• Jeśli chcesz dodać swojej Alfie charakteru i jednocześnie zaznaczyć przynależność do naszej społeczności – to dobry moment, żeby je zamówić.

Ramki Alfaholicy

Szczegóły, zdjęcia oraz informacje o zamówieniu znajdziesz tutaj.

Nie czekaj, bo jak zwykle schodzą szybko.

fałwej passat 2.8 v6

• Autor wątku Autor wątku Kayrol
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
  • Tagi Tagi
    v6
RogerIZ28 to jest własnie to co mnie boli, to nic ze jeździłem 2 lata jedną z ładniejszych 166 na forum , to nic ze dałem im temat o czipowaniu, to nic ze powiedzialem jak zrobic dvd na ics , to nic ze sie udzielałem jak nienormalny. Ale znajdzie sie taki co wpakuje ci w plecy nóż, wali mnie to juz nie będe tu wstawiał zdanich zdjec ani sie pewnie udzielał

Ostatnią edycję dokonał moderator:
Alfa 166 nie może być ładna. Jesteś prostym człowiekiem, który każdą krytykę odbiera negatywnie widzę. Nie zauważyłeś, że wcześniej napisałem dobrze o Twoim samochodzie, kupiłeś badziewiaste końcówki, które nie pasują do dziadkowego Passata i teraz ryczysz, jak to Ci źle. Nie twierdzę, że Passat to ideał, nie twierdzę również, że to złe auto, po prostu oceniłem końcówki w tym modelu na nie, więc nie wiem o co szczekasz.
A co do Twojej osoby, to popisałeś się ciętą ripostą na poziomie pisząc w moim temacie o osobie, której nie znasz "hooker". Czasami zastanów się, czy jesteś na tyle poważną osobą, żeby udzielać się publicznie. Jak nie to zamilcz i lej gaz do swojego Passka, jesteś fajny. LPG fan kuźwa. ;)

Być może. Nie napisałem, że to zły silnik i napęd, jakbyś umiał czytać ze zrozumieniem to byś wcześniej już dostrzegł, że pochwaliłem te aspekty auta. Niestety nie mogę być obiektywny i napisać, że te "ekstra" końcówki pasują do Passata. Jeśli lubisz się bujać Passkiem to się ciesz, ale nie musisz od razu ludzi wyzywać i ich obrażać, bo to świadczy o Twojej kulturze osobistej. A tym bardziej nazywanie kobiety kobietą negocjowalnego afektu, skoro nawet jej nie znasz. Takich jak Ty powinno się tępić w społeczności otwartej, brak szacunku do mężczyzn jeszcze można wybaczać, ale dla kobiet? Weź się ogarnij chłopie, bo chyba nigdy baby nie miałeś, skoro na nieznajome Ci osoby używasz takich zwrotów. Wieś tańczy - wieś śpiewa. W Twoim przypadku zdecydowanie drze mordę.

jak nienormalny. Ale znajdzie sie taki co wpakuje ci w plecy nóż, wali mnie to juz nie będe tu wstawiał zdanich zdjec ani sie pewnie udzielał
Jak to się ludzie zmieniają jak do passata wsiądą :D

Lepesze 200km 4x4 na LPG niz gówniane 120 koni w traktorku.
Sam jeździłeś takim traktorkiem i to niewiele mocniejszym.

A tak na marginesie to czego się spodziewałeś że pokażesz zdjęcia passtucha na forum alfy i wszyscy będę mówić jaki to on piękny , prawda auto w ładnym stanie z ciekawym silnikiem ale koniec końców to VW a nie AR

no to pozdrowienia alfisci, czesc
Sam jeździłeś takim traktorkiem i to niewiele mocniejszym.

aby czekać na ludzi co jezdzą na pro1 zeby sie odezwali
nie wiele mocniejszym o + 70km tyle co ma twoje 155

A co do mojej kultury - wy w każdym temacie, JTD vs TS vs V6 dajecie sobie w morde, w kazdym temacie o PB vs LPG dajecie sobie w morde , w kazdym temacie potraficie znalesc pretekst zeby dac sobie popalić ale jak juz jest temat alfa vs vw to wiecie jak się zrzecz ku sobie hipokryci

Ale inni nie wyzywają ludzi od buraków, kobiet na zdjęciach od prostytutek, od nienormalnych itp. jak czynisz to Ty, tylko dlatego, że skrytykowałem Twoje wydechy! Wiele osób przedstawia tu auta, niektórym się podobają zmiany, niektórzy sugerują inny tok tych zmian, a niektórzy pieją z zachwytu! Dorośnij człowieku i naucz się, że nie wszystko co podoba się Tobie spodoba się też Twojemu sąsiadowi. A potem naucz się pokory i konwersacji na poziomie, w której używa się argumentów a nie wyzwisk.

Koledzy - spokojnie, każdy chwali to czym jeździ. Trzeba podejść do tego z humorem bez osobistych wycieczek. Kolega Kayrol wielu z nas pomógł, sam czytałem wiele jego postów. To, że przesiadł się z pięknej 166 na przeciętnego (o nieprzeciętnym napędzie i wyposażeniu) Passata trzeba uszanować i podchodzić do tego na luzie :)
Co do wydechów to masz rację Kayrol - plus za to, że nie wsadziłeś jakiś kominów, ale i tak twierdzę, że Passek najlepiej wygląda jak wydech ma schowany. O ile o 166 można powiedzieć, że to lekko usportowiona limuzyna (marka zobowiązuje) to jakikolwiek VW ze sportem nie ma za dużo wspólnego, a co dopiero Passat. To tak jak niektórzy do dostojnej S-ki wsadzają 4 rury wydechowe, nawet w wydaniu AMG mi się to nie podoba ;)

no kurde chyba nie myslicie ze zrobił bym wydech od W8 i wyglądał jak wszyscy co robią lampy ala GTA w 1.9JTD !!

Miało być smacznie i delikatnie a nie 2 wielkie wiadra jak by tam było ze 400 km

---------- Post dodany o godzinie 21:43 ---------- Poprzedzający go post został napisany o godzinie 21:41 ----------

Uploaded with ImageShack.us

tak nie pasuje ? !

Kayrol, czy Ty byłeś na bani pisząc tą opinie? Co za słownictwo! SZOK! Nie idzie tego jakoś delikatniej napisać?

No ja Cię przepraszam, ale mnie też się nie podoba i nie idzie o to że tj VW, ale po prostu nie pasuje ta 2rurka do tego tyłeczka i tyle.

Lepesze 200km 4x4 na LPG niz gówniane 120 koni w traktorku.

ps> i wolałam jeżdzić 4 lata nędznym 1.9 JTD niżeli w cuore sportivo ładowac lpg.

Kayrol, czy Ty byłeś na bani pisząc tą opinie? Co za słownictwo! SZOK! Nie idzie tego jakoś delikatniej napisać?

No ja Cię przepraszam, ale mnie też się nie podoba i nie idzie o to że tj VW, ale po prostu nie pasuje ta 2rurka do tego tyłeczka i tyle.

ps> i wolałam jeżdzić 4 lata nędznym 1.9 JTD niżeli w cuore sportivo ładowac lpg.

E tam luzie dajcie na luz rury pod zderzakiem nie są złe, trochę się zakurzą i będzie gitara.

Co do LPG i cuoresportivo, a dajcie sobie wszyscy spokój, z pospolitych Alf robicie w swoich oczach nie wiadomo jakie super sportowe auta itp. Dobre AR skończyły się po modelach 33,75 no i jeszcze 155, potem wszystko marność, tandeta ...

Co niby takiego wspaniałego jest w pospolitej 156 nawet V6?? Zawieszenie w seryjnym aucie średnie, układ hamulcowy do bani, ruda je żre, zawieszenie piszczy ;] Jak ktoś chce prawdziwą alfę kupuje 33 boxera, 75 V6 czy rzędówke turbo ale nie 156tke czy nowszy paździerz ....

V6 pod maską nic nie znaczy, liczy się całokształt auta, szczerze powiem 33jka ze zdrowym boxerkiem pod maską na torze zrobi ze 156 V6 co zechce i to jest cuoresportivo a nie plastikiem napompowany gnijący tani pospolity samochód .....

Ogólnie śledzę temat i widzę że właściciel VW Passata nie ma szans z odparciem ataków w jego stronę i jego samochodu.
Każdy ma inne podejście do motoryzacji... Zawsze jak właściciele VW czy innej negowanej przez alfistów marki samochodów śmieją się lub wytykają coś Alfa Romeo to jesteśmy oburzeni a robimy tak samo... Nie dziwię się frustracji właściciela.
Passat to kawał dobrego samochodu choć jego wygląd nie porywa i nie ma duszy jak AR, to na pewno w wielu kwestiach jest bardzo dobrym autem. Sam bym chciał koło 200 KM i 4x4 ale Alfa Romeo rzeczywiście nie ma dużo do zaoferowania w tej kwestii (164,155,159)...
A ten Pasek jest schludny, zadbany i bez zbędnego wieś tuningu. Wydech bardzo ładny nie wiem czy pasuje to tego auta ale nie wygląda źle. I co najważniejsze nie jest to kolejne TDI.
Sam nie wiem czy właściciel zakładając ten temat wykazał odwagę czy głupotę bo dla mnie by było jasne że cześć prawdziwych Alfisti będzie jechać po nim i jego samochodzie.

Mam pytanko, seryjnie taki pasat ma jedną końcówke wydechu, czy dwie, bo niegdy sie nie przyglądałem specjalnie? Myslałem, że w zderzaku bedzie już miejsce na końcówke wydechu, jak w wielu autach, ale piszesz, że seryjnie ma ukrytą.

- dobrze zaznaczyłaś że w 'cuore sportivo' ładować gaz - bo zawsze to będzie cuore sportivo z LPG, a nie cuore traktore

Kayol wal to, pamiętaj że tutaj mogło Ci się wydawać że masz kolegów, ale już nie masz - bo nie masz alfy - jak byś teraz przyjechał na zlot,z tą samą dobrą ekipą, to mógł byś nawet wrócić porysowanym paskiem śrubokrętem;] jestem tego pewien, trochę czasu już tutaj jestem hhehehe

Ostatnia edycja:
- dobrze zaznaczyłaś że w 'cuore sportivo' ładować gaz - bo zawsze to będzie cuore sportivo z LPG, a nie cuore traktore

Kayol wal to, pamiętaj że tutaj mogło Ci się wydawać że masz kolegów, ale już nie masz - bo nie masz alfy - jak byś teraz przyjechał na zlot,z tą samą dobrą ekipą, to mógł byś nawet wrócić porysowanym paskiem śrubokrętem;] jestem tego pewien, trochę czasu już tutaj jestem hhehehe

a ty masz kompleksy widac i przestan sie już podniecac 1.8 z kuchenką:)

Powiem wam ze czasem pisze na forum BMW czy MAZDY i wywnioskowałem ze alfisci są najbardziej NIEtolerancyjną grupa jaka znam ;) choć sam jestem fanem alfy.
POZDRO
Zgadzam się chcemy akceptacji naszych samochodów a nie akceptujemy innych.

A co do tego VW to by przydały inne felgi bo te są mega zwyczajne na jakiś fajnych BBS by fajnie wyglądał.

Amortyzatory
Powrót