• Jeśli chcesz dodać swojej Alfie charakteru i jednocześnie zaznaczyć przynależność do naszej społeczności – to dobry moment, żeby je zamówić.

Ramki Alfaholicy

Szczegóły, zdjęcia oraz informacje o zamówieniu znajdziesz tutaj.

Nie czekaj, bo jak zwykle schodzą szybko.

fałwej passat 2.8 v6

• Autor wątku Autor wątku Kayrol
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
  • Tagi Tagi
    v6
Jakoś szaro ;) Ale fajne połączenie skóry z zamszem, moja koleżanka ma w swoim Pasku też taką tyle że w czarnych odcieniach. Generalnie wolałbym mieć w 166 takie połączenie niż całość w skórze :)

Plusy za napęd i silnik. A co do sylwetki - Passat... Szału to nie robi na wiosce, ale Twój jest cichociemnym pogromcą na drodze heh. Mój tata śmiga S60 2.4 z turbinką i ma równe 200KM w tiptronicu, lecz niestety zwykły napęd na przednią oś. Za to wygląd - Passat się nie umywa. A dźwięk turbo prawie też ciekawe wrażenie robi. Napisałem to jako ciekawą alternatywę dla mocnej benzynki w tejże nieciekawej budzie jak zauważyli forumowicze.

fajna konfiguracja, 4x4, v6, ładowarka na dachu, skóra, etc. mógł bym mieć coś takiego u siebie w garażu, w końcu pasek inny niż cała reszta, bym go jeszcze troszkę posadził i dobrą fele wsadził:D a jak tam osiągi w porównaniu z AR166 "PRO1 "?:D ja sobie pro1 puki co chwalę, w wczoraj wsadziłem sobie rurkę od samego kolektora aż do ostatniego tłumika, bajka..."to tak na marginesie":D

PRO szybka rzecz, ale alfą 180 się jeździ na autobanach bo silnik wywali, passat ma na 3 biegu 180 a na 5 245/250 max

btw, nie mam zadnej ładowarki na dachu ani haka, FUJ !

b-ski no widzisz nie zrozumiałem :P A z tym silnikiem JTD to jak kazdy diesel nie jest wskazane jechaś długo na obrotach bo to go zabija.

Aj zrobilem kilka fotek zebyscie mogli bardziej nosem pokrecic :P
I filmyk, nie jest szybkie jak 156 co ma 200hp ale też się turla
http://www.youtube.com/watch?v=OZJ6oZQJsNg
Czek się pali, wiadomo - od gazu :P i jak ktoś powie ze LPG to zło.... w pyndzel :D

Fajna wersja, fajny silnik V6, 4x4, LPG, wszystko jest...
A jak patrzę na zdjęcia, no i właśnie nie ważne z której strony zdjęcie zrobisz, to wciąż kolejny Passat...

Niech Ci wiernie i bezawaryjnie służy.

Co do filmiku - ładnie się wkręca, ale nigdy nie zrozumiem dlaczego VW w Pasku wsadził to dyskotekowe niebieskie podświetlenie z golfa ;)
Ile pali na lpg taki silniczek ? Jestem ciekaw porównania z V6 3.0 choć w piciu ten motor ciężko pewnie pobić :D

Scorpion specjalnie dla ciebie na filmiku wybrałem spalanie, nie widzisz ? :D 16.5 z moją nogą.

ozzy kiedys zrobie 156 3.0 4x4 hybryde :P

Scorpion specjalnie dla ciebie na filmiku wybrałem spalanie, nie widzisz ? :D 16.5 z moją nogą.

Aaaa faktycznie, nie zauważyłem, ten niebieski kolor mnie oślepił :D Czyli też lubi wypić jak każde porządne V6 :) Podoba mi się, że w tym Pasku ciągle jeszcze było stosowane ułożenie silnika wzdłużnie - ułatwia to zastosowanie napędu 4x4 no i jakoś lepiej wygląda wg mnie. Szkoda tylko, że silnik wygląda "plastikowo", no ale trudno od VW wymagać aby się przejmował jak silnik wygląda optycznie - takimi szaleńcami są tylko makaroniarze :D
P.S. Czemu Ci się świeci "silniczek' i "!" ??

Ostatnia edycja:
Silnik piękny!!... i to by było na tyle. Zwykły pasek szału " to tu ni ma". Mój kolega marzy o Passacie B5 ale gdyby zobaczył tego to dostałby z pewnością orgazmu. No i tak jak tuti powiedział "będą wydatki" bo jak by nie było te paski są awaryjne i części drogie:( no ale życzę żeby się nie psuł.

Podoba mi się, że w tym Pasku ciągle jeszcze było stosowane ułożenie silnika wzdłużnie - ułatwia to zastosowanie napędu 4x4 no i jakoś lepiej wygląda wg mnie. Szkoda tylko, że silnik wygląda "plastikowo", no ale trudno od VW wymagać aby się przejmował jak silnik wygląda optycznie - takimi szaleńcami są tylko makaroniarze :D
P.S. Czemu Ci się świeci "silniczek' i "!" ??

to jest 100% quattro z audi tylko w passacie v6 no i fejton, pewnie też tałreg :P
Silniczek to od gazu tak jak pisalem wczesniej ( Euro 4 ) a do drugie ty wyłączyłem ESP bo szalałem troszke po szykanach a nie lubie jak mi gazu odejmuje

---------- Post dodany o godzinie 22:01 ---------- Poprzedzający go post został napisany o godzinie 22:00 ----------

No i tak jak tuti powiedział "będą wydatki" bo jak by nie było te paski są awaryjne i części drogie

wszystko jest tańsze niz w alfie xD, zamienniki i ich dostępnośc powala. Jak narazie cisza, i nie zapowiada się na rzeźbienie.

PS, dziwi mnie niechęć alfistów, samochody uważane za najbardziej awaryjne na świecie przez polaków ( ja tak nie twierdze o V6 i JTD, nie licząc TS bo na to przyznaje wszystkim racje ) ale zeby krakać ze stara konstrukcja audi się rozsypie to juz chyba złośliwość.

Ostatnia edycja:
Nowy detal, silnik nadal działa :P haha

Jaja sobie robisz - wiem, że to kwestia gustu, ale takie rurki wg mnie tak pasują do "dostojnego" Passata, jak spoiler na klapę do 166-tki :D (bo rozumiem. że chodzi o detal w postaci tego groźnie wyglądającego wydechu ? ;))

no kurde chyba nie myslicie ze zrobił bym wydech od W8 i wyglądał jak wszyscy co robią lampy ala GTA w 1.9JTD !!

Miało być smacznie i delikatnie a nie 2 wielkie wiadra jak by tam było ze 400 km

---------- Post dodany o godzinie 21:43 ---------- Poprzedzający go post został napisany o godzinie 21:41 ----------

Uploaded with ImageShack.us

tak nie pasuje ? !

Ostatnią edycję dokonał moderator:
Miało być smacznie i delikatnie
Chyba Ci nie wyszło... Sorry, jak dla mnie to takie owale pasują do Insigni albo innego auta o delikatnych rysach, a nie kanciatego Passka. Nie wiem czy większą wiochą jest to od świateł ala GTA, ale jak dla mnie to porażka te końcówki u Ciebie...

nie ma źle, lampy jak się świecą też są okrągłe:D B5 w końcu jest dość okrągły, nie jak np e46 żeby takie owale aż tak się gryzły...
Pamiętaj że jesteś na alfaholicy.org - nawet jak będziesz tam miał 850KM pod maską 3.4s 0-100 i ten wydech, to i tak każdy Ci powie że lepsza jest 145 1.4, czy tam jaki 'dizel', z dwururką remusa, do której można włożyć cały łeb:P

Ostatnia edycja:
Amortyzatory
Powrót