Eibach vs MTS TECHNIK

Witam
Również zamierzam niebawem obniżyć moją GT.
Chce zakupić zestaw Vogtlanda, ale bez gwintu.
Czy mógłby ktoś podpowiedzieć mi gdzie mam szukać, niestety wszędzie do GT widze zawieszenie gwintowane tej firmy.

Sorki ze nie odp na PW.
Twoim wymaganiom sprosta na 90% kit vogtlanda.

Posiedzialem, poczytałem i na dobry gwint klasy Bilstein czy KW albo Koni mnie nie stać, wiec wykumalem sobie ze Koni street z seryjnym sportpakiem musi wystarczyć. Wg mnie lepsze to niż technix czy jakoś tak. Ale dla każdego co innego. Opinie o najtańszych gwintach sa spójne w jednym aspekcie - twardo bardzo oraz mały skok efektywny zawieszenia.

Latając drugi rok na Vogtlandzie mogę bardzo polecić jako kompromis między wygodą a prowadzeniem.

Więc wybór padł na zestaw Vogtlanda (bez gwintu).
Narazie widzę tylko opcję dla 147 i 156 a nie dla GT. Kolega wcześniej pisał, że będzie pasować od 147. Jak można to sprawdzić? Dzwonić do sklepu czy jest jeszcze jakaś lepsza opcja takiej weryfikacji?

A czy kupno zza granicy może wiązać się z problemem podczas sprawy z ewentualną gwarancją?

@michal - jezeli zdecydujesz sie na zakup tego vogtlanda z ebaya to opisz potem wrazenia i wogole jakosc wykonania itd. Sam sie zastanawiam wlasnie nad zmiana zawieszenia u siebie i to albo na tego vogtlanda albo na TA technix. Oba maja TÜV Gutachten wiec cos powinny soba prezentowac, a roznica w cenie symboliczna. O tym "ta technix" tez czxtalem na forach i niemiaszki rowniez sobie chwala.

Gesendet von meinem Xperia Arc S mit Tapatalk 2

Ostatnia edycja:
Nie ma sprawy. Po zmianie pojeżdżę trochę i dam znać jak to wszystko wygląda.

No to w takim razie tez sie zdecyduje na vogtlanda bo roznica to tylko 40€.

Gesendet von meinem Xperia Arc S mit Tapatalk 2

Drifter tak samo aktualnie jest z gwintami. Jedyny warunek to kupować w DE. 3500zl a 480e za vogtlanda to trochę różnica. Niewiem skąd te ceny w PL.

Jeszcze jedna sprawa mnie dręczy.
Chce obniżyć moją GT stosując Vogtlanda co daje -30mm na tył i przód.
W tej chwili posiadam felgi 17' z oponami 215/45 R17.
Po takim obniżeniu będzie to "jakoś" wyglądać? Nie będzie zbyt dużego "nienaturalnego" prześwitu pomiędzy kołem a nadkolem/błotnikiem?
Może ma ktoś fotke obniżonej GT na 17"kach?

Druga sprawa to dystanse.
Można je będzie u mnie zastosować, żeby wypchnąć koła do linii zewnętrznej tak aby się z nią zrównały?
Od razu mówię, że nie chce z niej robić niczego w stylu "german". Poprostu chce obniżyć ze smakiem :)

Powinno być idealnie. Pamiętaj tylko kupic zestaw odpowiedni do swojego silnika. Co do dystansow to możesz tylko pamiętaj odrazu o dłuższych srubach.

Mam w zamiarze kupić kompletne zawieszenie vogtland do alfy GT ale nie jestem pewny na 100 % czy to z alfy 147 będzie dobre? Może ktoś mi to potwierdzić lub wyprowadzić mnie z błędu.

Jak kupowałem swojego vogtlanda 2-3 lata wstecz to numer katalogowy do 147 JTD był taki sam jak do GT JTD. Jak jest aktualnie niewiem niestety.

Amortyzatory
Powrót