• Jeśli chcesz dodać swojej Alfie charakteru i jednocześnie zaznaczyć przynależność do naszej społeczności – to dobry moment, żeby je zamówić.

Ramki Alfaholicy

Szczegóły, zdjęcia oraz informacje o zamówieniu znajdziesz tutaj.

Nie czekaj, bo jak zwykle schodzą szybko.

fałwej passat 2.8 v6

• Autor wątku Autor wątku Kayrol
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
  • Tagi Tagi
    v6
K

Kayrol

Guest
Passat B5.5 4Motion V6 30V

Niestety szukałem 4x4 i belli nie było takiej co by warunki spełniała :(

Na zdjęciu widać jeszcze niedopracowany MFD bez odpowiedniej ramki climy, ale dziś juz to jest zrobione na cacuś :)
4x4 , 193km i automat.
Totalnie pełna opcja w roku 2004. ( polski salon kielce )

Taka ciekawostka, na dachu jest bateria słoneczna która ładuje aku, i włącza nawiey i chłodzi auto gdy stoi na słońcu ;)
http://www.youtube.com/watch?v=N9XjOxwdmo8

Ostatnia edycja:
Nooo... nie jest zły :)
Pomijam wygląd zewnętrzny, bo to sprawa indywidualna każdego człowieka... a dla mnie za bardzo ginie w tłumie (choć np. mój brat uznałby to za zaletę).
Widać, że ładny zadbany... wnętrze poprawne, szkoda że automat :( ale jak kto woli :)
Bardzo fajna skórzana kierownica podobnie jak u mnie w Audi rodzinnym...
Silnik oczywiście bajka, a dzwięk... jak to V6 - SUPER!!!

Gratuluję zakupu i życzę bezawaryjnej i przyjemnej jazdy :)

Nawet niegłupie auto (z powodu silnika) ale chyba nie w tym miejscu się nim pochwaliłeś.

Gratuluje zakupu i zycze zadowolenia z eksploatacji.

Wizualnie auto mi sie nie podoba, jak niemal kazdy VW.

To wszystko przez to ze alfa nie ma mocnego silnika z 4x4, pomijając 159 które kosztuje 100tys :(

Ooo zdrajca się ujawnił ;] A tak na poważnie, dobre auto ale nudne i niestety wolne ;/ Ale niech służy, przynajmniej zimą zabawa będzie.

szybkie nie jest, do wolnych też się nie zalicza, rakietą bym tego nie nazwał, ale jakoś się kula :)

PS. na mokrej kostce też bokiem poleci :)

Dla mnie porażka.. auto dla dziadka po 60-tce.. i to bez fantazji.. Wybacz szczerość.. :)

Ostatnia edycja:
Witam

Gratuluje zakupu i życzę samych przyjemności z jazdy :D
-ciekawe rozwiązanie z tą baterią

Pozdrawiam

bardzo zacny silnik....mam sentyment do passata bo też miałem...pozdrawiam i gratuluję!!

Niestety szukałem 4x4 i belli nie było takiej co by warunki spełniała :(

A crosswagon ?? :D Niby słaby diesel ale zawsze można podnieść moc łatwiej niż w benzynowym. W sumie nie wygląda źle, mnie się ten kolor w połączeniu z tymi chromowanymi listewkami bardzo podoba. Osobiście VW do mnie jakoś nie trafiają ale Phaeton mi się bardzo podoba i pomimo że to większy Passat to mógłbym go mieć ;)

Ostatnia edycja:
Eeee, nic ciekawego. Ni to piękne, ni brzydkie, takie nijakie. A to niedobrze jak nie wywołuje żadnych emocji. Jestem na NIE.
Niech się dobrze sprawuje.

Też sobie takie sprawie na 60te urodziny ;) :D:D:D Szczerze to jedyny Passat, który jako tako by uszedł to W8. Ale i tak dobrze, że nie kupiłeś TDI. Gdybym koniecznie szukał osobówki 4x4 to kierowałbym się w stronę Subaru, przynajmniej miałbym nietuzinkowe auto z silnikiem boxer :) Swoją drogą brawa za odwagę w ujawnieniu tego zakupu ! :D
PS. Bateria słoneczna na dachu dosyć mocno rozpowszechniła się za sprawą A8 (większość ją ma), Lancia Thesis też w niektórych wersjach ma taką. Ogólnie fajna sprawa, dziwne że częściej ten wynalazek nie występuje.

Ostatnia edycja:
Nie ujawniłem się z zakupem zeby się ujawnić, bo chce zostać na tym forum bo mi się tu podoba, i będe pomagał jeśli chodzi o 166. Mariusz AutoDS - To tak samo jak z alfa romeo gówno wiesz dopuki się nie przejedziesz, po co gadasz jak V6 4x4 passat to zupełnie inny pasat z inną podłogą i zawieszeniem.

Wszystkiego trzeba spróbować, a Alfy będe bronić do upadłego :)

Nie ujawniłem się z zakupem zeby się ujawnić, bo chce zostać na tym forum bo mi się tu podoba, i będe pomagał jeśli chodzi o 166. Mariusz AutoDS - To tak samo jak z alfa romeo gówno wiesz dopuki się nie przejedziesz, po co gadasz jak V6 4x4 passat to zupełnie inny pasat z inną podłogą i zawieszeniem.

Wszystkiego trzeba spróbować, a Alfy będe bronić do upadłego :)

Żartowałem z tym ujawnieniem :) Co do obecności na forum, to też tak myślałem jak sprzedałem Cougara (a byłem mocno związany, łącznie z ogólnopolskimi zlotami itp.), ale niestety brakło czasu na dwa fora no i Alfa mnie też mocno zafascynowała - takie życie :) Oby starczyło Ci czasu na to forum, jak się wciągniesz w jakiś klub VW czy Passata :)
Napędu 4x4 zazdroszczę, w Alfie chciałbym mieć na tył lub właśnie 4x4, szczególnie w wersji V6, bo przy przednim to jednak czuć moc na kierownicy.

Auto bardzo konkretne, ale prezentacja na forum alfy sensu wielkiego nie ma :P

Ale loża szyderców ;]

Kayrol nie daj się, torseny i V6 dobre połączenie ;] kiedyś mnie taki wyrywał z rowu;] Daje rade...

te felgi w ogole nie pasują do tego passata, lepiej jakieś oryginalne vw 17 by pasowały..

no i fajne światła z przodu, mało które FL takie miały

No i rewelacyjne niebieskie podświetlenie dechy - tutaj producent nic nie pozostawił fanom tjuningu :D

P.S. Żeby nie było - jaja sobie tylko robię, na co dzień sam jeżdżę Kia Sportage w dieslu :D Urokiem sporo jej brakuje do Alfy, ale zalety wysoko zawieszonej budy nie do przecenienia, no i fajnie że nowa :)

Ostatnia edycja:
Amortyzatory
Powrót