• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

[Giulietta] Felgi do Giulietty

• Autor wątku Autor wątku Marcin_1
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
I w końcu ja doszedłem do ładu z felgami :cool:

20190814_110742_HDR.jpg

Buciki z Giulii nie do końca mi przypasowały, tył mieścił się a nadkolu ale był strasznie szeroki.
Jakby ktoś szukał, mam na sprzedaż (8"+9").

20190812_175421.jpg

Buciki z Giulii nie do końca mi przypasowały, tył mieścił się a nadkolu ale był strasznie szeroki.
Jakby ktoś szukał, mam na sprzedaż (8"+9").

Pokaż załącznik 261382

szkoda ze dopiero teraz otworzylem ten watek, bo przed zakupem zwrocilbym Ci uwage ze to zestaw z szerokim tylem. W Giulii to ma sens, ale w Giulietcie sredni zakladac na tyl opone 255 (i tak z lekkim naciagiem)

wrzuc info na forum Giulii w watku o felgach, to moze ktos kupi, choc to bardziej zestaw letni (szeroki tyl, ja tam na zime kupowalem 4x18"x8") a sezon sie konczy.

Dokładnie, przymierzyłem tylko tył i od razu zrezygnowałem z tego pomysłu.

Dzięki za radę, wrzucę w wątku Giulii.

18.jpg

Czy ktokolwiek montował w Giuliettcie 18" tzw. podróbki felgi z Giulii ?
Interesuje mnie czy 18x8 ET33 nie będzie tarło o duże brembo w mojej QVce ... Teoretycznie wg parametrów wychodzi, że będzie ok ale z tym kształtem ramion to nigdy nie wiadomo :(

Ew czy ktoś w okolicy śląska ma takie i można umówić się z nim na kawę i przymiarkę jednej sztuki :confused: :)

skoro mają być dobre na duże brembo w Giulii, to tym bardziej w Giulietcie powinny być OK. oczywiście to taki czuj, ale o 100zł mógłbym się założyć.

Szanowni Państwo, mieliście do czynienia z felgami polskiego producenta ATT. Mają całkiem fajne wzory, ale nie wiem jak z ich jakością ?
Miał ktoś takie felgi?

Ostatnia edycja:
skoro mają być dobre na duże brembo w Giulii, to tym bardziej w Giulietcie powinny być OK. oczywiście to taki czuj, ale o 100zł mógłbym się założyć.

Pisałem do kilku sprzedających ... nie wszyscy mi odpisali ale Ci co odpisali są pewni ... Felgi nie pasują na duże brembo - trzeba jak to stwierdzili "szlifować zacisk".

Ostatnia edycja:
Felgi nie pasują na duże brembo
[MENTION=82078]rafal2188[/MENTION], jakie to "duże Brembo"? Te hamulce, które są seryjnie w Giulietcie QV/Veloce, czy coś innego?

Czyli szukać felg tylko z ET41?

[MENTION=82078]rafal2188[/MENTION], jakie to "duże Brembo"? Te hamulce, które są seryjnie w Giulietcie QV/Veloce, czy coś innego?

Duże brembo to te z tarczą 330mm. W AR159 było jeszcze jakieś mniejsze z tarczą bodajże 310 czy coś koło tego.
W Giulietcie masz albo małe seryjne albo właśnie duże brembo w QV/Veloce .

Jak chcesz być pewny to tylko oryginalne felgi Alfy.
Same parametry jak widać powyżej nie wystarczają aby mieć pewność - ET33 powinno wejść z większym zapasem niż ET41 a jednak jest inaczej :(

Problem w tym, że oryginalne 7.5x18 ET41 montowane w Giulietcie mi się średnio podobają ...
Jak znajdę coś innego co się mieści na zacisk to oczywiście się pochwalę :)

Ostatnia edycja:

ET 41 w oryginale daje Ci gwarancje iż będą na brembo pasować - przy nieoryginalnych felgach ET 41 nie daje ŻADNEJ gwarancji dopasowania- wszystko zależy od kształtu wewnętrznych ramion felg. oceniam iż 90% tego co jest na rynku NIE PASUJE.

W Giulietcie masz albo małe seryjne albo właśnie duże brembo w QV/Veloce
Występowały 3 wielkości tarcz przednich.
Małe wersja 105 i 120 KM
Średnie wersja MA 170
Duże wersja qv/brembo/
Tylne były dwa wymiary.

To mnie trochę zasmuciliście ...
Mam Giuliettę Veloce z 2017 z "Brembo Brakes", więc chyba tarcze 330mm. Z tego co piszecie najlepiej byłoby kupić felgi oryginalne, ale widzę, że w ofercie Moparu są tylko 18' srebrne...

Gdzie szukać felg 17x7,5 ET41, 5x110, Ø65,1 do Giulietty Veloce pasujące do Brembo, koniecznie grafitowe lub szare/ciemne (nie mam w samochodzie ani jednego elementu srebrnego ;-)) Najlepiej o innym (lecz niekoniecznie) wzorze niż te na zdjęciu ;-) i najchętniej nowe.

Załączniki

• Giulietta Veloce Brembo Brakes.jpg
    Giulietta Veloce Brembo Brakes.jpg
    60.9 KB · Wyświetleń: 79
Możesz zawsze zastosować dystans i felgi odsadzić od piasty

Właśnie ostatnio (tydzień-dwa tygodnie temu) kupowałem takie felgi, które są na zdjęciu, z myślą o zimówkach. Na lato mam 18 telefony, więc chciałem coś mniejszego, też z telefonem ;) Giulietta Veloce 2016, wykończenie Miron (czyli ciemne - też nic srebrnego). Trochę się naszukałem tych felg w ciemnym odcieniu (katalogowo w 2016r. były montowane seryjnie do wersji Veloce, ja mam 18 z opcji). Srebrne łatwo dostać nowe. Ciemne sprowadził mi MotoAKUKI. Jeszcze nie poskładałem kół, więc foty nie wrzucę. Mam za to na sprzedaż oryginalne 17'' lekko przyciemniane, które dostałem z autem, z założonymi zimówkami GoodYear po 8,5-9mm bieżnika. Na pewno pasują na duże Brembo. Gdybyś był zainteresowany, podeślę fotki 0_0_productGfx_1f77498a6c463cd579d9a0a1e702dcfe.jpg

Dzięki za odpowiedź ;-) Będę szukał tych grafitowych z drugiego zdjęcia od [MENTION=79786]T-93[/MENTION]. Chyba napiszę do firmy, o której pisałeś. Jak nie znajdę, zwrócę się do Ciebie ws tych, które masz na sprzedaż, bo ich kształt też jest fajny. Tylko raczej chciałbym je w kolorze grafitowym (może da się je przemalować?), no i bez opon, bo już mam. Dzięki za wskazówki. Pozdrawiam ;-)

- - - Updated - - -

Dzięki za odpowiedź ;-) Będę szukał tych grafitowych z drugiego zdjęcia od [MENTION=79786]T-93[/MENTION]. Chyba napiszę do firmy, o której pisałeś. Jak nie znajdę, zwrócę się do Ciebie ws tych, które masz na sprzedaż, bo ich kształt też jest fajny. Tylko raczej chciałbym je w kolorze grafitowym (może da się je przemalować?), no i bez opon, bo już mam. Dzięki za wskazówki. Pozdrawiam ;-)

To mnie trochę zasmuciliście ...
Mam Giuliettę Veloce z 2017 z "Brembo Brakes", więc chyba tarcze 330mm. Z tego co piszecie najlepiej byłoby kupić felgi oryginalne, ale widzę, że w ofercie Moparu są tylko 18' srebrne...

Gdzie szukać felg 17x7,5 ET41, 5x110, Ø65,1 do Giulietty Veloce pasujące do Brembo, koniecznie grafitowe lub szare/ciemne (nie mam w samochodzie ani jednego elementu srebrnego ;-)) Najlepiej o innym (lecz niekoniecznie) wzorze niż te na zdjęciu ;-) i najchętniej nowe.

bo pewnie patrzyles na katalog akcesoriow. ori wzory fabryczne mozna kupic, trzeba szukac w ePerze - w ASO maja, a jak nie to tu masz kopie takiego z aktualnoscia do ok polowy 2017r keyeper.pekidi.com
jak CIe wywali z niego to zaakceptuj a potem 2x wstecz i wracasz gdzie byles

ceny pewnie beda zaporowe i skonczysz na kupnie jakis nie-ori dedykowanych do Alfy (MSW/PSW/MAK/WSP Italy itp) albo uzywek lub wyprzedazy jakis lezakow z magazynu z Giulietty/159/Brery/Giulii itp.

Ostatnia edycja:
ceny pewnie beda zaporowe i skonczysz na kupnie jakis nie-ori dedykowanych do Alfy (MSW/PSW/MAK/WSP Italy itp) albo uzywek lub wyprzedazy jakis lezakow z magazynu z Giulietty/159/Brery/Giulii itp.

Dzięki [MENTION=20089]epsonix[/MENTION] ;-). Faktycznie ceny zaporowe (6,5 do 8,2 tys za kpl.). Pewnie skończę tak jak piszesz ;-) Chciałbym te z drugiego zdjęcia od [MENTION=79786]T-93[/MENTION], trzy posty wyżej (z BRERY - nr 60695011). Znalazłem je ale sprzedawca twierdzi, że nie będą pasowały. Ze zdjęcia i opisu T-93 wynika, że tak. I nie wiem czy ryzykować .... ?

moim zdaniem beda pasowaly w koncu w brerze jeździły na brembo. generalnie 17-19 ori pasuja na brembo

mogły jeździć na brembo ale 305 a nie 330

Czy ktos zakladal do Giulietty z Brembo felgi 17" od Stelvio? Interesuje mnie wzor "Wieloramienne" - oznaczenie (420) lub (108).

Wg danych do jakich sie dogrzebalem felga ma 8" oraz ET34.

Amortyzatory
Powrót