Eibach vs MTS TECHNIK

Eibach to eibach...a i z cena mozna cos zrobic;) osobiscie latam b8 plus eibach pro kit i jest twardo...ale gdybym chcial cos innego kupilbym francuza niestety bedzie juz tylko sztywniej bo czeka mnie jeszcze powerflex i pelen pakiet rozporek ultra racing.

odgrzewamy kotleta :) teraz u mnie siedzi Eibach prokit -30/30, siadlo ladnie, prowadzenie sie poprawilo znacznie, lusterkiem o rowy nie zachaczam :) komfort ok jak dla mnie. Wczesniej w bravo tez eibachy mialem plus 17 zoll na laku 205/40 i dawaly rade, ja polecam :)

bella ? takie wrzucilem springi jak pisze, wiec od seryjnej wysokosci ubylo odpowiednio dobrze, wiec mysle ze beda te 3 cm, oslona silnika hacze wzorowo

dzisiaj wrzuciłem do 156 eibachy do sportowych amorków i jeździ się*super. Drobne nierówności są wybierane w przeciwieństwie do mtsów.

kurcze boje sie tego -30... :/ moze cos poradzicie? Chce wymieniac amortyzatory i sprezyny, dostalem tu na forum propozycje eibach -30 i bilstein b6, czy ja bede mial jeszcze jakis przeswit?:P Bo juz teraz mam nisko miske, ale biore pod uwage fakt ze te stare sprezyny cos juz siadly:)
Z drugiej strony nie chce zeby mi auto poszlo w gore
Mowa oczywiscie o samym przodzie:)

ja teraz mam założony zestaw na przodzie B6 + MTS -30 i tył B6 + czerwone eibachy. przednie eibachy zostały zjedzone przez korozje ... tylny jeszcze dają radę :) co do zachowania na drodze to nie czuje auto dużo lepiej trzyma się drogi oczywiście równej :P chciałem kupić sprężyny eibacha ale zabrakło kasy ... :( mts koszt 460 zł eibach 1000. używki nie wchodziły w grę

a ja mam trochę odwrotne pytanie...chciałbym kupić komplet sportowych amortyzatorów MTS i zostawić seryjne sprigni, da radę coś takiego??

Amortyzatory MTS są krótsze przez co montaż na seryjnych sprężynach raczej nie wskazany. Ja mam u siebie komplet (sprężyny + amortyzatory) MTS i nie jest wcale tak twardo jak mnie straszono przed zakupem. Da się jeździć nawet po naszych drogach. Jedyny minus (niezależny od zawieszenia) u mnie jest taki, iż ze względu na instalację gazową tył usiadł trochę bardziej i chyba będę musiał zmienić sprężyny z przodu na odrobinę niższe. Napiszę tak - komplet kosztował mnie 900zł i jak za tą cenę mogę polecić. Eibach Pro system kosztuje w okolicach 2300zł.

ja mam do wymiany same amortyzatory i nie ukrywam że chciałbym to zrobić niedużym kosztem a zestaw takich sportowych amorków MTS to ~650zl. Twardość zawieszenia mnie nie przeraża, pytanie tylko czy seryjna sprężyna będzie przeszkodą czy można tak jeździc...

Jedyny minus (niezależny od zawieszenia) u mnie jest taki, iż ze względu na instalację gazową tył usiadł trochę bardziej i chyba będę musiał zmienić sprężyny z przodu na odrobinę niższe.
Idę o zakład, ze zależny od zawieszenia u mnie usiadło mniej więcej po równo i tył stoi wyżej niż przód. Po za tym kolega ma JTD, a MTS robi zarówno do T.S jak i JTD te same zawieszenia więc mu pewnie auto usiądzie zupełnie inaczej.

amdpower kup zwykłe amory i nie kombinuj zapłacisz niewiele więcej ale będziesz miał amortyzatory dedykowane do seryjnych spręzyn, za co a tym idzie lepsze tłumienie niż na takiej kombinacji jak amory MTS i seryjne spręzyny

Ostatnia edycja:
No to w tym temacie (zaleznosci od zawieszenia) powiem tyle ze sport pack w 156 po inatalacji gazu tez ma tyl nizej niz przod. Ktorys z klubowiczow szkukal ze wzgledu na to srezyn do 156 -30 na przod by wyrownac.
Pływak nie masz gazu to siadlo rowno.

Ostatnia edycja:
No to w tym temacie (zaleznosci od zawieszenia) powiem tyle ze sport pack w 156 po inatalacji gazu tez ma tyl nizej niz przod. Ktorys z klubowiczow szkukal ze wzgledu na to srezyn do 156 -30 na przod by wyrownac.
Pływak nie masz gazu to siadlo rowno.

Siadło równo co nie znaczy, ze auto stoi równo bo jest taka sama różnia jak była na serii tył stał wyżej i nadal stoi. Na serii była u różnica miedzy tyłem, a przodem jakieś 10-15mm i chyba niewiele się zmieniło.

Pieknie wyszło czarno na białym jaka jest róznica pomiedzy zawieszeniem od dobrego producenta a tania podróbą.... Moderator powinien gdzieś to przykleić żeby nie tlumaczyć dlaczego nie kupować taniego zawiasu. Sam sie zastanawiałem nad MTS ale jednak rozsądek wygrał z próbą zaoszczędzenia kasy. Pozorną jak widać bo kolega drifer juz springi z przodu będzie wymieniał... Różnice w wysokości widać ciekawe jak jest z sprawami których gołym okiem nie zobaczysz.... Ciekaw jestem ile ten MTS polata i jakie jest jego faktyczne zachowanie np na nierównościach albo tarce. Jeśli jego charakterystyka nie odbiega bardzo od serii to jestem ciekaw czy poprzez krótszy skok amor nie dobija. Jakie to ma znaczenie dla jego żywotniści chyba tlumaczyć nie trzeba.....
Tuning za grosze - impossible !!

---------- Post added at 13:17 ---------- Previous post was at 13:13 ----------

sorry za złosliwość ale nie moge sie powstrzymać od smiechu..... zawias za 900 zł hahahahahahahahahaahhahahahhahaha................ to dobra seria jest drozsza.........................

Do mnie zawias skladany z bilstein eibach wychodzi kolo 2,5 k pln. jesli mowimy o gwincie koni to mozna go kupic w podstawowym wariancie za podobna kase...stad 900 pln'ow zrobilo wrazenie...krotkie ale zawsze;)

To jeszcze większe wrażenie zrobi na Tobie jak Ci powiem, ze takie firmy jak MTS czy TAT potrafią do popularnych marek zrobić zawieszenie gwintowane za 800zł hehe

no nic tylko kupować....

....pewnie co roku nowe ;)

Amortyzatory
Powrót