E 90 vs 159

Tu tak naprawdę pewności nie mam. Ale jestem pewien że Angela Merkel jest pracowita, dobrze zorganizowana, świetnie gotuje, potrafi utrzymać kuchnie i mieszkanie w absolutnej czystości itp.

Koneser :D

- - - Updated - - -

A myślisz, że kogo odwoził z tej randki?

Jednak woził Merkel, bo jest pewny, że ma porządek w domu :D i podobno dobrze gotuje :p

Ale z tym że za 159 się ludzie tak ciągle oglądają, to was trochę wyobraźnia ponosi. Oczywiście nie twierdzę że się nie może zdarzyć, ale jeździ tego u mnie mnóstwo i w życiu nie widziałem żeby sobie ludzie łamali karki z wrażenia. Ludzie to się obrócą, owszem, za jakimś Mustangiem, GT-R czy czymś w tym stylu, egzotycznym, a nie za sedanem/kombi z może trochę wciąż się wyróżniającymi światłami z przodu. Zejdźcie na ziemię.

Jesteście okrutni:)

Będę nawet bardziej okrutny. Prędzej się będą oglądać za audi i BMW niż za alfa. Taka prawda. Jeździłem kiedyś BMW i wiele osób pokazywało ok, i często ktoś zagadywał z każdej płci. Z alfa cisza :) ta marka się generalnie kojarzy z chłamem. Niestety

Ale z tym że za 159 się ludzie tak ciągle oglądają, to was trochę wyobraźnia ponosi.

Ja bym takich objawów nie lekceważył jeśli ktoś ma wrażenie, że ludzie się cały czas na niego patrzą to może być początek poważnej choroby i tu nie ma się co śmiać.

Będę nawet bardziej okrutny. Prędzej się będą oglądać za audi i BMW niż za alfa. Taka prawda. Jeździłem kiedyś BMW i wiele osób pokazywało ok, i często ktoś zagadywał z każdej płci. Z alfa cisza :) ta marka się generalnie kojarzy z chłamem. Niestety
Tak jasne...pokazywali Ci ok ;) może Ci się palce pomyliły...ze śmiesznego tematu zrobiła się mega gów..o burza tak naprawdę o nic...co mam wybrać 159/e90 :) może rower póki co będzie najlepszym rozwiązaniem.

Wysłane z mojego SM-A715F przy użyciu Tapatalka

Nie to żeby nagle ruch zamierał i wszyscy odwracali głowy bo Alfa przejechała, ale wyraźnie zwraca uwagę tych, którzy patrzą na auta, szczególnie jeśli jest w otoczeniu takich bardziej nijakich stylistycznie. Dziwią mnie trochę wypowiedzi powyżej, tu akurat raczej wszyscy są zgodni z tym że stylistyka Alf jest bardzo udana i przyznają się do tego nawet tacy alfożercy, którym Alfa nie daje spokoju (niektórzy po cichu- najpierw mówią głośno jaka to Alfa kiepska, a potem dodają- no ale ona nie jest brzydka...) Ja byłem zaskoczony gdy jadąc moim nowym służbowym B8 (a był tuż po premierze- chyba 3 lata temu) zauważyłem że mniej przechodniów na niego zerka niż gdy jadę prywatną 156.

Sam mam GT i nie powiem bo ludzie czesto sie rozgladaja , a gdyby ona byla w busso to juz wogole karki ukrecone ;D , no ale wracajac do tematu , wybor i tak padnie chyba na 159 , ktos madrze napisal ze podczas wyjscia do sklepu raczej sie nie ogladne za nia. Zycie jest za krotkie zeby jezdzic oklepanymi samochodami , przynajmniej u mnie w miescie 159 nie ma duzo , za to bmw to srednio co drugie auto ;)

Jeśli lubisz jeździć z kapturem na łbie w samochodzie i uważasz, że jesteś 10x razy lepszy od Kubicy szczególnie ,,na mokrym'' to tylko beta.

Sam mam GT i nie powiem bo ludzie czesto sie rozgladaja , a gdyby ona byla w busso to juz wogole karki ukrecone ;D , no ale wracajac do tematu , wybor i tak padnie chyba na 159 , ktos madrze napisal ze podczas wyjscia do sklepu raczej sie nie ogladne za nia. Zycie jest za krotkie zeby jezdzic oklepanymi samochodami , przynajmniej u mnie w miescie 159 nie ma duzo , za to bmw to srednio co drugie auto ;)
BMW w dieselu to bym nie ryzykował , 159 jest tańsze w naprawie i nie trzeba upiększać (https://youtu.be/hR8jhKQLOI4?t=523)

jeśli mówimy o stylistyce, to 159 w 2006 r. raczej nie miało sobie równych w swojej kategorii, tak samo jak w 2008 r. MiTo w segmencie mini. Czasy jednak się zmieniają, i technologia również...

i technologia również...

Trafiłeś w sedno! Technologia się zmienia, dobry design jest ponadczasowy :)
Przykładowo niech mi ktoś pokaże ładniejsze cabrio (trzymając się segmentu) niż Spider na bazie Brery. A czasu już nieco minęło.

Trzymając się segmentu... tylko jak chcesz pozycjonować Spidera, bo wymiarami, to jest segment C :)
I Spider bez dachu rzeczywiście wygląda dobrze, ale z rozłożonym dachem już mocno średnio i chociażby Z4 czy poliftowe TT wygląda lepiej.

Trafiłeś w sedno! Technologia się zmienia, dobry design jest ponadczasowy :)
Przykładowo niech mi ktoś pokaże ładniejsze cabrio (trzymając się segmentu) niż Spider na bazie Brery. A czasu już nieco minęło.

A jak ktoś wrzuci np E89 i powie, ze jest ładniejsze to co będziecie się licytować kto ma racje? Design to jest kwestia gustu szczególnie w tak kontrowersyjnym wydaniu jak Brera i są ludzie, którym to auto może się kompletnie nie podobać i ja to rozumiem, sprawy techniczne takie jak np. osiągi czy prowadzenie nie podlegają kwestii gustu i tu Brera wypada lichooo :)

Hmm ja bym chyba wolał Brerę niż Spidera, gdybym miał wybierać pod kątem designu. Auta bez dachu lubię i to bardzo, ale Brera jest imho bardziej spójna.

I tak zachowuje się każdy w BMW jak rozumiem?

Nie, nie każdy...ale jest to widoczny procent. Na tyle widoczny, że rodzą się uogólnienia. Słyszałem takie zdanie, że "BMW to stan umysłu" i coś w tym jest. Co ciekawe, w ogóle nie dotyczy to motocykli BMW, które sa ogólnie uważane za bardzo dobre, budzą szacun, nie kojarzą się z wygolonym dresem i dystansami:)

Zgadza się tylko na stereotyp BMW pracują właściciele, a na stereotypy Alf pracował producent ;)

Amortyzatory
Powrót