• Jeśli chcesz dodać swojej Alfie charakteru i jednocześnie zaznaczyć przynależność do naszej społeczności – to dobry moment, żeby je zamówić.

Ramki Alfaholicy

Szczegóły, zdjęcia oraz informacje o zamówieniu znajdziesz tutaj.

Nie czekaj, bo jak zwykle schodzą szybko.

fałwej passat 2.8 v6

• Autor wątku Autor wątku Kayrol
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
  • Tagi Tagi
    v6
Silnik ciekawy i... i to by było na tyle. Ogólnie VW mi się nie podobają i raczej nic nie zmieni mojego zdania.

Życzę Ci wielu pozytywnych wrażeń z jazdy :)

Ale aby być sprawiedliwym, to wg mnie B5 po FL jest ładniejszy od B6, choć dla mnie dopiero Passat CC wygląda tak jak powinien.
Do total fulla brakuje Ci chyba tzw. "dużego kompa" pomiędzy wskaźnikami.
Skrzynia biegów już DSG czy tradycyjna ?
Silnik ten sam co w Audi czy może dalej niesławny VR6 znany m.in. w Golfach ? Szczerze to nie bardzo łapię w którym aucie jaki silnik koncern VW stosuje. Jeśli to ten z Audi m.in. A6 to bardzo udana jednostka, napęd 4x4 jak ktoś zauważył jeden z lepszych na torsenie. Osobiście miałem do czynienia z wersjami TDI i w moim odczuciu jest to bardzo kanapowe auto niechętnie jeżdżące na zakrętach mimo zastosowania równie popieprzonego (i drogiego) zawieszenia co w 166-tce. Możesz to zweryfikować porównując z poprzednim Twoim autem ? Oczywiście przypuszczam, że wersja 2.8 może mieć utwardzone zawieszenie, ale jestem ciekaw porównania.

Passacik fajny,ulubieniec złodziei,wiec pilnuj:)stylistyka może się podobać ale jak wiadomo nie każdemu,silnik oraz napęd 4x4 myślę że mogą dawać niezłą frajdę z jazdy ale nie oceniam bo tak jak kolega wcześniej wspomniał trzeba by było się przejechać by móc więcej coś powiedzieć.

Normalnie jak to wszystko czytam to czuję się jak na jakimś forum VAG gdy pojawi się nowy z autem innej marki ;]

Trochę więcej tolerancji ;]

Jak by to było 1.9TDI to bym kręcił nosem, a tak to szacun. Jak już mieć Passata to najbogatszą wersję:)

ładnie utrzymane autko oby wiozło bezawaryjnie :):). Jednak ja jestem alfista rasistą :D:D:D

Normalnie jak to wszystko czytam to czuję się jak na jakimś forum VAG gdy pojawi się nowy z autem innej marki ;]

Trochę więcej tolerancji ;]

Przecież to żarty, a i tak przypuszczam że większość właścicieli Passata powie, że np. 166 to piękniejsze auto tylko cholera się psuje :D. Krytyka tutaj skupia się głównie na wyglądzie, a każdy wie, że VW nie jest w tym najmocniejsze. NA forum VW będą podnosić kwestie awaryjności Alf u nas wygląd VW - tego można się spodziewać.
Karol kupił kawał solidnego auta, przede wszystkim w super wersji. Ale nie zmienia to faktu, że mi jako posiadaczowi 166tek ciężko byłoby się emocjonować Passatem, szczególnie, że już kiedyś jeździłem podobnym masowym modelem tj. Mondeo Mk III i dopiero po zamianie na Cougara zrozumiałem jak fajnie jest jeździć czymś nietypowym. Doradzam kupno 166 V6 w celach czysto kolekcjonerskich (lub np. GTV V6), aby czasami oderwać się od tłumu podobnych do siebie aut :)

a jaki jest sens powstania tego działu?

Nie chcę kolegi tłumaczyć, ale wcześniej post ten był w dziale "Nasze Belle" i faktycznie prezentowanie tam marki innej niż Alfa sensu nie miało. Dopiero teraz przeniesiono go do działu "Przedsionek Alsfisty", który zresztą regularnie przeglądam :)

prezentacja na forum alfy sensu wielkiego nie ma :P

Podejrzewam że po to powstał ten dział, żeby fani marki Włoskiej nie posiadający z różnych przyczyn ALFA ROMEO mogli podzielić się autami jakimi jeżdżą , żeby nie byli wyrzutkami na tym forum ograniczonymi do oglądania a nie prezentowania :)

Pozdrawiam.

Passat ładny inny niż wszystkie (srebrne w kombi 1.9 TDI) :D

Nie chcę kolegi tłumaczyć, ale wcześniej post ten był w dziale "Nasze Belle" i faktycznie prezentowanie tam marki innej niż Alfa sensu nie miało. Dopiero teraz przeniesiono go do działu "Przedsionek Alsfisty", który zresztą regularnie przeglądam :)

w takim razie zwracam honor

Silnik fajny, ale Passat... zwyczajny do bólu :) Zobaczysz, że będzie się psuł :P

Ha, akurat przed witryną przejechał mi biały W8 w wersji amerykańskiej. Może nie jest ładny, ale sprawia wrażenie auta z którym trzeba się liczyć. Ciekaw jestem jak taki blisko 300 konny pasek jeździ :)

Dla Mnie Passat to taka poprana brzydota która nie wywołuje żadnych emocji, ale wszystkiego trzeba spróbować i niech służy jak najlepiej :)

Dla tych co krytykują wszystko co NIE włoskie: trochę respektu, przecież to V6 4x4 blisko 200KM i full wypas, wiec w czym problem, dla emeryta bardziej pasowałaby Alfa 1.9 jtd niż ten Passat :D
Ale ręczna skrzynia może by lepiej pasowała :)
POZDRO

Gdybym porównywał Alfę 1.9 jtd do Passata 1.9 tdi, to oczywiście Passat 1.9 tdi byłby bardziej "emerycki", ale ja porównałem Alfę 1.9 jtd do... Passata 2.8 V6 4x4 ;)
POZDRO :D
Jest kilka marek czy modeli aut, które wyglądają jakby były skierowane do raczej starszej klienteli. Nic tu nie pomoże super silnik czy napęd 4x4. Ale akurat Passat to auto, które nie tyle kojarzy mi się z emerytem co raczej z uznanym autem flotowym. Po prostu jest to auto, które dobrze prezentuje stabilność firmy na zewnątrz. To raczej zaleta niż wada, ale dla mnie w pewnych okolicznościach jest to jednak minus takiego auta. Dlatego wolałem kupić 166 V6 niż Mondeo ST220 (a poważnie o takiej zabawce myślałem), które dla laika będzie tym samym Mondkiem jakich pełno na ulicach :)

Amortyzatory
Powrót