)

Szczerze powiedziawszy to jak dla mnie, hmm... słabo to wygląda. Ale oczywiście nie mi ma się podobać.

Amortyzatory
Powrót