Bo w lecie na zimówkach lepiej się ślizgaPewnie w obu przypadkach "drifty" na starych zimówkach bo taniej...
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Hej Alfaholicy!
Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.
Zachęcamy do:
Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.
Bo w lecie na zimówkach lepiej się ślizgaPewnie w obu przypadkach "drifty" na starych zimówkach bo taniej...
Zacząłbyś inaczej myśleć, gdyby przyszło szukać części do 3.2 JTS, których w EU już nie ma. 159 to nie tylko JTDm.No jasne, jest ich dużo mniej niż Opli, VW czy BMW, ale to nie jest żaden egzotyk!
Odwrócę pytanie: jeśli 159 to egzotyk, to co powiesz o Lotusach, TVR-ach itd?
Więc TU tylko przez czystą złośliwość wyliczają sobie wyższe składki OC akurat dla BMW (i paru innych marek)?Jak Alfa Romeo kiedyś sprzeda kilka milionów egzemplarzy jakiegoś modelu, tak, ze będzie ich jeździła porównywalna ilość co tych wyśmiewanych przez was BMW, to wówczas można bedzie porownac jak tam z ich wypadkowością itp. bo póki co to nie ma do czego. Złośliwi by powiedzieli, ze więcej BMW się rozbija, będąc promilem sprzedanych aut, niż Alf w ogóle porusza się po drogach.
Zacząłbyś inaczej myśleć, gdyby przyszło szukać części do 3.2 JTS, których w EU już nie ma. 159 to nie tylko JTDm.
[MENTION=34001]fan[/MENTION] bardzo się nie zgodzę. 2.0 w dieslu potrafi dać frajdę z jazdy. Jasne, daleko mu do Mustanga GT, Giulii Q, czy La Ferrari. Mnie 118d dawało dużo frajdy z jazdy, bo świetnie się prowadziło, miało jakoś akceptowalne przyspieszenie, super pozycję za kierownicą i dało się z niego dużo wyciągnąć. Pewnie, że gdyby to było 135i, frajda byłaby nieporównywalnie większa.
Nie bronię BMW, bo nawet moja e87 miała lipa wkurzających rzeczy, a design jest dość nudny, ale wiesz co? Gdybym mógł cofnąć czas, to innego auta w tamtej chwili bym nie kupił. Tak, potrzebowałem czegoś, co nie spali dużo. Nie lubię diesli, ale taką miałem potrzebę. I umiałem czerpać frajdę z jazdy tym dieselkiem pomimo mizernej mocy.
A jeśli ktoś czerpie frajdę tylko z jazdy autami +300 KM, to cóż, przykro mi, nawet trochę żal takich osób.
Jak Alfa Romeo kiedyś sprzeda kilka milionów egzemplarzy jakiegoś modelu, tak, ze będzie ich jeździła porównywalna ilość co tych wyśmiewanych przez was BMW, to wówczas można bedzie porownac jak tam z ich wypadkowością itp. bo póki co to nie ma do czego. Złośliwi by powiedzieli, ze więcej BMW się rozbija, będąc promilem sprzedanych aut, niż Alf w ogóle porusza się po drogach.
Moj 12 letni Abarth jezdzi lepiej od 120 konnego diesla BMW, to znaczy daje wiecej frajdy z jazdy bo jest dynamiczny, agresywny i lepiej sie zatrzymuje i szybciej jezdzi w zakrecie od ciezkiej bawarskiej krowy
I tu pełna zgoda - każdy jeździ czym chce, zależnie od sytuacji, potrzeb, priorytetów i możliwości [emoji846] pozdrawiam [emoji482]I nie krytykuje tego, zesobie kupiles diesla BMW czy nawet drogiego diesla bo to jest Twoj wybor i masz do tego prawo ponadto nie jest to jakies smieszne zebys musial sie tlumaczyc ze swojego wyboru. Luz byleby byl w dobrym stanie i bylo na czym oko zawiesic.
Poczytalem troche o e90 to koszty utrzymania niektorych podzespolow zwalaja z nog w porownaniu do alfy. A ciekawi mnie ktore auto lepiej wybiera dziury 159 czy e90 , ale jednym krokiem juz jestem za 159 , jednak sentyment do marki zostaje. Mam jeszcze pytanie wersja TI ma takie samo zawieszenie jak seria tylko ze ma sprezyny obnizajace ? oprocz tego amor jest taki sam jak w zwyklej ?
Jak Alfa Romeo kiedyś sprzeda kilka milionów egzemplarzy jakiegoś modelu, tak, ze będzie ich jeździła porównywalna ilość co tych wyśmiewanych przez was BMW, to wówczas można bedzie porownac jak tam z ich wypadkowością itp. bo póki co to nie ma do czego. Złośliwi by powiedzieli, ze więcej BMW się rozbija, będąc promilem sprzedanych aut, niż Alf w ogóle porusza się po drogach.
159 ma twarde zawieszenie i o dziwo na 18" lepiej wybiera niż na 16", jest bardziej sprężyście.